reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

No i w końcu mnie dopadło - od dzisiaj oficjalnie powiększyłam grono chorych w moim domu... I teraz modlę się z całych sił, żeby Krzysio poza katarkiem nic więcej nie złapał :-:)-:)-:)-(

reklama
Pieszczoszka u nas nocka trzecia z rzedu jakas dzika pierwsza ona głodna była dałam flache ona spała ja nie ,nocka wczorajsza ona się obudziła flachy nie chciała tylko sie bawić dziś dwie pobudki z darciem sie i nic nie pomagało obie co najmniej 30 minutowe ani jeśc ,ani pić ani żel na zęby ,ani tulenie nic w końcu chyba ze zmęczenia usypiała

Dzisiaj wpadliśmy z M na pomysł gdzie zrobić roczek :-D w górach - niemożliwe, nic jeszcze nie ruszyliśmy w domu, bo przecież pogoda nie pozwala, nie ma opcji, żeby tam na tych zmarzniętych ścianach cokolwiek malować :baffled: Więc musiałabym robić tutaj, w Dąbrowie ale ale :-p Będzie tak jak z chrzcinami, uszykuję się jak głupia, potem sprzątania jak po weselu, a koszty - wcale nie mniejsze wychodzą po podsumowaniu składników, prądu, robocizny itp. Więc najprawdopodobniej Młody roczek będzie świętował w restauracji, w której robiliśmy wesele. Tylko nie na sali weselnej :-p a sali restauracyjnej. W poniedziałek zadzwonimy do właścicielki dowiedzieć się o wszystko i zobaczymy :-p Aaaa - ile u Was mniej więcej osób na roczku będzie?

Hej

Chce sie pochwalic sukcesem rodzicielskim. Otoż chyba odzwyczailam swoje dziecko od nocnych pobudek:))

Od tygodnia, jak sie maly budzil w nocy, to nie dawalam mu mleka, tylko butelke z ciepla woda - wypijal tak ze 100-150 ml i zasypial. Budzil sie raz.
Ostatnie dwie noce - bez pobudek w ogole;))) Od 20 do 6 rano śpi, o 6 daje mu mleko na sniadanie i szykujemy go do babci. Super nam to gra, mam nadzieje, ze w weekend sie nie rozprogramuje, wiec ja dzis od 6 nie spie, w imie dobra eksperymentu:)))

My z roczkiem nie szalejemy Mamy w sobotę wiec o ile pogoda dopisze, to caly dzien spedzimy na dzialce, a kto nas odwiedzi ten bedzie;))) Bo tak po prawdzie, to z rodziny tylko moja mama i brat z żona a od Leszka tylko rodzice są, wiec wielkie akcje restauracyjne mamy z głowy:) Kupie tylko, lub sama popelnie, torta dla malego:)

Na chrzciny był catering wsio przynieśli na stół postawili na drugi dzień zabrali nie wiem czy i tym razem tak nie uczynić ale nie wiem ile ludzi będzie bo na sali odpada bo w tym samym czasie co mamy msze są komunie.Albo sama coś zrobię bo już by trzeba było wstępnie coś iść załatwiać ,a ciągle nie wiem kto będzie:no:bo chrzestna tez jest zaproszona do rodziny swojego męża na komunię (sama nie wiem gdzie w sumie być powinna chyba u nas ale?????)Adam z Natalką chyba tez nie przyjada chrzestny to szwagier z siostra przyjada i chyba z dzieciskami i mama

reklama
ja miałam brac catering ale jak sobie obliczyłam to taniej mnie wyjdzie co innego :) tz zamawiam świnke bankietową koszt okolo 90-100zł na spokojnie 15 os !!! do tego zrobie pieczone ziemniaczki,suróweczki i jakieś sosiki :) no i jeszcze zrobie paszteciki,sałatki,bigosik,fileciki takie pyszne:D ( bo seba świnki nie ruszy ) no i jakies desery na pewno lody ,ciasto wiadomoo... no i jeszcze mysle ...

Do góry