reklama

Maj 2012

Przed chwilą dzwoniłam do mojej położnej :) Powiedziała, że jeśli mierzę pod pachą to nie odejmuję - wtedy temp. jest wiarygodna. I odradziła mi mierzenie temp. w pupci, ze względu na możliwość uszkodzenia... Lepiej mierzyć w ustach lub w uchu :tak::tak: A mój, ponieważ sobie daje - to niech już tak zostanie :tak: wiem, że są termometry, które mierzą temperaturę bez dotykania dziecka, nie pamiętam tylko jak się nazywa.... Miała go dziewczyna, z którą leżałam w szpitalu - gorąco go polecała. Muszę do niej napisać i spytać o ten wynalazek :tak:

reklama
anik - też walczyłam z "katarkiem", czasem udało się wyciągnąć gila (nie zielonego), ale częściej nie. w szpitalu podawali małej kropelki nasivin - rano i wieczorem po jednej do obu dziurek. w aptece powiedzieli, że absolutnie noworodkowi nie wolno ich dawać, ale i tak dawałam, bo Hania nie mogła spać, oddychała b. ciężko a o jedzeniu nie wspomnę. nic jej się nie stało, ale dawałam tylko kiedy było b. źle i nie przekraczałam dawki 2x1. po kilku dniach wszystko wróciło do normy. nie polecam, bo decyzja należy do Ciebie, a ja podjęłam swoją.

mecz? patrzę teraz na Rusków i jestem pewna, że nas rozgromią:) Misiek obstawia 3bramki w pierwszej połowie i 4 w drugiej..

Bartiś dalej chory, jutro zostaje w domu z... moją matką:szok: trochę to wyszło niezręcznie, bo wygląda tak, że gramy na jej poczuciu winy, ale przecież wcześniej zostawała z Bartim zawsze kiedy ją o to prosiliśmy. co jeszcze lepsze - Misiek wpadł na ten pomysł:szok::szok::szok: tylko teraz przegina, bo miał ją odwieźć do domu (ostatni autobus od nas jest o 19;36), ale kombinuje żeby u nas została na noc, bo chce się napić. jak dla mnie to przesada - daj palec a weźmie rękę..

Hej,

Mały prawie usnął, ale jeszcze coś tam sobie dycha ciężko więc nie śpi :p

Coś go nie umiem dziś nakarmić, nie wiem czy wymusza czy się nie najada tak jak wcześniej... Po każdym odłożeniu go po cycu drze papę i dopiero za trzecim czy czwartym razem takiej hecy daje się odłożyć w spokoju. Wczoraj jadł jeszcze normalnie...

Dziś upiekłam znów ciasto z jabłkami pod to EURO i nawet się nie załapałam na kawałek :P teściowa wszystko wpieprzyła :P popijając piwkiem :P na zdrowie szanownej pani :)

Hej! Ja też tylko na chwilkę, u nas wszystko ok chociaż przeraża mnie mój apetyt, ciągle głodna jestem ( karmie piersią), obawiam się, że jak tak dalej pójdzie to waga zamiast w dół to w górę pójdzie. Też tak macie z apetytem?
Co do termometrów to my kupiliśmy w Lidlu taki do mierzenia temp. w uchu i na czole bezdotykowy za 49,99,- Ponoć w tym tygodniu też mają takie mieć:)
Moja mała pchełka śpi, W ogląda mecz a M wykorzystuje to i bryka jeszcze.
Miłego weekendu....

Hej,

Mały prawie usnął, ale jeszcze coś tam sobie dycha ciężko więc nie śpi :p

Coś go nie umiem dziś nakarmić, nie wiem czy wymusza czy się nie najada tak jak wcześniej... Po każdym odłożeniu go po cycu drze papę i dopiero za trzecim czy czwartym razem takiej hecy daje się odłożyć w spokoju. Wczoraj jadł jeszcze normalnie...

Dziś upiekłam znów ciasto z jabłkami pod to EURO i nawet się nie załapałam na kawałek :P teściowa wszystko wpieprzyła :P popijając piwkiem :P na zdrowie szanownej pani :)
to normalne.
Kryzys laktacyjny masz.
Dziecko z dnia na dzień potrzebuje dużo więcej pokarmu ,a organizm tak szybko z produkcją nie wyrabia.
2 dni i będzie już dobrze .
Też tak miałam ,że mała chciała cały czas ssać i w sumie głodna była.
Skoki rozwojowe mają to do siebie ,że są natychmiastowe i dlatego tak się dzieje.
Przystawiaj ile potrzebuje ,a wkrótce wszystko się wyrówna.:-)

Hej! Ja też tylko na chwilkę, u nas wszystko ok chociaż przeraża mnie mój apetyt, ciągle głodna jestem ( karmie piersią), obawiam się, że jak tak dalej pójdzie to waga zamiast w dół to w górę pójdzie. Też tak macie z apetytem?
Co do termometrów to my kupiliśmy w Lidlu taki do mierzenia temp. w uchu i na czole bezdotykowy za 49,99,- Ponoć w tym tygodniu też mają takie mieć:)
Moja mała pchełka śpi, W ogląda mecz a M wykorzystuje to i bryka jeszcze.
Miłego weekendu....
Tak też tak mam ,a zwłaszcza jak zaczynam karmić .
Jem i piję wtedy za trzech ... :szok::szok::-D:-D:-D

Ja mam taki termometr
Wózki • Foteliki • Łóżeczka •• Bebetto • Baby Design • Espiro • X-Lander • Jardrew • Tako •• Bombik.pl : 117 TERMOMETR ELEKTR.CZOLO

Myslicie, ze to zawsze z glodu? Ja zauwazylam, ze czasem maly poprostu chce sobie possac, ale nie jest glodny. Nie uzywam smoczka, wiec ciezko ta potrzebe zaspokoic. Jesli trzeba daje mu mojego malego palca do possania ;) Teraz juz zazwyczaj sie dobrze przystawia do karmienia, ale jeszcze troche mnie bola brodawki, szczegolnie ta biedna prawa, i dlatego nie chce go za kazdym razem do cyca brac, szczegolnie ze zauwazylam, ze jak nie jest glodny, a chce sobie pomymlac, to plytko lapie piers, a nawet jak wstadze mu pozadnie, to sam po krotkim czasie ja wysuwa i memla bardzo plytko.

reklama
Witam:)
Noc nie była najgorsza a kosmetyczka mnie straszyła,że mała będzie bardzo marudna przez 1 noc z powodu przekłutych uszu a tu wszystko elegancko ;-)
Dzis wycieczka a góry do rodzinki na grilla..ale niestety widze cos zaczeło u mnie padać:-(:baffled:

a tak z innej beczki.Codziennie w rossmannie jest promocja innego produktu np. wczoraj były perfumy adidasa zq 14.99 ;-);-)żele playboya męskie po 7zł.

a dziś puma green man 75ml jest za 17,39
dezodorant nivea za 7,49
szampon gliss kur za 8,39
farba do wlosow w piance palette 11,39
zel adidas za 5,49 i inne...;-);-) to tak jak by ktos chciał skorzystac.Mam nadzieje ze oferta nie obejmuje tylko mojego miasta...?!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry