reklama

Maj 2012

anik szkoda,ze nie mieszkasz bliżej bo mam pol puszki bebilonu ha bo małej nie pasował i dlatego pije pepti. Ja nie pilnuje aby było tych przepisowych 7 karmień. Jak mala jest glodna to je i tyle;P

moja ostatnio regularnie chodzi spac o 21:30 albo 22:00 i budzi sie pozniej na jedzenie ale najgorsze jest to,ze jak wstaje o 4 to juz jest wyspana i nie chce spac;/

co do kapania ja nie trzymam małej. do wanienki klade pieluszke tetrowa i dwie pod glowke i mala sobie lezy a ja ją kąpciam;)

dziewczyny pilnujcie herbatek bo jak jest ciepło strasznie szybko kisną !

dzien ojca? a kiedy to jest;p :?

reklama
Witam,
pieszczoszka 23 czerwca:tak:
flaurka powodzenia:tak: Ja kapie tak ze na jednej rece maly lezy a druga go myje:tak:Czasami boli kregoslup ale jakos daje rade:tak:Czekamy az G wyzdrowieje i bedziemy kapac na zmiane:tak:
anik ja bym sie nie przejmowala,ze maly je 6 posilkow a nie 7:tak:Moze jemu tyle wystarczy:tak:
justynamika ja tez mysle ze dasz rade:tak:
Katasza super ze nocka dobra:tak: U nas dzis nocka spoko,ale o 5 sie mlody obudzil i nie mogl zasnac:baffled:,a o 7 juz go wzielam do lozka:tak:
elvie powodzenia w pracy:tak:
wikasik ja w nocy karmie na siedzaco i czasami zdarza mi sie przysnac na 10min:-p
dusia super ze chrzciny udane:tak:
kilolek fajnie ze jestes:tak:
Mam pytanie do dziewczyn karmiacych piersia czy Wasze dzieci czasami maja wodniste kupki,bez tych kulek?Moj maly ma takie,ja oczywiscie juz nic niedozwolonego nie jem:no:Maly jest spokojny,nie placze za duzo,pypy nie ma od tych kupek odparzonych:tak:Juz sama nie wiem od czego to:-(Wczoraj sie smialam ze zaczne jesc niedozwolone rzeczy to bedzie mial normalne kupy:-D
Milego dnia zycze:tak:

Dorka moj ma takie wodniste z domieszka sluzu, zółte:tak:bez kulek.Pytalam pediatre powiedziala ze to normalne na piersi, mozna sprobowac odstawic nabial na 2-3 tyg i jak sie nie poprawi do wrocic do nabialu i koniec:-)ja odstawilam od 3 dni chyba i nadal sie nic nie zmienilo:no:poczekam jeszcze z tydzien.

Hej :-)

My po wizycie u pediatry, kaszka na buźce Młodego to najpewniej alergia na mleko. Dobrze zrobiłam podając mu Bebilon HA, ale... jeśli ta wysypka nie minie, a wręcz się rozrośnie, to lądujemy na mleku dla alergików na receptę :baffled::baffled::-(
A tak poza tym, wszystko z nim ok, pięknie przybiera na wadze :-D

Ma ktoś jakiś pomysł, jak pobudzić u niego kupki? Powiedziała, że to najpewniej przez zmianę mleczka się zakorkował... jak nie zrobi przez 3 dni, to wiadomo, czopek... ale dla mnie takie coś to ostateczność, nie chcę tego robić za często... :baffled: Może zacznę go znów przepajać przegotowaną wodą na przemian z herbatką koperkową i jakoś ruszy. Ale wszelkie rady przyjmę chętnie! :-)

Pieszczoszka - no widzisz... teoretycznie aż tak daleko do siebie nie mamy, w praktyce - lepiej opłaca się kupić mleko niż po nie jechać hehe ;-)Zwykle co roku jeździmy w okolice Korbielowa (więc przejeżdżamy przez Bielsko-Białą), ale w tym roku sobie odpuścimy wyjazd z Maluszkiem do pensjonatu. W sierpniu do teściowej nad morze się kulniemy :tak: Zawsze to lepiej "w domu".

Mnie zostało jedno całe nienapoczęte opakowanie i pół puszki Nan Pro 1 - też nie mam co z nim zrobić, więc jeśli ktoś byłby chętny, to możemy się jakoś o odbiór dogadać... Mam też ponad pół puszki Bebiko - też chętnie oddam w dobre ręce... :sorry2:

Dziś na obiad zupka koperkowa, a mój mąż odgraża się, że zrobi pizzę, więc obiad mamy dziś pycha :-D Mój Krzyś śpi, jak otworzy swe piękne oczęta, to mu dam troszkę pićka - jest za duszno... :-)

Flaurka - doskonale Cię rozumiem, jak mój poleciał do UK, to ja też spyliłam z Małym do moich rodziców :-D Też bałam się nawrotu depresji... i jak Maciek się pakował ryczałam, jak jadłam obiad ryczałam, wyłam, bo nie mogłam jechać z nim na lotnisko (tam to już w ogóle bym ryczała :baffled:), potem ryczałam jak się żegnaliśmy, więc doskonale wiem o czym mówisz :baffled: Taka beksa się ze mnie zrobiła, że masakra!:baffled: Ja mojego Młodego kąpałam już sama - ja mam gąbeczkę do wanienki, więc układam na niej tą moją dżdżowniczkę, polewam gąbeczką potem namydlam żelem, spłukuję gąbeczką... z myciem głowy to samo :-) A żeby się bardzo nie schylać (dokucza mi kręgosłup często) po prostu klęczałam obok wanienki :-) Dasz radę! Jeśli ja dałam - to nie ma opcji :-):-)

Miłego dnia Majóweczki :-):-)

Podręczny atlas kupek - Zdrowie - Niemowlę - BabyOnline.pl dorka moj tez robi takie kupsztale bez tych grudek bardziej luzne :tak: ale to normalne jak jest karmiony piersia :tak:no chyba ze juz w ogole leci jak z kranu non stop to juz nie .na tej stronie fajnie jest opisane ;-)wlasnie mi walnął pod nosem:-Dlece go przebrac :-)
anik mi polozna mowila o przepajaniu woda przegotowana wiecej sposobów nie znam ;)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny! za nami pierwsza ciezka noc. Maly budzil sie z placzem co 2 godziny. bardzo sie spinal i nie mogl kupki zrobic. a ja nie mam pojecia od czego bo przez ta moja diete beznabialowa nie jem nic zakazanego. teraz zasnal przed 10 i spi do tej pory wiec moze juz mu sie poprawilo ale noc byla naprawde ciezka. poza tym jedziemy dzis do nowego lekarza z ta jego wysypka bo znowu go bardzo wysypalo a ja nie mam pojecia od czego...
dorka, moj maly tez robi rzadkie kupki
natalka, bardzo fajny ten podreczny atlas kupek :)
milego dnia dziewczynki!

Flaurka nie jest ewne czy CI dadza samodzielnie wykapac ;-)

Dorka u ns tez byly takie zadkie, przez 2 dni ale same przeszly. Nie pamietam cyz w tych dniach jdlam wiecej nabialu, ale jem go nadal w nieduzych ilosciach.

she jesz tylko to co wolno ale czy jesz duzo warzyw i owocow? blonnika? moze tego trooche za malo stad te zaprcia

reklama
My już po pierwszym spacerze, poleciałyśmy po 9 jak tylko przyuważyłam, że Młoda co prawda nie śpi ale grzecznie leży w wózku. Półtorej godziny pospacerowałyśmy a teraz ukrywamy się przed tym skwarem w mieszkaniu. Oczywiście znowu nie śpi :/ Na szczęście udało mi się ją do wózka zapakować i na razie cisza- zobaczymy jak długo. Mam wrażenie, ze te upały jej w ogóle nie podchodzą. Nie śpi, najchętniej wisi na cycu, chyba jednak rozważę opcję podania jej herbatki, bo cycki to mi odpadną jak będzie ciągle na nich wisieć :/

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry