reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2012

Witajcie...
Kurcze palcem w oko (zeby brzydko nie napisać) nie mogę sobie trafić:wściekła/y: :-(
Cokolwiek dopadło mojego maluszka niech juz odpuści :-( Strasznie mi Go szkoda...

Na 90% obstawiam ząbki,bo dziąsła strasznie rozpulchnione i wciąż rączki w buzi,ale nie jest to takie zwykłe mamlanie piątki:no: Z tego co mogę dostrzec to na górze mamy (w miejscu3) dwie duże "banie" i prześwituje takie coś jak szklo,znaczy się takiego koloru. Z tym że jeszcze sie nie przebiło...teraz przypuszczam że dzieje sie coś/wykluwa na dole:-( Zakupiliśmy nawet specjalny gryzak taki co się wkłada do buzi i nakłada żel ale Ali nie wie co z nim zrobić:eek::-( i namiętnie zlizuje żel...:sorry2:

Zasypia i budzi sie z okrutnym płaczem a mnie serce pęka...
No to tyle co u nas:-(

Pieszczoszka wciąż&&&&&&&&&
Wikasik nosić 20kg:szok: Matko nie wiem czy dala bym rade:no:
Patina zazdroszcze szczęsliwa kobieto;-)
Flaurka Synuś ma poczucie humoru na 5 z+:-D:tak:
Katasza za szybki koniec skoku!&&&&&
Anik mam nadzieje że Krzyś został "uwolniony" od w/w skoku:tak:

No i dalej nie wiem co komu-najmocniej przepraszam:zawstydzona/y: Wmej głowie panuje spory chaos :unsure:
A w dodatku w niedziele chrzciny a ja nie mam nic zrobione:-( Niby fajnie mieć duże mieszkanie ale kto to posprząta:confused: 10 okien musze umyć:wściekła/y: a gdzie reszta!!! I sie pytam jak mam to zrobić przy Alim?!:-( Chyba będę zmuszona odtransportować go do teściów:-(

No to spokojnej nocki majoweczki

reklama
Kugela dlatego moje najukochańsze ciuszki czyli półśpiochy spodeny bluzki i bluzy (zwłaszcza taka z pieseczkiem :p ) i bodziaki odkładam. Większość welurów się chce pozbyć bo mam takie paskudne moim zdaniem są a Bryniek wygląda w nich jak pół dupy zza krzaka :/

Suzi - goscie maja patrzec na Alego jak w obrazek ewentualnie w talerz a nie rozgladac sie przez szyby, wiec odpusc sobie tyranie przy oknach :-)

Edit: Mysio - pytalas gdzies (nie pamietam czy na tym watku czy innym), gdzie te ubranka pomiescic, wiec napisalam, co my z nimi robimy. No chyba ze to bylo pytanie retoryczne ;-)

Ostatnia edycja:
Suzi kochana współczuję :( może zakup mu żel na smarowanie dziąsełek, bo skoro są rozpulchnione, to raczej masz już winowajcę... Mój też trzyma cały czas rączki w buzi, zasnął przed 21, a ja 3 razy latałam go uspokajać, bo rączki wyrzucały smoka i szły do dzióba... Jak mąż pomasował mu dziąsełka tetrą nawiniętą na palec, to śmiał się pełną buzią i myślałam, że z radości mu wskoczy na ręce... Więc i u nas coś powoli się zaczyna... Co do skoku Krzysiowego - powoli odpuszcza... Jeszcze nie jest super, ale zdecydowanie lepie niż było na szczęście. Mogę juz coś w domu zrobić i moje dziecko jest szczęśliwe mogąc oglądać mnie z perspektywy bujaczka...

Kugela - u nas na weselu furorę zrobiły pierożki samosa, kurczak tandoori i jeże cebulowe... Pycha... Nie ma szans - 2 rocznica ślubu - obiad w naszej "weselnej restauracji", nie odpuszczę małżowi :D

Anik serce mamy zel, ba nawet dwa!:tak: ale cóz z tego jak posmarujemy i zaraz jest pochłaniany przez jęzorek Aligatora:zawstydzona/y: zlizuje go w 3 sekundy. Po to właśnie są gryzaki, mają takie chropowate powierzchnie aby na nie nakladać żel i żeby dziecko gryząc ów przedmiot masowało sobie dziąsełka a żel przynosił ulgę...ale weź wytłumacz dziecku ze ma sobie spokojnie przygryzać gryzaczka:eek: a nie zlizywac z niego cokolwiec co ma jakiś smak:wściekła/y: Czasami sobie pogryzie sam gryzaczek,ale musi miec na niego ochote :dry:
I musze znalesc jakis sposób aby ten żel utrzymał sie dłużej na dziąsełkach:shocked2:

Ostatnia edycja:
suzi a probowalas gryzak wlozyc do lodowki? zeby sie schlodzil? ja niewiem czy mozna takie zimne dla takiego malego, ale jak nam Amelia zaczela zeby dostawac a miala 6 miesiecy to tylko zimny gryzak jej pomogl no i taka masc... tylko kurcze nie pamietam nazwy... postaram jak mi sie oczy nie zamkna to ci ja poszukac, ona u nas jest, ale jak u was nie bedzie to spokojnie jak bys chciala moge ci ja wyslac poczta, duzo ludzi ja sobie chwali..i duzo kciukow dla Alego bo wiem jaki to bol no i dla ciebie duzo sily....

znalazlam to granulki na zabkowanie, zobacz moze one pomoga

Ostatnia edycja:
Dzieki dziewczyny!:*
Bea będę bardzo wdzięczna za nazwe tej maści:tak:
Tak gryzaki wszystkie jakie mam wkladam do lodówki aby sie schłodziły:)

A ten gryzak który kupiliśmy to tzw.gryzak dziąsełko, coś w tym stylu BabyOno GRYZAK DZIĄSEŁKO SILIKONOWY MIĘKKI + ETUI (2587996923) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko on kompletnie nie wie co z nim zrobic:-:)sorry2: i wypycha go języczkiem:wściekła/y:

Zmykam spac bo nie wiem co jutro mnie czeka:(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry