reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

Dido piękna córeczka :-)
Witam wszystkie rozpakowane i nierozpakowane majówki. U mnie dzionek zleciał całkiem przyjemnie. Nie było aż takiego upału więc miło pospacerować na dworze. Ja od kilku dni myślę tylko o porodzie i zastanawiam się jak to wszystko będzie a tu jeszcze tyle czasu do końca. Jutro wizyta u lekarza i mam nadzieję że wszystko w porządku bo im bliżej końca tym bardziej o wszystko się boję. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru ;-)

reklama
Dido piekna coreczka
biggrin.gif

Za wszystkie potrzebujace kciuki :-):-)

Laski, w jakich ilościach i jak długo Wam ten czop odchodził? Mnie przy Lenie jednorazowo, od razu różowy, podczas skurczy regularnych już. Tym razem bezbarwny, lekko żółtawy ostatnio, odchodzi fragmentami, mam wrażenie że 2 tygodnie już. Ileż tego dziadostwa może jeszcze być?

elvie mysle, ze i tak na koncu wyjdzie Ci koncowy, konkretny zabarwiony na rozowo/czerwono prawdziwy czop ;-)

Ollena moj czop nigdy nie był brazowy ani czerwony, po prostu wychodzil sporo wczesniej wtedy zwykle jest jasny.

Elvie mi wyszedl w jeden wieczor. Ja wiem ile tego bylo? byl dosc zadkawy tzn ciagnal sie takimi nitkami, jakby to zebrac to z kieliszek by moze wyszedl.
U mnie juz 15 dni jak czop odszedl. I na pewno juz nic nie ma, bo wczoraj na IP lekarka mowila, a poza tym postukała dziiecie w glowine ;-) glowka jeszcze balotowala wiec jeszcze troche poczekamy

Gdzieś kiedyś czytałam, że czop odchodzić może 14 dni, więc nasze już po terminie są:-D
U mnie skurczybyków brak, trochę mi brzuch się stawia, ale w taką burzę to sobie na porodówkę nie wyobrażam jechać, więc idę się położyć i negocjować z Maćkiem aby na lepszą pogodę poczekał;-) Wolałabym rodzić w dzień, może i na to Maciek pójdzie:-)

nic dziwnego, ze sie Maciek nie spieszy jak mama juz na starcie ma tyle wymagan i tak czesto zmienia zdanie :-D A termin masz wyliczony z OM czy z USG, elvie?

reklama
kilkolku co tzn ze glowka jeszcze balotowala? no i kosmos jakis ze dr moze glowki dotknac podczas badania!

elvie ja tez wypatruje bo mi bialo sluzowy tez juz skonczyl odchodzic. a podobno po burzy porodowki sa zapchane wiec uwazaj:-)

Do góry