reklama

Maj 2012

uff doczytałam.
zaproszenia też wysłałam - pieszczoszka - do Ciebie z konta Miśka, bo nie zauważyłam, że na nim jest zalogowane:D poprawiłam się:)
fb jeszcze nie rozpracowałam, bo mam jakiś miesiąc, ale postaram się ogarnąć:)

napiszę później, bo walczę z wielką cielęciną i muszę zdążyć na 13:baffled: kochana teściowa - kupiła, ale zamroziła całe 2kg w kawałku:/ cóż, upiekę, ususzę, połowę zjemy i połowę zamrożę na przyszły tydzień...

reklama
Magdalena Bajon-Rusiecka | Facebook

Witajcie w sobotę, ja dzisiaj wyjątkowo wyrobiona z domowymi obowiązkami. Domek wczoraj posprzątałam (jak W wyjeżdża to zawsze mi szybciej robota idzie:), obiad ugotowany - u mnie dziś dzień na zupkę z dietki (muszę się Wam pochwalić - na diecie jestem od 11 sierpnia i z wagi 59,8kg zjechałam do dziś do 54,4 kg - mój cel to 52kg - tyle ważyłam 7 lat temu jak brałam ślub:)
Mateusz dalej zasmarkany, muszę tylko jeszcze dla niego jakiś obiadek wyczarować:)
Zmykam bo mała zrobiła kupkę:)

Joasia dzięki za informacje kurczę żeby mój chciał pić z butli i jeszcze to mleko jak dałam mu nan na siłe wlewałam do buzi to wyskoczyły mu plamy na buzi i pod szyją troszkę ale za parę godz znikały i myślę że go uczula to ... A czemu przeszłaś na butle jak można wiedzieć...??lekarze kazali..??a i czy próbowałaś już cos podać małemu ??
przeszłam na mm bo on był wiecznie głodny,musiałam karmić co 1,5h,dokarmiać mm po cycu a mam też córcie co ma teraz 21 miesiecy i też potrzebowała mojego czasu i uwagi,nie mogłam niestety cały dzień z cycem wywalonym z ssakiem na rękach spędzać.

co do mleka joasia to cieszę sie że pepti pasuje bo ono nie takie drogie 25 zł moja je nutramigen (pepti ma trochę laktozy a moja jej nietoleruje) i nutramigen na 100% prawie 40 zł a z refundacją nie tak łatwo ja 1,5 miesiąca załatwiałam i bieganina od lekarza do lekarza. teraz jest tez nowy nutramigen lgg podobnodziała jak szczepionka i dziecko szybciej z alergii wychodzi ale oczywiście we wszystkich krajach jest refundowane a w polsce nie bo za drogie oo przepraszam jest refunowane ( ref. 6 zł ) czyli puszka po refundacji 46 zł oszaleli a nutramigen zwykły tylko dla pl produkowany.

no to ja mam to szczęście,że na codzień mieszkam w UK i tam mleko za darmo będę miała :) Mleko jak mleko ale też wszystkie emolienty-tutaj jestem 3 tyg i już wydałam ponad 400zł na różne kremy,maści,płyny do kąpania a tam za darmo będę mieć.

Jeszcze chciałam zapytać o czym pielęgnujecie swoje dzieciaczki ale to moze się na odpowiedni wątek przeniosę coby mnie wikasik nie pogoniła ;-) później skrobne w temacie zdrowie i pielęgnacja naszych maluszków :)

Z pogaduch gonic nie bede, bo tu z zalozenia mydlo i powidlo, w naszym interesie jest, zeby pisac w odpowiednich tematach, bo potem ciezko wrocic, jesli nas cos interesuje.
Ok, maly wydudnil obie piersi i przysnal, musze jeszcze pieluche zmienic i zmykam spac.

A jeszcze zapomnialam - Yolanta, zalozylam grupe na fb i nie musisz dodawac wszystkich do znajomych, zeby miec do niej dostep. Podaj na priva jak sie nazywasz, to cie dodam, jesli chcesz.

Jak nie urok to przemarsz wojsk- czekam na męża (był u mamy w szpitalu) i jadę na pogotowie stomatologiczne bo wypadła mi plomba z 4 a że była mocno wypełniana to się boję, że do poniedziałku nie wytrzyma i stracę ząb. Może uda mi się zagadać żeby odpłatnie mi go wypełnili od razu a jak nie to chociaż niech opatrunek do poniedziałku założą. Masakra i oczywiście w sobotę :wściekła/y:

Już jest- lecę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry