• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

No tak na forum zawsze można coś doradzić. To ja skorzystam z tego i zapytam czy wasze dzieciaczki też tak jak mój męczą sie robiąc kupkę podkulając nóżki lub prostując ..Najgorzej jest w nocy w dzień teraz w miarę spokojniej chyba po kropelkach bio gaja
Jeszcze czasami tak ma ale to wtedy gdy do diety mojej wprowadzę coś nowego. Wczoraj prawdopodobnie była to fasolka szparagowa i noc była pod znakiem kupala co 20 min. Dziś już jest spokój :p Twojemu maluchowi prawdopodobnie nic nie jest, to jest związane z tym że mięśnie budujące układ pokarmowy są jeszcze słabe i maluch napręża się bardziej.Oczywiście obserwuj dziecko czy nie ma zatwardzenia itp. Jeszcze trochę i powinno się to zmienic :)

reklama
Witaj Kasiula(mój syn ma na imię Adam i fajny z niego facet teraz ma 23 lata i miesięcznego synka).Ładne imię dla synka i on też będzie je lubiał:tak:.Co do kupek to ja tak jak Misio karmię piersią i zależy co zjem tak mi Amelianka reaguje.

Hej dziewczyny. Dzień zleciał a ja się jakoś ogarnąć z pisaniem nie mogłam. Miałam napisać rano ale Ula nie spała, potem poszłyśmy na spacer, wróciłyśmy i znowu nie spała. Na obiad poszliśmy do teściów a potem z moją siostrą i dzieciakami na spacer- oczywiście deszcz nas złapał więc przemoczeni przyszliśmy do nas. Wysuszyliśmy się, przebraliśmy i odwiozłam ich. Ula ma kolejny dzień marudzenia, moje cycki powoli załapują to, że mały ssak potrzebuje więcej mleczka. Produkcja się poprawia i mam nadzieję jutro już będzie ok. W przeciwnym wypadku chyba szału dostanę. Nie narzekam ale ile można. Niestety każdy kolejny skok rozwojowy trwa dłużej :eek: Ale damy radę, bo jak nie my, to kto? :-D

U nas z kupkami różnie, wczoraj były 4 dzisiaj jak do tej pory 2 ale za to pokaźne. Natomiast ja diety za specjalnie nie trzymam :zawstydzona/y: Kolek nie ma, wysypek alergicznych też nie, za to więcej stękania, ale widzę że na Małej aż takiego wrażenia jak na mnie to nie robi. Stęka sobie przez sen i tyle.

Była też rozmowa o poświęcaniu całej siebie dla dziecka. No ja się z tego wyleczyłam. Jak potrzebuję w ciągu dnia iść pod prysznic to Młoda do łóżeczka, karuzelka i tyle. Najwyżej popłacze. Od tego jeszcze nikt nie umarł. Jak potrzebuję coś załatwić to Młoda zostaje z tatusiem i też nie ma problemu- radzą sobie. Raz lepiej,raz gorzej ale nie ma rozpaczliwych telefonów. Dziadkom jeszcze nie zostawialiśmy bo nie było okazji ale niedługo na pewno nadejdzie ten dzień.

Kasiula- witam na majóweczkach- im nas więcej tym weselej.

A teraz uciekam na kompanie i usypianie. Jeszcze tu zajrzę dzisiaj.

