reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

U mnie niestety kiepskawo. Odkryłam, ze slonce ma na mnie zly wplyw. Nawet na balkon nie moge wyjsc na moment, bo od razu mi slabo
baffled5wh.gif
suuuuuper
do tego denerwuje sei ze wozek nie przyjdzie nim urodze
jedyne pociezennie, ze A. ma dlugi weekend to bede miala sznse spedzic z nim troche czasu przed majowym szalenstwem. Od 8 zaczyna ta nowa prace, no i jesczez zuzka sie urodzi to raczej nawet nie bedzie kiedy slowa zamienic. A jutro to juz wogole luksus mamy, bo chlopaki jada z dziadkami do Zoo
laugh.gif

reklama
a ja umieram..
skurcze nadal, raz mocniejsze, raz słabsze - w tej chwili palące:/
biodro nawala mnie jakbym miała skręconą nogę "w tyłku", chodzić nie mogę, siedzieć i nawet leżeć. co po chwila zmieniam pozycje, ale brzuch też boli, więc takiej pośredniej szukam.
wyprałam pościel, ostatni raz na jakiś miesiąc może nawet dwa:/

chociaż pogoda mnie pociesza - 25 w cieniu:) Barti już większość zabawek wywlókł na podwórko, zaraz do niego wracam, jak tylko troszkę "uleżę" ból (o ile to nie piękny początek porodu:/ - doszłam w nocy do wniosku, że jeszcze nie chcę rodzić - mam w planach zakupy ciuchowe dla Bartka!)
i zrobiłam pyszny obiad:) pierś w cebuli i piwie z frytkami = mmmmmm. Misiek zjadł kilka kawałków i stwierdziliśmy zgodnie, że trzeba wypróbować ten patent na grilla:)

trzymajcie się Kochane! odezwę się poźniej, ew smsem, że rodzę:)

Tak potwierdzam pogoda extra :-) wrecz upalna:-)ale nie dla ciezarnej w 9 miesiacu ciazy:sorry: :-p przynajmniej nie dla mnie i jak ma sie chodzic bite 2 h:eek: padam na mordke :rofl2: stópki lekko spuchły ale to norma wiec teraz bedze tylko jeden wielki leń :-) posiedziec gdzies bym sobie mogła na takim sloneczku oj tak ale jutro juz tyle nie bede chodzic nie nie nie:no: wiec powiem wam ze ja sie ciesze ze lato nas ominie z brzucholkami bo ja sobie nie wyobrazam siebie w upały z moim big brzuchem:confused2::eek::baffled:

zanetaa to skoro jeszcze nie chcesz rodzic to &&& zeby akcja sie nie rozwineła i skurcze przeszly :tak:

Hej wszystkim,

Annte - wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i szybkiego porodu :)

U mnie dzisiaj makaron z sosem pomidorowym i groszkiem. Może jeszcze na jakąś zupę się skuszę, myślę czy barszczu nie ugotować... Zobaczymy.

Drugi dzień z kolei czuję się (odpukać w niemalowane) super. Nic nie boli, brzuch się nie stawia... Czyżby to była kwestia skaczącego ciśnienia? Od wczoraj biorę znów tabletki na obniżenie... więc może.
Za to dla odmiany strasznie drażliwa jestem... tylko z drugiej strony muszę jechać po książki do biblioteki, autobusem mi nie wolno, więc ciekawe czym... może na miotle? :confused2: Moja praca mgr ma nadal niebotyczną ilość stron sztuk 3, brak książek do niej, a wcześniej czeka mnie jeszcze malutkie zaliczenie z literatury (3 książki plus 3 opracowania do nich, które też muszę wziąć z biblioteki uczelnianej, bo kuźwa nigdzie ich nie ma:wściekła/y:).

I tak, wyżaliłam się trochę, ciut mi lżej. Ciśnienie mi się pewnie nie podniesie, bo brałam tabl. na obniżenie, więc mogę się wkurzać do woli :eek::-p

Miłego dzionka drogie Panie :-)

Dobranoc, ide spac :) dzisiejsza moja aktywnosc zabojcza nie byla - tylko szykowanie posilkow - w dzien kalafior w sosie serowym, a wieczorem losos z grilla i szpinak, pyszne bylo. Rano bylam na basenie, poruszalam sie w wodzie ponad godzie, ale za to potem w dzien spalam dwie, zamist cos zrobic, nawet pies sie dzis nie zalapal na spacer...

Dobego dnia!

Ja to nawet nie czytam melduję się ciągle w dwupaku ale czuję się okropnie.Nocą drętwiałam .Brzuch się stawia .Miałam mdłości jak w początku ciąży i chce mi się spać.Nie wiem czy to od ciepła czy co insze.&& dla dziewczyn w potrzebie i dla dzidziusiów w potrzebie też.

ja bym poszla na basen ale boje sie, ze jakby wody odeszly czy cos to bym zapaskudzila basen i narobila obciachu a tez i za bardzo nie mam jak nogami ruszac, bo zaraz cos trzeszczy, kljuje, boli :baffled:

Pieszczoszka serce wystawiaj córcie na sloneczko moj Ali wlaśnie sie opala:-D Leży w samym pampersie i sie "naświetla":tak: Bral rowniez czopki przez 3 dni i był odstawiony od piersi na 24h. I ladnie wynik spadl z 14,9 na 9,5 a tez braklo mu 0,1 zeby zostal w szpitalu:-(
My popoludniu pojdziemy na maly spacerek. Zjemy obiadek i smiagamy. Aaaa i w nocy synus dawal nam tak popalic ze szok:confused2::zawstydzona/y: No ale coz takie uroki

reklama
ja tez juz po drzemce - a co se bede zalozwac dzisiac piatek wiec najwyzej dluzej sobie posiedze hehe ok spadam po malego do przedszkola :)

Do góry