• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

no wiem, wiem:) a tu moze byc taka niespodzianka:):):) ze Stasiem miałam przeczucie ze bedzie chłopak wiec jak w 20tc dowiedziałam sie ze jest siusiak to byłam pewna na 100%, teraz mialam dziwne przeczucie ze dziewczynka, ale logika podpowiada ze to z pewnoscia chlopak, wiec moja intuicja chyba mnie nie zawiodła:)

reklama
Dobry wieczor dziewczyny, doczytalam jeszcze w lozku wiekszosc stron, teraz jeszcze 2 :) Juz mi sie miesza, co kto pisze, ze nawet nie sile sie na odpowiedzi i komentarze :P

Teraz jestem w pracy. Dzis potworny upal! Jak szlam do biura, to juz prawie 30 bylo. Zapowiadaja 33, ale pewnie na sloncu do 38 spokojnie dojdzie... Wczoraj bylo cudnie - 26-28 stopni i lekki wietrzyk. Dzis ciezko bedzie, ale w biurze i tak chlodno, a na dwor chyba sie nie wybiore, choc dzis piatek i przewaznie chodzimy z zespolem na luncz do pobliskiej knajpki. Byle do wieczora, bo wieczorem ochlodzenie do 21 stopni z deszczem i burza, jutro caly dzien deszczowy, kolejne dni w miare ok, najwyzej przelotne opady, ale temperatura 21-23. Takie to uroki Melbourne - caly rok pogoda w kratke. Mam to jednak i swoje plusy. Zawsze jest zywa nadzieja, a wrecz pewnosc, ze najpozniej po paru dniach upalu bedzie ochlodzenie, a i kiedy zimno, to ze za kilka dni bedzie sie mozna nieco zagrzac :)

my w szpitalu potrzebowaliśmy swoich pampersów i chusteczek. prosili nas o zostawienie pieluszek, albo ciuszków, ale zaznaczyły, że nie trzeba, że to tylko dobra wola. zostawiliśmy 3 pieluchy tetrowe i były b. zadowolone. najlepiej zrobic jak radzą dziewczyny - pojechać i się zapytać, co potrzeba, bo nie ma sensu wlec ze sobą wszystkiego jak nie bedzie potrzebne:)

ciesze sie, ze ze wszystkimi dobrze;) ja mam jutro wizyte, ale boje sie bo cos mdleje od wczoraj i mam przy tm drgawki:/

co do obrażonego męża.. przejdzie mu, ale wiem ze swojego doświadczenia ile to kosztuje nerwów i przykrości. najczęściej ja wyciągam rękę. może stara dobra rozmowa pomoże? życzę powodzenia i miłości;)

mój mały ma fotelik do 18 kg.
ma 4 latka i dopiero wazy 18 kg, teraz planujemy mu kupic podkladke pod tylek bo jak wsadzam go do fotelika w kurtce to ledwo sie tam miesci.
ide zaraz spac. mój mały od wtorku siedzi w domu i juz swira z nim dostaje, ehh oby szybciej do poniedzialku bo nie wytrzymam z nim hehe jutro mam wizyte u poloznej. nastepna pewnie bedzie przed swietami.
ok ide lulac sie

Ostatnia edycja:
Ja jeszcze niezbyt dokladnie przeczytalam, ale zaraz w pierwszym rzucie ulotek dostalam wykaz rzeczy do wziecia do szpitala - dla mnie, dla dzidziusia i ...dla meza ;)

Wikasik a u nas zaledwie ok 3 stopni na plusie...(swoją drogą siostra mojej Babci mieszkała w Melbourne, niestety zmarła jakiś miesiąc temu, ja jej nigdy nie miałam okazji poznać).

Dziewczynki, nie mam siły nadrabiać dzisiejszych wpisów, ale jutro ładnie to doczytam:) Dostrzegłam tylko u wikasik te 33 stopnie..:)
To w skrócie co u mnie:
cudowny dzień miałam! Byłam w Teatrze z moimi dzieciakami ze szkoły (udało mi się wkręcić za chore dziecko) na balecie Królewna Śnieżka i 7 krasnoludków - przepięknie było - cudowna atmosfera, muzyka na żywo grana przez orkiestrę, piękne układy choreograficzne, stroje, dekoracje...poniżej kilka fotek:)
26_700_krolewna_3.jpg26_703_krolewna_1.jpg26_701_krolewna_4.jpg26_712_dscf0094_x.jpg26_710_dscf0193_x.jpg
Miło było też zobaczyć moje ukochane dzieciaczki i usłyszeć jak bardzo za mną tęsknią hihi ;) (a najbardziej miło było posłuchać, ile to ciekawych rzeczy się u nich ostatnio wydarzyło - np. Madzia -proszę pani a ja mam nowe okulary, Marysia - a mi się urodził braciszek itp itd :) Uwielbiam swoją pracę :) I też miło było się z koleżankami spotkać :) Po przedstawieniu i 'odstawieniu' dzieci do szkoły wpadły do mnie w odwiedzinki - poplotkowałyśmy, pośmiałyśmy się, czyli ogólnie było wszystko to, co kobitki lubią robić najbardziej hihi :)
Ale teraz to już jestem meeeega zmęczona i idę lulać! Buziaczki!

Ps - i zaczął się 16 tydzień :)

U mnie juz weekend. Lece do domku :) Zycze udanego odpoczynku, my jedziemy na weekend do znajomych - 2 tyg temu urodzila im sie coreczka. Takze nie wiem, czy bede miala okazje do was zajrzec.

reklama
Witam z rana:-D U mnie pobudka o 5.50:eek: Cos corka mi sie przestawila, jak nie chodzila do przedszkola to spala do 8-9 a tu w srodku nocy sie budzi;-)
martaik moja corka skonczyla w lipcu 3 lata teraz wazy ok 14kg,wiec do 18kg starczy Ci nawet na 2 lata:tak: My mamy fotelik podobny do tego FOTELIK 9-36 JUMBO BABY DESIGN 2012 +ORGANIZER Wwa (1942298231) - Aukcje internetowe Allegro ale myse ze dla rocznego dziecka jeszcze za duzy:tak:
wikasik ale cieplo macie,ja tez chccceee:tak: Zycze udanej wizyty,takie maluchy sa slodkie:tak:
agushka ze zdejci wnioskuje ze naprawde fajne przedstawienie:tak:Poszlabym na takie przedstawienie z moja Michalina, ale niestety u nas nie ma:no:, a do Gdanska to cala wyprawa by byla:eek:
little_nina jak dzisiaj z brzuszkiem? Boli jeszcze?
zanetaa a idziesz z tym do lekarza? Drgawki to cos powaznego:tak:
fiore jak dzisiaj sie czujesz?
U nas w szpitalu trzeba bylo miec prawie wszystko:pampersy,oliwke,(ubranka maja),tetrowe pieluchy tez:tak: Dla siebie podklady,koszule daja ale z wymiana ciezko:eek: sztucce, przybory toaletowe:tak: Tak bylo 3 lata temu teraz bede musiala sie opytac czy sie cos nie zmienilo:tak: Na porod rodzinny nie mam co liczyc bo bede miala cesarke:-( Z Misia tez mialam bo niby mialam chory kregoslup, po ciazy zrobilam tomografie kregoslupa i sie okazalo ze jest zdrowy:szok: Bola mnie poprostu miesnie:sorry: Juz neurolog i ginekolog powiedzieli ze bede miala cesarke:no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry