reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2012

Yolanta ja po 1 ciazy nie mialam @ prawie rok:-)Fajnie bylo:tak:Po 2 ciazy po 4 miesiacach dostalam,a teraz jeszcze nie mialam:tak:
Suzi dobrze piszesz z tymi uszkami,ponoc zapalenie ucha bardzo boli(ja nigdy nie mialam),a przy zebach moga byc rozne reakcje:tak:Dajecie cos przeciw bulowego?Moze trzeba podac czopek?
Dzien dobry u nas nocka normalna karmienie po 1 i przed 5:tak:ale ciezko mi wstawac:baffled:Maly wlasnie obudzil sie z drzemki wiec ide go przebrac(to se popisalam:-D)Milego dnia,my popoludniu wybieramy sie na grilla :tak:

Dorka przedwczoraj i wczoraj ratował nas/a raczel Alutka tylko Virbucol. Spal w 2 minuty i nawet przez sen jęczy:-( ja becze razem z nim, bo nie umiem mu pomóc:-(
Wczoraj po czopku spał od 17:30 do 8:20 rano :szok: nawet go nie kąpałam bo tak mi go szkoda bylo, a jak zasnął to nie chcialam go rozbudzac...obudził sie o 1 na mleczko i spał do 8;20.
Naciskam mu te uszka z każdej strony,a ze boli to sama wiem bo w dzieciństwie non stop chorowalam na zapalenie uszu:-:)wściekła/y: Większego bólu nie znam:no:

JAk ja mam mu pomóc??? :-(
Smarujemy dziąsełka żelem,ale Ali zaraz go zjada...gryzaki srednio mu podchodzą! Smoczka namiętnie tarmosi ale bokiem a nie przodem i nie ciągnie go tylko mocno przygryza:tak: W ostateczności podajemy czopek virbukol ale nie chce podawac jak marudzi:no: tylko jak jest bardzo mocny płacz...moge ten płacz porównać do ostrej kolki, nawet na rekach okropnie płacze(jak by go ze skóry obdzierali:-() z tym ze nie trwa tak długo jak kolka.

reklama
Ja tylko chcialam zameldowac ze jestesmy juz po 1000km podrozy!!!:-):-):-) nasz kochany chlopak zniosl ja bardzo dzielnie....spal do 6tej z jedna przerwa na jedzonko o 3ciej...o 6tej zrobilismy dluzsza przerwe po przerwie zostalo nam juz tylko godzina jazdy do celu...synek marudzil ale wlaczylismy mu jego kolysanki utulanki i spiewalismy wiec sobie sluchal i nawet przysnal....nawet nie wiecie jak jestem szczesliwa ze wszystko tak sprawnie poszlo!!!! pozdrawiam was dziewczyny...zapewne odezwe sie po powrocie....buziaczki

Co za matka tego Mojego Sebastiana!!!!!!!! Do niej tez przychodziły listy z wezwaniem do sądu dla Sebastiana !!! wiedziała o tym a nic nie powiedziała !!!!! Sama wsadziła swojego syna do aresztu dzieki temu !!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no::no::no::no::angry::angry::angry::-:)-:)-(

mam pytanie moze ktos wie: Jesli np areszt tymczasowy jest na 30 dni . to czy moze sie on skrócić? lub przedłużyć? jesli np . Sebastian ma rozprawe w sądzie 12 wrzesnia i nie skończy sie na jednej rozprawie to wtedy go zatrzymaja w areszcie jesli nie ma stałego meldunku? czy np. moga go wypuścić a on bedzie przychodzil na rozprawy sam?

Ostatnia edycja:
Mogą areszt i skrócić i przedłużyć, formalnie przeciwwskazań nie ma. Z reguły, przy zastosowaniu aresztu wobec nieustalonego miejsca pobytu, areszt uchylają po pierwszej rozprawie - jeżeli to była jedyna przyczyna aresztu, i niestety są od tej reguły wyjątki, np. sąd uzna, że jego obecność na sprawie jest konieczna, a nie ma gwarancji, że będzie się stawiał z wolności.

katasza zatrzymali go właśnie z takiego powodu ,że nie mogli ustalić jego adresu zamieszkania ( wiec uznali ,że się ukrywał) a była rozprawa/lub rozprawy gdzie on i jego kolega byli w niej oskarżonymi. Myślisz,że jest szansa ,że po 1 rozprawie go wypuszczą?

ps. moge go zameldować tym czasowo u siebie jesli jest w areszcie?

Katasza, wg opisu to mojachusta nadaje sie tez dla starszych dzieci. Niestety nie znalazlam u nas zadnego chustowego kursu.

No i te nozki w zabke... Tu wiekszosc osob uzywa baby bjorn, a w tym nozki zwisaja. Musialabym koniecznie wyprobowac jeszcze jakies przed zakupem.

Pieszczoszka &&&& oby wszystko sie dobrze ulozylo

Katasza, wg opisu to mojachusta nadaje sie tez dla starszych dzieci. Niestety nie znalazlam u nas zadnego chustowego kursu.

No i te nozki w zabke... Tu wiekszosc osob uzywa baby bjorn, a w tym nozki zwisaja. Musialabym koniecznie wyprobowac jeszcze jakies przed zakupem.

Pieszczoszka &&&& oby wszystko sie dobrze ulozylo

Wikasik u takich maluchów powinna być pozycja żabki czyli zachowana litera "M" w układzie pupa nóżki .
Nóżki podciągnięte na wysokośc pępka nóżki odwiedzone ok 30-60 stopni i pupa wypięta ,tak by kręgosłup dziecka był w kifozie,a chusta nie uciska dołów podkolanowych .

Dla takich maluszków to tylko jest kangurek i kieszonka .
Więcej masz tu :
Co to jest żabka, czyli o nóżkach dziecka w chuście.
Gdy dziecko już samodzielnie siedzi można mu zafundować pozycje ze zwisającymi nóżkami.

pieszczoszka kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&

suzi ucho nie zawsze boli :no: ,a stan zapalny może być
współczuję atrakcji z ząbkowaniem.

andav witaj.

Dopiero tu zaglądam ,bo dziś mały okupuje kompa i tylko mam go na doskok.
Na szczęście od poniedziałku szkoła ,to trochę spokoju będzie. :-D:-D:-D
Miłego wieczorku.

Chyba zdecyduje sie na takie nosidelko ERGO Baby Carrier Australia,ERGObaby Australia,ERGO baby sling on sale W niektorych dzieciowych sklepach mozna wyprobowac. Pozycja dziecka jest prawidlowa i wydaje sie byc wygodniejsze. Minusem jest, zena ebayu nie bylo ani jednego uzywanego, ale moze to i dobrze...? Tylko drozej przez to wychodzi. Ale i udzwig ma nie do 12 a 20kg, wiec moze sie przydac nieco pozniej tez. Ok, ide spac, juz prawie 5 rano. A jeszcze pielucha.

reklama
No ja chciałabym zobaczyś jak 20kg dźwigasz:))) Leszka córa ma 110cm i waży 20kg:) Jej nogi ciągnełyby sie po ziemii:)

Ja mam jakies nosidełko, młody siłą rzeczy ma w nim nogi w żabke bo sie naokoło brzucha noszącego tak układają same. Jutro je bedziemy uzywać pierwszy raz poza domem, bo idziemy w pole szukac jabłonki z dzieciństwa mojego Leszka - miała ponoć boskie dzikie jabłka i Leszkowi się zachciało:) jak sie nosidełko sprawdzi to je będe częściej uzywać - na grzyby. Bedę tylko musiała jakos sobie zakodować, by po grzyba schylać sie kucając a nie pochylając do przodu, bo dziecko w lesie zgubię;)))

Do góry