reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

po porannych przebojach już mnie goni do kibelka, ale brzuch trochę mnie boli... wzięłam dwie nospy i cisza. oby był spokój.
Ale dziś mamy losowanie nagród z CH i chciałabym jechać... a trochę się boję ruszać.
A wiem, że akurat to losowanie to nie ściema, bo rok temu kolega mojego męża został wylosowany - wygrałby samochód... ale był nieobecny i wylosowali kogoś innego (mąż dzwonił do niego, gdzie jest to odpowiedział w szkole... ale był wkurzony! i do dzisiejszego dnia nie może znieść myśli, że auto mu przeszło koło nosa) Inny znajomy dostał bona na zakupy :)

co do kopniaków - też czuję je wszędzie.... czasem są bolesne. Bywa, że mam wrażenie, że dzieciak chce mi podać rączkę przez brzuch bo tak ją wypina, że aż niemiłosiernie boli.
Z poprzedniej ciąży pamiętam równieź, że im bardziej zaawansowana ciąża, im większe dziecko tym kopniaki były mniej przyjemne i bolesne.

A kiedyś namiętnie oglądałam program "ciąże z zaskoczenia" jak to baby lądowały na IP z niesamowitym bólem brzucha lub nerek i diagnowzowali u nich poród. Program rewelacyjny :) kobiety przechodziły całą ciążę bez wiedzy o niej :-D
W jednym odcinku nawet kobieta miała niestrawności i straszny ból brzucha, usiadła na kibelek, i zamiast kupki do kibelka wpadło dziecko :sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
wiki piona dla męża prawie mi żebra ze śmiechu popękały :p Nie no mój jest szef kuchni, odkąd jestem w ciąży i mało mi się chce on zs wielką lubością gotuje :) i to nie byle co. Wczoraj miałam na kolacje wołowinę po hiszpańsku w czerwonym winie :> Przyrządzał mi już kaczki, krewetki, robił ciasto francuskie nadziewane kurczakiem i parmezanem... Na urodziny torty Tiramisu piecze, zrobił już sernik wiedeński, kopiec kreta, tarty owocowe... A dziś robi coś o nazwie 'pychotka' :) już mi ślina leciiii .... O___O

wiki piona dla męża prawie mi żebra ze śmiechu popękały :p Nie no mój jest szef kuchni, odkąd jestem w ciąży i mało mi się chce on zs wielką lubością gotuje :) i to nie byle co. Wczoraj miałam na kolacje wołowinę po hiszpańsku w czerwonym winie :> Przyrządzał mi już kaczki, krewetki, robił ciasto francuskie nadziewane kurczakiem i parmezanem... Na urodziny torty Tiramisu piecze, zrobił już sernik wiedeński, kopiec kreta, tarty owocowe... A dziś robi coś o nazwie 'pychotka' :) już mi ślina leciiii .... O___O

pozazdroscic męża....ech... moj to tylko umie wode na herbate zagotowac, no jeszcze jajecznice usmazy i ziemniaki ugotuje....

Sembo, piona! Mój też z kucharzących. I to na szczęście żadne tam schabowe, a porządną, mocno aromatyczną i kombinowaną kuchnię świata :tak: Jak nam kiedyś makaron ryżowy po tajsku zrobił, to myślałam, że obsikam ściany z wrażenia. Do dzisiaj orgazm na języku na samą myśl :-) Bogu dziękować za gotującego samca z filozofią Jamiego Olivera :-D

Zazdroszczę gotujących partnerów. Mój niestety w niektórych pracach domowych wykazuje absolutny brak talentu, a nawet podstawowych umiejętności :sorry2:

aż wam zazdroszczę jak piszecie o gotujących facetach.. mój ledwo odgrzać potrafi- matka żadnego syna gotować nie nauczyła. mój woli kabelki, śrubki i siedzenie w garażu:baffled: ale w sumie to podwójny sukces że tak sobie dobrze radzi w zastanej sytuacji:-)

dziś znów rodzice przyjechali- mama ubranka dla Martusi prasuje:-)

Pozazdroszczę kulinarnych atrakcji w wersji męża :)
Mój często ogląda J. Oliwiera ale gotuje raz na pół roku, ale zazwyczaj wychodzi pychota... mógłby gotować częściej :)

reklama
a mi od wczoraj na samą myśl o cieście drożdżowym Citrus ślinotok się włączał i dziś.... tadaaaammm DSC_0006.jpg

przesyłka od teściówki:happy2: miam miam!!!

Do góry