witajcie! Troche was poczytalam bo nie mam jakos sily i jestem zmeczona, w sumie nic wielkiego nie robilam ale chyba pogoda tak na mnie wplynela.
/u nas weekend jakos powoli zlecial bez wiekszego szalu. Malutka jakas wczoraj "zdżarta"byla bo wypila mi na raz 160ml :szok: i jej sie nie ulalo, moze to przez to ze w ciazgu dnia porzadnie sie nie napila tylko sobie cmokala raz 30ml, raz 60 itp
Wkoncu 19 lipca ide na wizyte do gin, mam nadzieje ze wszystko bedzie ok bo zwlekalam z ta wizyta juz od polowy czerwca,az wstyd. w ciazy to sie chodzilo co miesiac a teraz na jedna wizyte jakos ciezko sie wybrac i zorganizowac.
Ustalilismy ze 11sierpnia beda chrzciny. Ola w ten dzien skonczy akurat 3 miesiace wiec podwojnie bedzie swietowac:-)
Co do Carmelli to tak jak Pieszczoszka pisze ze ona tylko z bb korzystala jak byla w ciazy :-( szkoda bo ona zawsze potrafila poprawic humorek swoimi tekstami ;-):-)
Kasiula witaj u nas na forum, czuj sie dobrze. P.S. wstaw sobie jakis suwaczek i pochwal sie Adaśkiem:-)
Annte powodzenia jutro u dentysty &&&
Mysio efektywnego wybierania lampy i urzadzania mieszkanka
Pozdrowienia dla wszystkich i sorki jezeli ktoras ominelam

Mialam poltorej doby przerwy w bb i w oole necie i w koncu bylo co czytac :)

Witam nowa mame :)

Mnie problem zazdrosci starszego rodzenstwa poki co nie dotyczy, ale mysle, ze moge polecic ksiazke " rodzenstwo bez rywalizacji". Tak w srodku nocy nie pamieam tytulu, ale napisaly miedzy innymi "jak mowic, zeby dzeci nas sluchaly i jak sluchac, zeby dzieci do nas mowily". Korzystalam wielokrotnie z ich wskazowek i naprawde one dzialaja! Takze sprobujcie, na pewno warto, bo zazdrosc niszczy radosc i starszym dzieciom i wam, a i moe byc niebezpieczna na maluszkow.

W sobote dowiedzielismy sie o kolejnym maluszku w brzuszku. Tez rok wsrod polonii australijskiej wyjatkowo urodzajny, w sumie juz drugi z zrzedu. Kolejny juz bedzie spokojniejszy. Robort bedzie mial mnostwo polskich rowiesnikow :) no a gdyby kiedys szukal Polki na zone, to tez spory wybor ;)

Poki co zakochany w mamie i jej cycu ;) ale koniec tego dobrego, zaraz matka zabierze, co jej i jeszcze sobie pospimy.

Hejka:-)
U nas własnie koncert trwa:eek::dry: i to nie wiem dlaczego:confused: ehhhh

Kasiu witaj:*

co do kg to u mnie po prostu staneło w miejscu i nie chce spadac dalej:wściekła/y:

Olisia ja też robie chrzciny 11 sierpnia:) ciekawe jaka nam pogoda dopisze oby ładna...A co do suwaczka to zaraz spróbuje wstawić bo jeszcze dobrze się nie umię tu obsługiwać
Nie wiemco mojemu małemu jest z tą kupą zaczęło sie to jak skończył 2 tyg kurcze nie wiem co w mojej diecie by mogło być nie tak bo staram się uważać...w dzień nieraz jest jak aniołek a w nocy od 2 już nie ma spania tylko kwękanie...teraz tak wierzgał że nie mogłam go nakarmić w końcu dostał smoka i śpi... wikasik gratulacje:)

reklama
No tak na forum zawsze można coś doradzić. To ja skorzystam z tego i zapytam czy wasze dzieciaczki też tak jak mój męczą sie robiąc kupkę podkulając nóżki lub prostując ..Najgorzej jest w nocy w dzień teraz w miarę spokojniej chyba po kropelkach bio gaja

Kasiu, u mnie podobnie, tzn u małej, też zanim zrobi kupkę to pręży się i wygina, wyrzuca nóżki do góry,ale w końcu po paru minutach udaje jej się wycisnąć. W nocy czasami stęka i nad ranem obowiązkowo, bo ona zawsze rano robi pierwszą kupkę. Na początku szło jej gorzej i podawałam jej espumisan, teraz to jakoś samo się wyregulowało, troszkę postęka i jest ok. Chyba że zjem coś niefajnego dla jej brzuszka.
U nas chrzciny 12 sierpnia, oby było ciepło.
Kasiu, nie pisz posta pod postem tylko edytuj tego już napisanego.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry