reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2013

hej hej
smoniczka - moze to byc ser. ja tez juz wprowadzam nabial i zauwazylam ze Kajt ma problem głównie z wykupkanim się po serze.wiec na razie go sobie daruje (a tak uwielbiammmm). ale za to moge jesc jogurty typu danonki bakusie;)

u nas dzis cudowna noc. Mlody zasnal przed 21sza i pierwsza pobudka po 3ciej, druga po 7ej a teraz lula dalej.suuuper.lubie gdy ta pierwsza pobudka jest pozniej niz 1sza.
leceeee. piekny dzien przed nami.

reklama
w lidlu pampersy po 33zł :) kupiłam 2 kartony :) 8 paczek :)

umylam wczoraj okna w salonie- zielen za oknem ma naprawdę inny kolor!:tak:

uwaga- phiiiii!! To że Leoś mowi "mama" to pikuś!
Felek już mówi po angielsku- "oooooo right"! :-D:-):-):-):-):-)
Acha- i po francusku- "łiiiiiiii" :-D:-):-)
Poliglota rośnie!
(niewazne że nie leży na brzuszku i mało przybiera na wadze)

Witajcie kochane,
wczoraj cały dzień na działce..był grill i tort bezowy z owocami i bitą śmietaną i jak tu brzuch zgubić:-) zaraz się zbieramy i też na działeczkę, może coś tego tortu dla nas jeszcze zostało:-D

Smoniczka, Laura to ma takie odjazdy od kilku dni, ni z gruszki ni z pietruszki zaczyna koncert i aż trudno ją uspokoić, śmiejemy się, że temperamencik pokazuje ( za mamusią) :-p ja to już się przyzwyczaiłam do tego ale moja mama to zaraz oczy pełne łez i najlepiej by razem z wnusią płakała:happy2:
Martuszka, nie wiem czy zazdrościć:happy2:bo moja to tylko "gę gę" w języku kaczek i stąd jej nowe przezwisko "gęgol":-D

Co do spania, u nas ładnie, Laura tylko raz budzi się na cyca więc mamusia wyspana.
Mój pies przeszedł dzisiaj sam siebie...budzimy się rano, ja karmię Laurusa, chłop wyjechał w interesach więc byliśmy sami...Nero wszedł do sypialni, patrzy, że matka karmi siostrę i pewno sobie pomyślał, że i tak nie ma co liczyć na spacer, więc odwrócił się i walnął kupsko :baffled:ręce opadają, nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać:-D

co za dzień..Leoś ma gorszą wysypkę niż zwykle, zwłaszcza na rączkach ma czerwone plamy:angry: do tego jest strasznie marudny...jestem wymęczona noszeniem go:baffled:

Felek tez cały weekend marudzi i chce na ręce. A do tej pory wogole nie był marudny. Nie wiem czy to przez te upały, czy po prostu wszedł w nowa fazę.
No i męczarnia z karmieniem go bo nie chce jesc. Moze tez przez upały.

mam pytania:
-zakladacie dzieciom skarpetki w te upały?
-jak się stałe pokarmy wprowadza to jak ma początku mierzyc np. tą porcję marchewki? Korzystacie z jakis miseczek z miarkami czy cos w tym stylu?
-wychodzi waszym maluchom miód z uszu?:sorry2:

martuszka przy Mikim pierwszy dzień dostał odrobinę marchewki (chyba dwie malutkie łyżeczki) i stopniowo się zwiększa. a odmierzanie? raczej nie :-D na początku to są tak małe ilości, że Mikołaj i tak to musiał zapić mlekiem.

martuszka - co do uszek to wychodzi wydzodzi więc czyścimy codziennie, jedzonko odmierzałam w ten sposób, że ważyłam miseczkę z zupką, przed jedzeniem i po;-), w upały mamy body z krótkim rękawkiem i gołe nóżki

Martuszka u mnie też lipa z karmieniem- nie pomógł większy smoczek, może rzeczywiście to przez te upały:eek: Wczoraj wieczorem Kuba wypił 80 ml i więcej nie chciał siłą dopchnęłam jeszcze 40 ml to przy odbiciu wszystko zwrócił. Mam za swoje nie będę mu na siłe wpychać, musze po prostu wyluzować tylko jak to zrobić- przecież człowiek chce jak najlepiej, nie chce, żeby dziecko było głodne i mało przybierało na wadze:-(
No i my przez tydzień sami:-(tata pojechał na szkolenie do Niemiec, mam nadzieję, że obędzie się bez ofiar:rofl2:
Babeczki mam pytanie podajecie dzieciom jakieś probiotyki? Nam skończyła się przedwczoraj biogaja (nigdzie nie mogłam wczoraj dostać) i dziś mamy ładne kupsko (wcześniej były zielone) zrobione "normalnie" a nie w trakcie jedzenia możliwe, że nadmiar probiotyku powodował zielone stolce?

Ostatnia edycja:
reklama
Eve1911 i mamy dzieci z anemią, w czerwcowym numerze Dziecka jest fajny artykuł pt "Zdrowie z żelaza", najważniejsze informacje to, że u dzieci pomiędzy 3 a 6 miesiącem występuje naturalna niedokrwistość, o anemii świadczy hemoglobina poniżej 10,5 g/dl i liczba erytrocytów poniżej 3,5 miliona.

Do góry