reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

Hej :)

Właśnie usypiam Gabrysia przy kołysance Seweryna Krajewskiego... Mały strasznie ją lubi, uspakaja się automatycznie. Dziś zaczynam nowy rytuał i będę małemu przed snem czytać książeczkę. Zobaczymy po jakim czasie się przyzwyczai.

Obroniłam się na 5 :) już mam koniec studiów, teraz tylko parę pracek naukowych i będę wolna. Teraz do stycznia całkowicie oddaję się synowi i tatowi syna :p a dla rozrywki wrócę do pracy przy zwierzakach.

Co do tej marchewki to słyszałam że można szybciej podawać, nawet ja podawałam małemu marchwiankę na rozwolnienia i przyjmował ją ze smakiem :p z resztą jak wszystko to co wpadnie mu w pyszczek.

Dzięki za &&&&&&&&&&& i BUZIAM :*********
Wielkie gratki!

reklama
Mysiu - gratulacje:)

Co do tatusia to poradził sobie, mała wypiła trochę mojego odciągniętego mleka:) Ale i tak trochę mnie W wkurzył. Zadzwoniłam ok. 10 bo chciałam wiedzieć jak sobie radzą a on najpierw nie odbierał a potem oddzwonił do mnie z pretensjami, że mu dziecko telefonem budzę!!! Aż mi się zagotowało albo nadopiekuńcza jestem i nie wierzyłam, że sobie poradzi. Oczywiście jak wróciłam to dowiedziałam się jeszcze, że zdążyłam przez 2 miesiące rozpieścić Olę bo ciągle chce być na rękach i jak się ją odkłada to jest mega niezadowolona. Faceci!!!!

Mysiu gratulacje!
Ja bronilam sie 11 lat temu 13 lipca w piatek o godz 13 :)

Dusiu, nie zlosc sie, grunt, ze sobie poradzili.

Fiore - przutulam, a w dzien postaram sie w koncu na maila odpisac.

Moj synek odrabia swoje dlugie spanie i teraz chce cyca co dwie godz :p Ale ok, co sie wyspalam to moje. Mam nadzie, ze ja teraz skonczy Robus jesc, to jeszcze bez problemu usnie, w nocy zasypia natychmiat, ale rano juz roznie z tym bywa i czasem musze troche male stworzonko do tego pomyslu przekonywac. Wlasnie przysypia przy cycu, moze uda sie bezbolesnie przelozyc go za chwile do wyrka :)

Ja też nie będę się spieszyć z wprowadzaniem pokarmów stałych,jeszcze się synek naje w życiu :) Z Nataszką zaczełam jak miała ok 5 miesięcy i teraz też tak zamierzam.
Mysio gratuluję.
Ja mam ostatnio cięzkie dni bo córcia ma okres buntu i średni daję sobie z nią radę :( Albo się jej zazdrość o brata włączyła albo zaczęła bunt dwulatka. Ciągle płacze-o byle co,maurdna taka,że szok,histerię są teraz u nas na porządku dziennym,zaczeła mnie bić-dzien bez liścia dla mamusi dzien stracony,nawet pięsciami mnie już okładać zaczęła :( Z zasypianiem tez zrobił się problem bo ciągle ucieka z pokoju i biegnie do sypialni-jej gówny cel-obudzić Adaśka.
Dziś w nocy obudziła się po 2 i co chwilę była u nas w sypialni,spc z nami nie chiała,chciała się bawić,jak zanosiłam do niej do pokoju to i tak po kilku minutach wracała i tak do rana. W dzień spała moze z godz a teraz jeszcze nie śpi,ja nie wiem skąd ona ma enargię bo ja jestem przez nią zombie. Dobrze,ze chociaż Adaśko grzeczny i spokojny. Nocki bardzołądnie przesypia,budzi się już tylko ok 2 razy na cyca,tzn zazwyczaj karmienie jest zanim ja się położe(a chodzę spać ok północy) i potem pobudka ok 2 i ok 5 więc nie najgorzej.

a my jutro mamy szczepienie i kurde jakos przerazona jestem hehe nie wiem czy szczepic czy nie, tyle sie naczytalam na ten temat ze teraz mam metlik w glowie

reklama
Joasia - cierpliwości. Myślę, ze to zazdrość i włączył jej się program pt. Zajmij się mną mamo. Starszaki są be szans z tym, muszą to przejść tak jak świnkę czy ospę. 3 letnia córka koleżanki zaczęła znowu sikać w majtki i domaga się pieluchy, nie chce pić z kubeczka tylko chce butelkę - reakcja na brata.

Wikasik - ja Cie prosze powiedz mi która u Ciebie jest godzina jak u nas jest np.22, bo mi się ciężko czasem połapać, a tak raz na zawsze sobie dodam ileś godzin. Ty piszesz o tym, że może zasnie rano, a my z naszym walczymy, żeby zasnął w ogóle;)

Do góry