reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Maj 2012

i ja sie witam wieczornie. to co sie u nas dzialo to chyba jakis skok byl bo moj maly ostatnio codziennie mnie zaskakuje. dzisiaj przed kapaniem 2 razy wstal sam az lozeczko na szybko trzeba bylo obnizac. 2 ostatnie nocki byly super, ciekawe jak dzisiaj bedzie, mam nadzieje ze jeszcze lepiej.
jesli chodzi o samodzielnosc to moj jest niestety troche uzalezniony ode mnie i sam sie za dlugo nie pobawi. tzn niekoniecznie ja ale ktos przewaznie musi przy nim byc. mam nadziejez ze mu to przejdzie :)

reklama
She na pewno się zacznie usamodzielniać ale trzeba mu na to pozwolić .Na tyle Stasia znasz ,że chyba już wiesz kiedy coś chce wymusić ,a kiedy to wołanie o pomoc takie prawdziwe:tak:.Pieszczoszka trzeba było sobie coś szałowego kupić o rozmiar mniejsze niż nosisz teraz to byś motywację miała do odchudzania;-):-)

azula, wiem doskonale :) ale jakos tak samo wyszlo ze ciagle ktos przy nim jest i jak sie odejdzie to bardzo protestuje. czasami pobawi sie sam ale nie trwa to zbyt dlugo. musze sprobowac go odzwyczajac :)

She on może ma ten lęk separacyjny?niektóre maluchy mają słabszy inne mocniejszy.Po prostu zostaw go sam na sam z szufladą pełną skarpetek zobaczysz jak się tym świetnie zajmie;-):-)Amelina dziś rozwaliła po całym pokoju pampersy ale była zadowolona :-D

azula, on mial kilka dni takich typowo lekowych bo jak go zostawialam na sekunde samego to plakal lzami. wtedy nawet z tata za bardzo nie chcial zostac, tylko ze mna. teraz nie placze tylko protestuje :) a z tym sam na sam to wiem ze on by sie swietnie zajal, ale widzac co on teraz wyczynia to sie chyba jednak troche boje zostawic go samego :/ z drugiej strony wiem ze guzy sa nieuniknione na tym etapie. dzisiaj mielismy dwie takie niebezpieczne akcje a patrzylam na niego

My juz po pierwszym guzie, da sie przezyc;)

Mlody nauczyl sie wchodzic na stol z kanapy i zżera kable od laptopow. Dlatego jak chce go jakis czas spacyfikowac, to daje mu myszke od lapka - on zjada kabel i wszyscy sa szczesliwi. Trzeba tylko na niego patrzec, bo jest promilowe ryzyko, ze sobie zrobi krawat z kabla. Poza tym moze si,e pol godziny gapic w pioraca pralke, wywalac ubranka z komody, trzaskac szyflada w kichni, w ktorej mam patelnie.

Jak marudzi juz do przesady to dajemu mu jakies normalne rzeczy - plastikowa butelka, moje miski, wlaek do ciasta - to go zajmuje znaaaacznie dluzej niz zabawki FisherPriza.

She no ja wiem ,a u mnie prawie wszędzie wypłytkowane mam nie za dużo kasy ,a trza by choćby u niej jakąs wykładzinę położyć ale i tak gdzieś się poobija niestetyu jest to nieuniknione:-(Tak dzieci lubią takie rzeczy gdybyście dalej w podróż sie wybierały to na sznurek ponawlekajcie stare klucze ,guziki ,sitka i inne rzeczy użytkowe.Amelia dostała ostatnio nieużywanego pilote niestety od razu sie zoreintowała ,że to atrapa

Ostatnia edycja:
U nas hitem aktualnym jest szuflada ze skarpetkami i plastikowa miska od wagi kuchennej. Młoda wkłada do niej zabawki i je wyciąga- jak na nią patrzę to na myśl przychodzi mi Kłapouchy z Kubusia Puchatka :-D

Czanula :**** bardzo ci wspoczuje i nie tylko tobie bo i chlopakom- Gab jeszcze pewnie nie wiec o co chodzi, choc czuje smutna mame ale jak Xav reaguje? pewnie dlatego w pl byl taki a nie inny :-( Tez mam za soba zakonczony zwiazek, bez dzieci, ale bolalo strasznie wiec moge tylko sobie wyobrazic twoj bol i bezradnosc jaka teraz przezywasz- mam nadzieje ze masz tam jakas przyjaciolke- bo my jestesmy tu zawsze i zawsze bedziemy, przytulimy i pocieszymy ale ta rzeczywista przyjaciolka pewnie bylaby lepsza :***
Pamietaj ze nie jests sama, ze musisz usmiechac sie dla chlopakow!

... pisaliscie o samodzielnosci- moj chyba jest za samodzielny, bardzo lubi bawic sie sam, az mam wyrzuty sumienia i ide do niego tyle ze jak chce sie nim bawic to on i tak robi swoje:-) ostatnia nasza zabwawa jest otwieranie pudeleczka zeby wyjac chrupka- cudne jest uczenie malego czlowieka takich rzeczy- dla nas wszystko jest takie oczywiste a on nawet nie wie ze takie pudeleczko mozna otworzyc bo cos jest w srodku:-)

... u nas panele ale tez boli:-p zauwazylam u mlodego siniaki na kolanach chyba od raczkowania :-D:-D u was tez sa?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry