Fiore &&&&&
Zaneta, bardzo przyjemny domek i wygodny rozklad, niewielki, ale w wszystko ma i nie wydaje sie byc za ciasny
Ja o srodowisko dbam pidswiadomie i duzo sie nad tym nie zastanawiam, ale dzialam zdroworozsadkowo. Tu zalecaja prysznice max 4 minuty, mi zawsze wchodzi kolo 10-15, a malzowi i z pol godziny, to jego sposob na relaks i odstresowanie. Ale zakrecam wode, gdy szczotkuje zeby, smieci odruchowo segreguje, ogrzewania/klimy uzywam z umiarem, wczesniej mialam budowany przez nas dom i mial potrojna izolacje i podwojne okna. Zycie ekologiczne sa zazwyczaj tansze, zdrowsze i wygodniejsze. Ogicjalne rozwiazania juz niekoniecznie, np. u nas zbudowano odsalarnie wody morskiej, zamiast pociagnac rury z polnocy kraju, gdzie czesto sa powodzie i kazdy by na tym skorzystal.
Jesli chodzo o samochody, to owszem przez ta chwile odsniezania nic wielkiego sie nie stanie, ale warto pomyslec chocby o przechodniach, ktorzy musza przejsc obok i wdychac spaliny! Ile razy jeszcze w PL wychodzilam z bloku i od razu sie dusilam, bo ktos nie wylaczyl auta.
Czy powinien byc za to mandat i w jakiej wysokosci, mozna dyskutowac, ale zwyczajnie wystarczy pomyslec, by stwierdzic, ze lepiej tak nie robic.
Ok, budzo Robcia i idziemy na wizyte do pielegniarki, akurat na 8 mies wyznaczyli.
P.s. Kugela namieszalas mi z ta smycza... Linkowa juz bym miala wczoraj, a tak dzis mi z innego sklepu dowioza. W dodatku tasmowe drozsze. Naprawde tak sama potrafia zaciagnac po nogac? I bardziej sie hacza...?