reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2013

Hej Dziewczyny!

Póki co nie dam rady nadrobić. Niestety Misia i Kostka podłapały jednak ospę od siostry, więc dalej walczymy z zarazą.

Pozdrowienia dla wszystkich mam i maluszków.

reklama
Witajcie,
mam ogromne zaległości forumowe. Powodem była ładna pogoda w zeszłym tygodniu..dziś już jest deszczowo więc wróciłam. :-)
Laura ma się dobrze, zaczyna przesypiać w nocy 6 godzin więc to dla nas wielki sukces:tak:Codziennie okazuje się, że jakieś ubranka są za małe więc już miejsce w szafie robimy na większe:-)tatuś obiecał, że zwolni dla niej jeszcze jedną szafkę więc można szaleć na zakupach:szok:
Czas zacząć się interesować rozszerzeniem diety małej, jestem zielona w tym temacie, muszę poczytać w internecie:happy:
agisan, zdrówka dla Was.

dzisiaj piekę szarlotkę, jeśli któraś ma ochotę to zapraszam :-)

U nas dziś zimno:eek:. Poćwiczyłam pół godzinki, a potem prasowanie:confused2: Kościół i restauracja na chrzest załatwiona, trzeba więc schudnąć ładnie do lipca:tak: Mąż mi zameldował, że w pracy wszyscy z ciasta zadowoleni. Narobiliśmy się, a nawet nie spróbowaliśmy hehe, bo by nie starczyło.Miłego dnia laski, dużo zdrówka chorowitkom:tak:

Witajcie,
mam ogromne zaległości forumowe. Powodem była ładna pogoda w zeszłym tygodniu..dziś już jest deszczowo więc wróciłam. :-)
Laura ma się dobrze, zaczyna przesypiać w nocy 6 godzin więc to dla nas wielki sukces:tak:Codziennie okazuje się, że jakieś ubranka są za małe więc już miejsce w szafie robimy na większe:-)tatuś obiecał, że zwolni dla niej jeszcze jedną szafkę więc można szaleć na zakupach:szok:
Czas zacząć się interesować rozszerzeniem diety małej, jestem zielona w tym temacie, muszę poczytać w internecie:happy:
agisan, zdrówka dla Was.

dzisiaj piekę szarlotkę, jeśli któraś ma ochotę to zapraszam :-)

jeśli myślisz już o rozszerzaniu diety to polecam stronkę: Co, kiedy w diecie dziecka - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Witajcie my niestety coś zagluciłysmy sie...lenka wczoraj miała stan podgorączkowy ale dzisiaj na szczęście spokój...
byłyśmy u pediatry osłuchowo czysto, uszy tez, gardło ok tylko katar w jednej dziurce więc inhalujemy sie i wyciągamy katarkiem.....
znacie to urządzenie ja nie byłam do niego przekonana ale jak pediatra m,i go poleciła i prawie wszystkie koleżanki używają i chwalą to i ja spróbowałam i szczerze frida nie umywa sie przy tym....

co do smoczka mam perfect tez go kupilam...ale poczatkowo Lenka nim plułą a połozna twierdzila ze jest za plaski...ale moze raz jeszcze spróbuje....u nas króluja lovi....

agisan zdróweczka dla laleczek!!!

Poli kiedy chrzcicie???my planujemy na lipiec...

Cortina z tego co kojarze to chyba tez Leclerc ma w ofercie produkty MAM

Hej mamuśki strasznie dawno mnie tu nie było, oj dawno dawno.

Ostatnio ciągle zalatana jestem, same imprezy od połowy marca do końca maja same imieniny, urodziny itp a w tygodniu spacerki. Robiliśmy badanie słuchu mojej małej królewnie (bo w szpitalu nie przeszła) ale wszystko ok, właściwie to pojechalam na badania profilaktycznie bo domyślałam się że będzie dobrze.

Dziewczyny zmieniacie smoczki bo dzieciom nie pasują czy dlaczego ?

Jak Wasze pociechy śpią w ciągu dnia ? Moja Madzia niestety w dzień może śpi 2 razy po 15 minut. Może to efekt że nocą długo śpi. Właściwie odkąd skończyła 2 miesiące przesypia całe noce od 20 do 5.40 poczym dostaje cyca, zmiana pieluchy i idzie spać dalej, przeważnie do 8 ale i czasem zdarza się i do 10. Niestety w dzień nic nie można zrobić bo cały czas potrzebuje czyjejś obecności.

Poza tym schudłam troszke, waga jest o 6 kg mniejsza niż przed zajściem w ciąże :)

My mamy smoczek nuk i Kuba bez niego nie może żyć;-)
Bella u nas to samo z jedzeniem powinien wypijać 120 czasami wypije 90 albo i mniej i też jest ryk ale po odbiciu już nie chce kończyć tylko domaga się smoka :( my jesteśmy niestety jeszcze przy karmieniu 7 razy na dobe i na szczęście norme wyrabia. Ślini się i wkłada łapki do buźki ale ząbków nie widać a oprócz tego mamy od 2 tyg zielone kupy- pediatra go oglądała i nic niepokojącego nie widziała ale ja i tak się martwie:-(
Agaod ja poprosze szarlotke bo przy moim marudzie nie moge nic zrobić dobrze, że juz pojutrze długi weekend to tata się nim troche zajmie a ja odopczne:-D

Czesc Mamusie :)

U nas podobnie z jedzeniem- raz je sporo, innego dnia jakos małe porcje. I czasami tez się rozpłacze w trakcie jedzenia, nie wiadomo dlaczego.
Mój Felus ładnie zasypia, czasami trzeba mu kilka razy funfelka wlozyć :)))
I o 5 rano obowiązkowa kupka :)
Zauważyłam ze się docieramy. Jest coraz fajniej, ale zmartwień tez troszkę mamy.
Idę prasowac :)

reklama
Laski to mnie pocieszylyscie, bo myslalam ze tylko moja ma odjazd z tym placzem:/ wczoraj jadla bez placzu a dzis po odbiciu ryk:/ teraz ja karmilam ale juz po odbiciu byl taki ryk ze odpuscilam bo napewno tym razem nie chciala jesc:/
Musze chyba znowu wyluzowac z tym bo za bardzo sie spinam:/

Martuszka tez dzis doszlam do wniosku ze coraz fajniej i prosciej mi ja zrozumiec...juz wiwm czemu placze i czego oczekuje:)

Do góry