reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

Witajcie dziewczynki.
Za wizyty trzymam kciuki .!!!!!
Męczącym się z wymiotami serdecznie współczuję .
Nie wymiotowałam teraz ani razu i mdłości też mi już przechodzą powoli.
Jestem szczęśliwa z tego powodu niezmiernie.
Męczy mnie natomiast inna dolegliwośc -zgaga !!!!
Ale u mnie to normalne w każdej ciąży i torebka z migdałami towarzyszy mi od 10 tyg.ciąży :-D:-D:-D

Dziewczynki zrobiłam dziś pierwsze zakupy ciążowe ,bo w nic się nie mieszcze normalnie :baffled::baffled:
Jestem zadowolona ,bo przynajmniej będzie co na siebie włożyć i jakoś wyglądać hehe

reklama
Witajcie dziewczynki.
Za wizyty trzymam kciuki .!!!!!
Męczącym się z wymiotami serdecznie współczuję .
Nie wymiotowałam teraz ani razu i mdłości też mi już przechodzą powoli.
Jestem szczęśliwa z tego powodu niezmiernie.
Męczy mnie natomiast inna dolegliwośc -zgaga !!!!
Ale u mnie to normalne w każdej ciąży i torebka z migdałami towarzyszy mi od 10 tyg.ciąży :-D:-D:-D

Dziewczynki zrobiłam dziś pierwsze zakupy ciążowe ,bo w nic się nie mieszcze normalnie :baffled::baffled:
Jestem zadowolona ,bo przynajmniej będzie co na siebie włożyć i jakoś wyglądać hehe
Co kupiłaś? Coś specjalnego - ciążowego? Ja sobie zakupiłam wczoraj dwie pary legginsów zimowych ciążowych, ciekawa jestem czy różnią się od zwykłych . Napiszę Wam jak przyjdą.
Mimo, ze po mnie jeszcze nie widać codziennie gdy sięgam do szafy wybieram bardzo szerokie ubrania, jakbym się podświadomie chciała jakoś zatuszować :)
Dziewczyny ćwiczycie? Codziennie sobie obiecuje, że zacznę od jutra i na tym się u mnie kończy...

As, ja podobnie jak Ty cierpię z powodu mega zgagi. Żadnych innych dolegliwości nie mam, co cieszy, ale czasami zastanawia. Od kilku dni próbuję wyczuć w brzuchu te "motylki", ale nic nie czuję i zaczynam popadać w paranoję, na szczęście we wtorek przyszły wizyta u gina.
Co do ciążowych ubrań to też mam deficyt, czekam na przesyłkę z ciążowymi spodniami, ale dziś poniedziałek przedświąteczny więc wątpię.
Udanych wizyt i spokojnego udanego dnia!

Co kupiłaś? Coś specjalnego - ciążowego? Ja sobie zakupiłam wczoraj dwie pary legginsów zimowych ciążowych, ciekawa jestem czy różnią się od zwykłych . Napiszę Wam jak przyjdą.
Mimo, ze po mnie jeszcze nie widać codziennie gdy sięgam do szafy wybieram bardzo szerokie ubrania, jakbym się podświadomie chciała jakoś zatuszować :)
Dziewczyny ćwiczycie? Codziennie sobie obiecuje, że zacznę od jutra i na tym się u mnie kończy...

Kupiłam spodnie ogrodniczki i biodrówki w jednym z aplikacją na brzuchu
Spodnie Jeans OGrodniczki 2 w 1 S do XXXL tu L (1888941360) - Aukcje internetowe Allegro
i taką bluzkę .Wzięłam sobie malinową również z aplikacja
BLUZKA CIĄŻOWA MOTYWY Z CYRKONII L/XL (1888941303) - Aukcje internetowe Allegro
i mąż się uparł na pas ciążowy ,więc mi też zamówił z aplikacją wychodzę wiosną :-D:-D
Pas Ciążowy z Aplikacjami z Cyrkonii S/M i L/XL (1884142149) - Aukcje internetowe Allegro
As, ja podobnie jak Ty cierpię z powodu mega zgagi. Żadnych innych dolegliwości nie mam, co cieszy, ale czasami zastanawia. Od kilku dni próbuję wyczuć w brzuchu te "motylki", ale nic nie czuję i zaczynam popadać w paranoję, na szczęście we wtorek przyszły wizyta u gina.
Co do ciążowych ubrań to też mam deficyt, czekam na przesyłkę z ciążowymi spodniami, ale dziś poniedziałek przedświąteczny więc wątpię.
Udanych wizyt i spokojnego udanego dnia!
Dla mnie na zgagę najlepsze są migdały kalifornijskie ,ale trzeba je pogryźć aż będzie z nich mleczko.
Zgaga przechodzi natychmiast przynajmbiej dla mnie.:tak::tak:
I drugim sposobem to normalne mleko słodkie z lodówki i też zgaga mija.:-D:-D:-D

Heh...dolaczam do grona wc-wiczek-zaliczona 2razy od rana.Mnie na zgage pomaga mieta i wyciag z kopru wloskiego,migdaly mi nie pomagaja :-(

Wkurzylam sie,bo nigdzie nie bylo miejsca na drugie usg w oddzialach publicznych...termin najblizszy na KWIECIEN!Odplatnie z "nfz" na usg szla nie bede,a do dokumentow potrzebuje tych 3ech usg z "nfz" + wizyty.Chodze do gina prywatnie,ale to nie wlicza sie w dokumenty ktore mi sa potrzebne.Musialam dzwonic na drugi koniec regionu,modlac sie zeby jakies miejsce bylo i tak 28grudnia mam usg morfologiczne...70km od domu:crazy: I tu sie ponownie pytam,na co ida nasze podatki??? Pewnie Berlusconi sie cieszy,bo moze panienki oplacac z naszych pieniedzy :wściekła/y:
Przepraszam,ale sie naprawde wkurzylam.Eh...Ide wypic rumianek;-)

i ja się melduję, że u nas wszystko w porządku, ino zarobiona jestem okrutnie:baffled:, więc czasu na kompa jak na lekarstwo niestety.... Po powrocie z pracy standardowy meksyk w domu, wiec zjawiam się tu, jak po ogień, przywitać się tylko... Mam nadzieję, ze u Wszystkich majowych mam i maleństw w brzuszkach wszystko w najlepszym porządku :tak::-)
oj, uciekam, bo mnie dziecko wzywa... Buziaki dla Was;-)

Czesc dziewczyny.... tak czytam i czytam i zaintygowalo mnie cos: po co wam stanik do spania???????

Zazdroszcze wam ze juz czujecie ruchy, to moje pierwsze dziecko i tez sie wslu****e, ale nie wiem czego mam sie spodziewac? czasem mam wrazenie ze cos mi tam bulgocze, ale to pewnie tylko w jelitach. A dzis mnie bardzo kluje w podbrzuszu, wystraszylam sie troche bo jak dotad nie zdarzylo mi sie tak mocno.
Apropo brzuszka, to moj tez juz sie powiekszyl :) zrobilismy zdjecie w 1o tygodniu i teraz w 13tym- nie moglam uwierzyc- widac juz roznice :) Spodnie ciazowe juz musialam zakupic bo inaczej cisnelo niemilosiernie.

No i jeszcze odnosnie jezyka- mieszkam w niemczech i tak ja wiekszosc z was w domu mowie wylacznie po polsku i tak tez bedziemy zwracac sie do dziecka. Mojej kuzyne lekarz kiedys powiedzial (niemiec) ze dziecko powinno najpierw poznac jezyk rodzinny bo jezyk kraju w ktorym sie wychowuje i tak sie nauczy chodzac do szkoly. I ja sie zamierzam tego trzymac :) zreszta kontak z niemcami mamy, radio i tv tez tylko po niemiecku- nie wierze ze beda jakies problemy z nauka tego jezyka.

reklama
Do góry