Najpierw zyczonka na miniurodzinki - dla Oli, dwoch Gabrysiow, Boryska. I mam na dzieje, ze to wszystkie dzieci z ostatnich dwoch dni... Jesli nie, to dla ominietych szczegolne buziaczki!
Fiore, dzwonilam do ciebie, ale bylas poza domem, zreszta pewnie ci mama przekazala.
Baseny z pileczkami bardzo mi sie podobaja, ale u nas to zostanie atrakcja poza domem. Juz widze jakby sie nasz Wigor ucieszyl z tylu pilek na raz! On sie modli do jednej, ktora ma nasz synek i ktora bawi sie wylacznie w lozeczku albo jak zabieram ja, gdy idziemy do kolezanki.
Generalnie wydaje mi sie, ze nie mamy wielu zabawek. Jest pare maskotek takich malych, sluza bardziej za gryzaki i grzechotki, pare drobiazgow od znajomych, 3 czekaja az bedzie ciut starszy, w tym doczepka do wozka, bardzo mi sie podobala, no i byla na promocji, ale kto wie, moze pojdzie do innego dziecka w prezencie? Poki co siedzi w szafie

Fjane sa kubeczki - kupilam taki zestaw w ikei, kazdy inny i mozna je ulozyc w wieze. Niektore maja dziurki, jeden podobny do sitka i jest ulubionym w czasie kapieli.
Wczoraj rozmawialismy z mezem o prezentach, Mikolaju. Bardzo denerwuje nas lansowany krasnolud. Wstepnie zdecydolismy, ze od poczatku bedziemy opowiadac o prawdziwym biskupie Mikolaju i dlaczego na jego pamiatke ludzie obdarowuja sie prezentami. Podobnie pod choinke - Pan Bog dal nam najwiekszy prezent, swego Syna, wiec i my sie obdarowujemy drobiazgami. Nie chce lez, gdy odkryje, ze ten caly krasnal to sciema, a przy okazji niech kombinuje, co tu rodzicom wymyslic

Teraz malutki, ale juz trzylatki potrafia niezle zaskoczyc
Tez sie czasem zastanawiam, ile Robert je... No ale tego nie moge zmierzyc i jeszcze dluuugo nie bede mogla. Poki co odliczamy juz dni, za 2 tygodnie maluch dostanie zarelko na tacy i niech sobie radzi, ile mu sie uda rozpracowac to jego, a reszte niech cyca pociagnie
Dobrej spokojnej nocy zycze
p.s. Ktoras z was pytala o zacmienie slonca. Calkowite bylo
widoczne na polnocy AU, ja jestem na poludniu i mielismy czesciowe, tu relacja z blogu znajomych
http://antypody.info/blog/2012/11/zacmienie-slonca-w-australii/