reklama

Maj 2012

Olissia Amelka to smoka jakieś 3 tygodnie temu dopiero załapała i teraz co jej wsadzę bo też kupiłam kilka rodzajów to jej pasuje.Ale czy sposób na to jakiś jest czy nie nie powiem bo ona się darła ,a ja jej z bezsilności smoka zaaplikowałam i :szok::szok::szok: knebel zadziałał.Wiem za to jak dziecko oduczyć bo na dwóch już przetrenowałam:tak:.Kugela ja rozumiem twoje nerwy ale on jest tatą i sama widzisz ,że żałuje.A chłopy to duże dzieci ,a mało które dziecko jest tak do końca godne zaufania:-(

reklama
ufff.doczytałam was od rana .
kugela będzie dobrze :tak: Moja też spadła i to mi z rąk i nic jej nie było po za buźką rozciętą ,a wysokość co najmniej 2 x większa była .

pieszczoszka no trudno mi chwycić ją telefonem ,ale na tej fotce się właśnie za stopy łapała i do siadu takiego konkretnego się ciągnęła .;-):-):-)
Sama też ładnie siedzi ,ale ja się boję ją tak posadzić ,bo ona bardzo delikatna jest i jak się przewróci i o coś uderzy to nie będzie chciała siedzieć potem .
Tak było z obrotami .Przy przewrocie uderzyła się główką w podłogę i już mi się nie przewraca.Jak ją położę i próbuję namówić do obrotu to tak płacze ,że aż się zanosi ...
Taki mi się egzemplarz delikatny trafił :szok::szok::-D:-D:-D:-D

zdolna dziewczynka z tej Karolci :-D

U mnie piękna pogoda 20 stopni.
Poprałam wszystko z łóżeczka ...pościel,baldachim... przybornik.Musze jeszcze środek wózka wyprać bo Laura cały wylizała i twardy jest po bokach:-D

dziekuje wszystkim za wsparcie :-) Ja wiem, ze malz go kocha, nie mial zlych zamiarow, ze sie przestraszyl i meczy go sumienie ale nie moge poblazac przy lekkomyslnosci zagrazajacej mojemu dziecku :no: Rozmawiamy normalnie, nie urzadzam mu cichych dni ale pocieszac go nie zamierzam - niech sie gryzie - zasluzyl :wściekła/y:

U nas tez piekna pogoda i cale szczescie, bo nam pod nosem urzadzili Oktoberfest :wściekła/y: Kilkaset kilometrow do Bawarii a ja mam loskot w domu przez 3 dni i noce :angry: Tak wiec spedzamy kazda ladna chwile na powietrzu :laugh2: - dodatkowa motywacja zeby spacerowac po lesie i pielic w ogrodku dluzej niz zazwyczaj :-p

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nareszcie mam troche spokoju i moge wam odpisac!
Little-nina, zaneta,katasza,emilka,kugela dziekuje za slowa otuchy i wsparcia- naprawde mialam w piatek mega dola- ogolnie piatki sa dla mnie jakies ciezkie po calym tygodniu z malym- dobrze ze malz na wekeend mi pomaga i dzieki temu moge zatankowac akumulatory i pozytywniej nastawic sie na nowy tydzien.
Cieplo mi sie zrobilo na serduchu jak w sobote przeczytalam wasz slowa otuchy- no seriooo!!!:tak: Ja to jak was czytam to wydaje mi sie ze jestescie mega cierpliwe i na pewno nie krzyczycie na swoje dzieci a ja to juz bylam w takiej formie ze krzyczalam do niego zeby nareszcie przestal on krzyczec:
a tekst "kocham cie ale cie dzisiaj nie lubie" zagosci chyba u mnie na stale :)

Kugela ciesze sie ze z oliwierem wszystko w porzadku!!!! Mozemy we wtorek pogadac i porownac ktory dziec krzyczy bardziej ;) chociaz moj to jak slyszy ze ja rozmawiam z kims to jest cicho i slucha :tak:

dziekuje wszystkim za wsparcie :-) Ja wiem, ze malz go kocha, nie mial zlych zamiarow, ze sie przestraszyl i meczy go sumienie ale nie moge poblazac przy lekkomyslnosci zagrazajacej mojemu dziecku :no: Rozmawiamy normalnie, nie urzadzam mu cichych dni ale pocieszac go nie zamierzam - niech sie gryzie - zasluzyl :wściekła/y:

U nas tez piekna pogoda i cale szczescie, bo nam pod nosem urzadzili Oktoberfest :wściekła/y: Kilkaset kilometrow do Bawarii a ja mam loskot w domu przez 3 dni i noce :angry: Tak wiec spedzamy kazda ladna chwile na powietrzu :laugh2: - dodatkowa motywacja zeby spacerowac po lesie i pielic w ogrodku dluzej niz zazwyczaj :-p
Kugela to tez jego dziecko nie tylko twoje :-p ale tak szczerze to ciesze sie ze nic powaznego sie nie stalo i twoja zlosc na chlopa jest oczywista ale tez ostro go zjechalas ;-) jedno jest pewne bedzie pilnowal teraz syna i oby nie tracil rozsadku pilnujac synka przy komputerze!! Ale co zauwazylas ze bardziej sie o niego troszczy??

Hej

Kugela - twarda dziewczyna jesteś:) Fajnie, ze z młodym w porzadku, a duży może podrósł troszkę emocjonalnie?:)

Olisiaa po co uczyc? ja przez to,że długo miałam smoka mam krzywy zgryz:(
(

Pieszczoszka - ja nie chcialam smoczka tylko ssalam kciuka i ja to dopiero mam krzywy zgryz - spytajcie Mysiochomis;)) Sa smoczki ortodontyczne, mozna smoczka oduczyc, tylko trzeba do tego konsekwencji, a ciekawe w jaki sposób zabierzesz dziecku kciuka...

Olisia - ze swej strony polecam zupę smoczkową - czyli idziesz do sklepu, bierzesz z polki rozne - kauczuki, silikony, anatomiczne, ortodontyczne, uspakajające, placisz, przychodzisz do domu, gotujesz smoczki w garnku i probujesz aplikowac...
Moj zalapal smoczka jak miał 1,5 mca, i zalapal go nie wtedy kiedy mial w twarzy reke po łokieć, ale jak płakał - czyli nie zabralam mu ulubionej reki wsadzając w otwor jakąś gume, tylko ukoilam jego placz taka fajna gumą.

My dzis caly dzien w lesie na grzybach - duzo tego jest, cięzko z lasu wyjść. Mlody bardzo lubi grzybobranie - śpi i je przez sen:)) Dzisiaj nawet po krzakach pobuszowalam, bo tak ladnie spal, ze stawialam grzes wozek i lazilam dookola po lesie. Mam strasznego bakcyla do grzybow, ciekawe czy maly załapie, czy bedzie marudzil, ze matka znowu do lasu go ciągnie..:))

Flaurka a kleszczy nie zalapalas??? ja to za kazdym razem po pare przynosilam...my tez strasznie lubimy na grzyby chodzic i tez juz z malym po lesie ganialismy- mamy pare stalych miejsc i z malym na rekach przez chaszcze szlismy sprawdzic czy cos uroslo- szczerze mowiac nic nie bylo!!!! a miejsca pewne i nieznane przez innych grzybiarzy- zreszta w de to malo tych grzybiarzy ;)

reklama
Teraz z kleszczami nie ma żartów.
Wyobraźcie sobie ,że chrzestna mojego kuzyna jest w szpitalu już od miesiąca.Obudziła się z okropnym bólem w okolicy kości ogonowej i nie mogła ruszyć obiema nogami.Trafiła do szpitala i po badaniach wyszło ,że to od kleszcza! Renata(bo tak ma na imie) nie czuje nadal nóg ... nie kontroluje czynności fizjologicznych..
Ma w tym szpitalu rehabilitacje ale puki co bez skutku.. Lekarze mówią,że być może już nigdy nie odzyska czucia w nogach:-( i pomyśleć ,że to przez kleszcza..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry