reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

ja jak chcę piwska to kupuję karmi, bo w sumie to od półtorej roku jestem bezalkoholowa, a karmi to popijam czas od czasu na swoje smaki, a sam alkohol jednak od dzieciństwa traktuję jako zło, ale to po prostu moje zdanie i nikogo nie osądzam jak ma inne :-p

z upławami właśnie norma dopóki są białe chyba, ale grudkowato serkowate to powinno się chyba konsultować z lekarzem bo czasem się zdarza grzybica, w sumie to clotrimazolum jest u mnie w szafce ciągle, no ale ja mam jakąś dziwną tą ciążę. plamienia, podrażnienia...

reklama
becikowe się kazdemu przyda 1000zł piechota nie chodzi. a moja znajoma urodziła 5 mies temu i dostała 2000zł nie wiem czemu?! jedno becikowe i drugie becikowe..... u niej pracuje tylko jej mąż ... moze temu? musze sie jej wypytac

drugie becikowe daje gmina, u nas jest ustalona kwota chyba 500zł dochodu na członka rodziny licząc rok poprzedzający urodzenie się dziecka (bierze się kwitek ze skarbówki), co lepsze jak ktoś ma w pracy ubezpieczenie grupowe to np w PZU dają jeszcze jeden 1000zł

Warto ubezpieczyć się prywatnie, oczywiście firmy ubezpieczeniowe mają okresy karencji więc teraz jest już po ptakach. My Jesteśmy ubezpieczeni grupowo w PZU i Alianz i gwarantują 1600 czy 1800 zł. Te pieniądze bardzo się przydadzą, ale dla nas najwazniejsze jest zdrowie naszego dziecka, bo tego nie kupi się za żadną kwotę.

W sylwestra wypiłam z 1/4 lampki białego wina z woda gazowaną, ale jakoś mi nie smakowało.
Co do becikowego to zależy od Twojego dochodu. Jeżeli dochód z roku 2011 wraz z mężem przekroczył 85 000 zł to nie załapiesz się, a jeśli nie to się załapiesz. My się jeszcze łapiemy, ale już nie będziemy mogli odliczyć dziecka w następnym roku, bo dochód będziemy mieli większy za 2012 rok.
No to my się nie zalłapiemy ,bo sam D ,ma rocznie ok 120.000 samej podstawy + premia;-);-)

becikowe się kazdemu przyda 1000zł piechota nie chodzi. a moja znajoma urodziła 5 mies temu i dostała 2000zł nie wiem czemu?! jedno becikowe i drugie becikowe..... u niej pracuje tylko jej mąż ... moze temu? musze sie jej wypytac
Dostała z gminy .
Należy jej się z automatu ,bo żywicielem jest tylko maż i pewnie kokosów nie zarabia :sorry::sorry:

ja jak chcę piwska to kupuję karmi, bo w sumie to od półtorej roku jestem bezalkoholowa, a karmi to popijam czas od czasu na swoje smaki, a sam alkohol jednak od dzieciństwa traktuję jako zło, ale to po prostu moje zdanie i nikogo nie osądzam jak ma inne :-p

z upławami właśnie norma dopóki są białe chyba, ale grudkowato serkowate to powinno się chyba konsultować z lekarzem bo czasem się zdarza grzybica, w sumie to clotrimazolum jest u mnie w szafce ciągle, no ale ja mam jakąś dziwną tą ciążę. plamienia, podrażnienia...
upławy mogą być białe mleczne lub nawet grudkowato serowe ,byle przy tym nie swędziało,nie piekło i nie przeszkadzało.;-)

A księdza nadal brak...:rofl2::rofl2::rofl2:

przy Bartku też dostałam 2tys, ale jak to się stało - nie wiem:) większość moja matka załatwiała i byliśmy przed ślubem i zameldowani z dzieckiem u mojej matki właśnie. nie miałam swoich dochodów w ogóle, może policzyli mi matkę? mam jeszcze trójkę młodszego rodzeństwa - wtedy nieletnich, więc 500zł/os na milion % nie wyszło. Pewności nie mam - takie moje domysły, bo olałam to zupełnie. wiem, że chyba do grudnia miałam jeszcze rodzinne - 48zł/miesiąc -śmiechu warte, ale matka złożyła wniosek od razu przy becikowym. później sobie odpuściłam, bo to nie było warte jeżdżenia do miasta i stania w kolejce, z resztą same formalności (żeby przedłużyć rodzinne) by mnie zabiły. teraz nadal pracuje sam mąż, ale nawet jeśli podzielimy jego dochód na 4 osoby, to się nie załapiemy - z resztą na co? 48zł?

Ale tu ruch :) az milo! Tyle dobrego z bezsennosci... Przed 4 zaczelam sie wiercic i nici ze spania. Wczoraj tez od 4 nie spalam. Mialam nadzieje, ze bedzie dzis lepiej, zwlaszcza ze padnieta bylam - caly dzien czulam sie kiepsko, brzuch jakis twardy byl, a tak wyszlo, ze w pracy do 19 siedzialam (praktycznie takie sytuacje sie nie zdarzaja, ale akurat wczoraj tak wyszlo)

W niektórych gminach można i 3 tys becikowego dostać. 1 tys z gminy jestli ma takowe ustanowione (u nas np nie ma) i 1 tys z mopsu jak jest cięzka sytuacja albo coś w tym stylu.

I już po księdzu.
Tak się ze mną na temat psów i dogoterapii zagadał ,że zapomniał wziąć ofiary .:szok::szok:
Odwiozłam go do kościoła i już w zasiadzie wysiadł z auta i mi się przypomniało,że koperty mu nie dałam do ręki.:sorry::sorry:
Pytam wziął ksiądz ofiarę ?
A on mówi
o Boże chyba zapomniałem :-D:-D:-D
A ile tam było ?
Mówię ,że 200 zł .
hmmm..
To jak mąż będzie miał ochotę i zbytnio nie zbiedniejecie to niech przyniesie do kościoła jak przyjdzie do mszy służyć .:-D:-D:-D
I na koniec mieliśmy jeszcze niezły ubaw :-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry