reklama

Maj 2012

Ojjj kochane bardzo mi Was brakuje :-( O Fb imprezach juz nawet nie wspomne :zawstydzona/y: Jak by to mój mąż powiedział "zdziadziałam" przez tą prace :-D:eek:
Czesto wracam do domu, bawies ie/przytulam małego, odpalam kompa z zamiarem posiedzenia z Wami...i tak oto tym sposobem bb włączone, Fb też a ja leżakuje z Aligatorkiem, bo tak mi go brakuje. Moze nawet nie to że brakuje ale nie mogę się nim nacieszyć:sorry:
Własnie czytałam o Waszych problemach zdrowotnych i sama nie wiem czy nie isc do lekarza z malym bo mu świszczy gdzies w klatce, tak jak by mial duszności, no i teraz nie wiem czy to nowa umiejętność(bo czesto robi to podczas zabawy)czy też ze szczęścia...bo z drugiej strony chyba jak by byl chory to by plakał? nie ma tez kataru :no: No i nie wygląda też na chorego:no: A najgorsze jest to ze ja cały tydzien pracuje na rano :wściekła/y: ale za to M na popołudnie wiec moze jego wyślę:eek::confused2:
Stwierdzam ze doba jest zbyt krótka :tak:

reklama
Najlepsze życzenia dla Nathanka :-)
Co do świąt - ja też je uwielbiam i wszystko co z nimi związane (no może z wyjątkiem ozdób i gwiazdorów z czekolady w sklepach w listopadzie). Co roku mamy zawsze 2 wigilie - u mojej mamy i u teściów -co roku zmieniamy kolejność - w jednym roku najpierw idziemy do mamy, później do teściów - rok później odwrotnie. W tym roku najpierw do teściów - cieszę się, bo zawsze ta pierwsza wigilia jest taka "na wariackich papierach". A teraz, pierwsze święta Amelki będą na spokojnie u mojej mamy - i to mnie cieszy. Choinkę ubierzemy dzień przed wigilią. A z ozdób stoi bałwan - prezent od cioci dla Ami.

Olisiaa - dziś ubrałam Amelkę w body z długim, legginsy, spodnie, skarpetki, sweterek, kurtka i kocyk.
Pieszczoszka - obecnie używam nivea - i w końcu jestem zadowolona. Po ciąży mam straszny problem z włosami - po myciu nie mogłam ich rozczesać (nawet było ciężko po odżywce) - w ciągu 2 miesięcy wypróbowałam chyba z 7 szamponów - najgorszy był właśnie fructis. Lubię też loreala i pantene.

dzięki Katasza, że pytasz - chyba będzie dobrze :-). Odebrałam ją o 12. Ciocie mówiły, ze jest grzeczna i spokojna i dużo się uśmiecha :-). Strasznie się ucieszyła jak mnie zobaczyła- aż piszczała i machała rączkami i nóżkami. Myślałam, ze oszaleję z radości:-D. Jedynie dziś nie chciała za bardzo jeść - ale zwalam to na nowe otoczenie i twarze. Parę razy tez mi tak w domu zrobiła, że jak ją coś rozproszyło to w połowie porcji mleka przestawała jeść i więcej nie chciała. Zobaczymy jutro - mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej.

Uciekam spać. Skończyła się beztroska :-( jutro już praca.
Czas zakończyć najpiękniejszy okres w moim życiu - a więc ciążę i czas z moją córeczką w domu.
Teraz też będzie super - każda chwila z nią jest cudna, ale teraz muszę ten czas podzielić. Dobra kończę bo się tu zaraz rozkleję - może przesadzam z reakcją, ale nic na to nie poradzę :-).
Miłej nocy mamuśki.

Pieszczoszko - miała ten Timotei with Jericho Rose, Szampon `Intensywna odbudowa` - opinie internautek o kosmetykach w polskim katalogu opinii o kosmetykach KWC - Kosmetyk Wszech Czasów (KWC), a teraz mam ten http://images.okazje.info.pl/p/urod...ericho-rose-szampon-wyrazisty-kolor-400ml.jpg

Całkiem faje włosy są po nim. Z tym, że ja włosy codziennie myję. Wcześniej kupowałam też z Joanny http://www.alfa-centrum.com.pl/img/p/832-1131-thickbox.jpg ale on w sklepach fryzjerskich itp. do kupienia jest - ale do włosów blond rewelacja.

Witam się porannie w kiepskawym humorze więc dużo nie napiszę. Młoda jeszcze śpi, mąż szykuje się do pracy a ja zaraz się jeszcze położę póki mogę:-)
Suzi fajnie że wpadłaś:-)
DrAsia powodzenia w pracy i dobrze że Amelka sobie poradziła w żłobku, z każdym dniem będzie lepiej:-)
Miłego dnia postaram się wpaść później:-)

Hej:-D
U nas noc kiepska mały się wybudzał z płaczem cały czas idą zęby i to zamiast jedynek górnych to kły chcą wychodzić najpierw już widać jak by się miły przebić więc niech się już przebiją bo mam dość...
Pieszczoszka ja używam z Lorala szamponu i odżywki w spreju bez spłukiwania zwiększający objętość włosów

Dziewczyny wychodzicie z maluchami na dwór jak jest chlapa na śniegu u nas taka pogoda beznadziejna i w taką pogodę ponoć najwięcej zarazków i wirusów

całą noc nie spałam ale nie przez Laure wyjątkowo tylko przez zęba który mnie lekko mówią boli jak cholera !!
Od rana wydzwaniam bo dentystach ale chyba oni od 10 pracują bo nikt nie odbiera!!! naszprycowałam sie przeciwbólowymi ale ***** one dały !!! nie moge już wytrzymac !!! kiedy jakiś dentysta odbierze tel .. już mam dość !!!!!!!!!!!!!!!

anik - to szybkiego wyjaśnienia sprawy, i lekkiej, szybkiej przeprowadzki:)

PIeszczoszka - ja używam nivea (drasia:D) takiego nowego nawilżającego - hydro care - różowego. kupiłam go już 2 raz (jeden mam na miesiąc, bo kupuję duży), a to znaczy, że jest dobry:) nie mam po nim łupieżu - od niektórcyh mi wychodzi, nie swędzi skóra głowy, a to też się zdarzało i włosy się nie elektryzują.
rany, żeby przestał boleć! i w końcu jakiś dentysta odebrał i wyleczył - raz na zawsze;p

noc średnia, choć lepsza niż wczorajsza. Nutce dają popalić zęby.. wczoraj całą imprezę barbórkową u teściów marudziła na zmianę krzycząc i co dziwne.. wybierała sobie u kogo chce być na rękach - mamy, taty, cioci, dziadka - nikt inny nie wchodził w rachubę i zawsze wybierała jedną z tych osób resztę odprawiając krzykiem:confused:
przebiła się już jedna jedynka - w połowie, więc to nie koniec, ale jest lepiej. oby tylko w święta był spokój, bo cały czas siedziałam spięta, bo marudziła, lub śmigałam nosząc ją po domu. i wszyscy się koncentrowali na niej i tym jaka jest biedna, co wspomagało jej rozdrażnienie..

Oj u mnie noc też do duszy. Mała zasnęła koło 20 po kąpaniu, wybudziła się już o 22 ale ukołysałam i poszła spać dalej. Obudziła się o 2 na karmienie i zaczął się cyrk. Najpierw wybudzała się po odłożeniu do łóżeczka a potem był już tylko ryk. Nie pomagała chusta, rączki, wózek. Wreszcie podałam nurofen w syropku i koło 5:20 padła ale na mnie. Nie było mowy o odkładaniu. więc spałam na półsiedząco. Jestem nieprzytomna. Miałam iść spać jak tylko ze żłobka wrócę ale jest masa rzeczy do ogarnięcia w mieszkaniu więc spanie musi poczekać. Ula dzisiaj do 15 w żłobku więc może zdążę chociaż godzinkę pospać.

Pieszczoszka- różni dentyści różnie przyjmują. Czasem jest tak, że jednego dnia od rana drugiego po południu. Próbuj dalej się dodzwonić.

reklama
Pieszczoszka wspolczuje:-(
Kugela- ja mam polskie maz de obywatelstwo- polskiego chyba nie ma- nigdy si etym nie interesowal
Katasza ty idz spac i olej porzadki- balagan nie ucieknie- pozniej tez mozna posprzatac:tak:
Drasia a ty z pracy piszesz?

u nas nocka super- jedna pobudka- innych nie slyszalam- maz slyszal:szok::-D czy to mozliwe ze wraz z zaprzestaniem cycowania czlowiek jest mniej wyczulony na nocne pomruki dziecka? kiedys budzilam sie jak mlody otworzyl oczy:-D teraz szlysze jak juz mocno postekuje:szok::tak: ...i caly czas mysle zeby juz go do swojego pokoju przeniesc bo meczy mnie czytanie przy latarce:-) jak tak dalej pojdzie ze tylko jedna pobudka w nocy bedzie to od stycznia przenosze- zobaczymy ile wyjdzie z moich planow.

....ale synek dzis marudny- czemu on nie potrafi sam sie pobawic dluzej jak 5 minut????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry