Dziewczynki j tylko na chwilkę .
nic nie czytałam przepraszam ,ale czasu nie mam.
Dziś znów miałam telefon ze szkoły.
Młody na technice nie chciał figur geometrycznych rysować ołówkiem tylko długopisem i o to afera była

Mądra wspomagająca zabrała mu kartę pracy ,ąz się wyciszy i weźmie ołówek do ręki

A on na to miejsce wstał i przesunął stolikiem w kierunku nauczycielki tak mocno ,że w biodro dostała.

W efekcie i tak nie narysował tych figur wcale i tyle wygrali

Ale coś się ruszyło po mojej wczorajszej interwencji u wychowawcy .P.Janka dzwoniła i rozmawiałyśmy prawie godzinę .
Jednak jak się chce to można .
Kubuś na plastykę i technikę będzie dostawał gotowe szablony lub jakieś schematy i będzie indywidualnie oceniany .
Ponadto tydzień wcześniej już mają go informować co będzie robił na kolejnych zajęciach.
Powstanie dla niego specjalna sala do wyciszeń

:-):-):-)
:-)Wychowawca mnie dziś pytała co powinno być w takiej sali i jak ma ona wyglądać

:-):-):-):-)
Cały program będzie na nowo specjalnie pod Kubusia ułożony i zapisany w IPET.
Tego IPETU kazała mi nie podpisywać .
Podejmą próbę nie używania wyrazu NIE w stosunku do Kuby.
Lekcje ma oceniane buźkami ,a przerwy będą oceniane naklejkami .Za każdą przerwę bez bójki młody będzie dostawał naklejkę .
W chwili gdy młody buja się na krzesle i nie może nad tym zapanować będą zamieniać krzesło na piłkę

Wszystkie uwagi negatywne mają być zamienione na pozytywne ,czyli wreszcie mam to o co walczę od 1 klasy.

Jednak jak się chce to można wystarczyło,że wychowawca się o wszystkim dowiedział i już zmiana decyzji .