reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2013 :):)

Feelis, ja dopiero załapałam, że nasze dzieci z tego samego dnia;) Tak?
Imprezę mieliście nie lichą;) I prezentów masa;)

Do mnie jeszcze niektóre rzeczy nie docierają. Za dziesięć dni mam USG i wtedy już się wszystko na 100% okaże;)

A gdzie wcięło całą resztę? Ja zaraz idę spać jak przystało na matkę polkę, a Wy się wtedy rozgadacie;)

reklama
Hej, moj dopiero zasnal, u lekarzq nic nowego die nie dowiedzielismy, zebow nie widac na horyzoncie, pytalam o te nocne pobudki bo chyba juz powinien przedypiac, stwierdxil ze moze za duzo bodzcow i nozg nie wyrabia stad krecenie sie i pobudki..mamy nie wlaczac min 3h przed snem tv, najlepiej w tym czasie pojsc na wieczorny spacer, utzymywac w domu trmp 19-20 st, wietrzyc duzo i nie pobudzac ptzed snem tylko tonizowac....
A tak propos tego..moj dziec co byl jak odkurzacz teraz kategorycznie odmawia jedzenia..nic..nawet chrupek be...

Hej Mamusie.
Koszmar nocny powrócił. Pobudki już drugi dzień co 40 minut, w porywach do godziny. Jestem padnięta, dopiero zaczynam do siebie dochodzić, jak zawsze już jestem zwarta i gotowa. Do tego wszystkiego oprócz dziecka spać nie daje małżonek i koty, a na sam koniec śmieciarka za oknem.
Żeby jeszcze dopełnić obrazy pomocnego męża napiszę, że wstaję rano, patrzę na dziecko, a on ma całą buzię w kaszy. Kaszy z wczoraj. M go kąpał, potem ja przejęłam go w ciemnej sypialni i nie zauważyłam. A jemu się na wspinaczkę śpieszyło. Ale żeby buzi dziecku nie umyć. Nie mam siły czasem. Zwłaszcza teraz mam chwilami ochotę siąść i płakać. Mam wrażenie, że już teraz mam dwójkę dzieci w domu. Wszystko trzeba palcem pokazać.

Dzień dobry.

Filipia chłop robi jak umie. Nie ma wyjścia, trzeba zaakceptować. Ale usmialam się tą kaszą z wczoraj.

Camel hmm jak tu dziecku przed snem jsk kiedy wychodzę na aero stary oglada z nim Ukryta Prawdę i Szpital :/ Masakra. Niedawno się o tym dowiedziałam :D ale wieczorny spacer teraz latem bedzie nie tak od rzeczy. U Mlodego w pokoju nianka pokazuje 23 st. ale rzeczywiście zauważyłam ze lepiej spi jak ma uchylone okno. Tylko ze on sie nie przykrywa i zawsze jak ma byc zimna noc to sie boje mu zostawiać.

A tak a propo gorszego spania my od majowki tez znowu we troje. I od razu powrócił ból moich pleców.

Dzis chyba nie pójdę na spacer. Poloze go w domu bo musze troche pogooglowac. Ulozylam sobie w glowie plan awaryjny - mieszkanie i żłobek. Niestety wczoraj odpisali ze zloba ze maja juz full liste nawet na wrzesień :/ także dupa z tego bedzie bo i je bedzie z kim dziecka zostawić :/

Ewcia, ja na razie ze spaceru też rezygnuję. Mi jest tak zimno, że się ruszyć nie mogę. Zamarzam. Wspólnota zarzuciła grzanie i nie da się w domu wytrzymać. Najchętniej wlazłabym do wanny, ale Filip mi to uniemożliwia.

Kurcze nie mogę się w tym domu ogarnąć. Weekend przedłużony jakoś mi nie służy. Do tego to zimno. Już nie wiem w co się jeszcze ubrać.

U nas wieczor bez tv, jedna pobudka potem 6 wstal, przynieslim go fo nas, uczepil sie cyc, zjadl i uwaga, dopiero wstalismy...9.50...szok ...

Camel??!! Szok szok :D To my juz po dwoch sniadaniach :) Myślisz że to brak TV az takiej zmiany dokonał? :D
Filipia u nas juz dawno nie grzane, ale jakies cieple mamy mieszkanie. Tam u Ciebie jest dość cienisto, dużo budynków dookoła, ktore pewnie sie zasłaniają wzajemnie. Ma to pewnie i zalety. A Tobie i glonojad pewnie energię podjada :)

Camel, ja chyba muszę tego spróbować. No tylko, że wieczorny blok wiadomości, faktów i panoram, to moje jedyne źródło wiedzy o świecie;)

Ewcia, u nas dziwnie w tym mieszkaniu, albo zimno, albo gorąco. Ale teraz to już przegięcie, tak dawno nie było. Choć faktycznie ostatnio ja bardziej wrażliwa na zimno jestem;) Ale jak już Filip na płytki nie włazi, bo zimne, to coś jest na rzeczy.

My tez nie grzejemy, ale ciepło tez w miarę, janek z reszta lubi chlodniej...a tobie filipia ma co pidjadac energie..najgorzej ze my nie mamy na co zgonic tylko na lenia w d...

Nie wiem po czym tak spal..na pewno to nie zsszkodzi a wyciszy..poczytslam troche to i dorosly powinien 2h przed snem odpoczac od tv bo mozg potrafi trawic do 3 h jeszcze podczas snu i niewypoczywamy... Moze cos w tym byc, bo mlody kreci sie i budzi do ok1-3 a potem spi bez pobudek.

Filipia my waczamy radio, a jak pojdzie w kime to nadrabiam jak drzemkuje.

Ostatnia edycja:
reklama
To u nas zawsze pierwsze spanie po uspieniu jest dobre. Potem punkt dwunasta w nocy pobudka i musi być przytulansko z matka i nawet jesli odloze znow do lozeczka to obudzi sie o 1 i potem juz tak co godzinę.

Do góry