reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

łoooo... a mnie dzisiaj coś dopadło.. czyści mi jelita, aż mnie zadek boli :(
od czasu do czasu mnie mdli, ale nic górą jeszcze nie wyszło. Smecte w domu mam, zrobiłam, wypiłam połowę (paskurdztwo) i zemdliło mnie po tym jeszcze bardziej. Teraz na chwile się położyłam... i zaczął mnie brzuch boleć. Lepiej mi w pozycji siedzącej.

reklama
Ja mam momentami wrażenie, że moje dziecko jest joginem. Wiecie, zakłada nogę za głowę, czy coś, bo raz mnie kopie z lewej, raz z prawej, raz w pęcherz, raz w pępek, a raz gdzieś pod żebrami. Nie ogarniam Malca :-D :szok:

Ardzesh, jak muli, to się coli napij.

dziewczyny, z tymi kopniakami to ja czasem się stresuję, bo też tak mam że czuję po lewej zaraz po prawej, a za chwilę przy pępku..i tak się zastanawiam jak długo jeszcze bąbel może fikołki robić.. bo myślałam że do 28 tc taki ruchliwy będzie a potem przystopuje, a tu bez zmian:confused:wolałabym żeby ułożył się główką w dół

Przecież może się obrócić nawet pod sam koniec ciąży, spotkałam się z taką opinią wielokrotnie.

ja dziś szafę rozbieram :D farby kupione i malowanie rusza jutro :D
ale frajdę mam
i faktycznie, bóle na okres to skurcze, jak pod ktg się leży to można zaobserwować co się czuję, jeśli ktg akurat coś pokazuje

witam
doczytalam i znowu nie wiem co i komu odpisywac :zawstydzona/y:

Citrus-ja tez slyszalam ze dziecko moze odwrocic sie w ostatniej chwili

u mnie kopia zkazdej strony, a polozenie tez zmieniaja...odwracaja sie wokol wlasnej osi chyba
miejscami sie nie zamienia bo maja zbyt krotkie pepowiny, tylko nie wiem czy sa glowkami w dol juz czy odwrotnie

usg bede miala 12.03 wiec sie okaze

Adrzesh tak to już chyba jest że każda majówka musi przejść przez takie problemy... trzymaj się i pij dużo!:-(

citrus jak Mateusz się urodzi to się go zapytasz czy jogę lubił od poczęcia:)
ale normalnie jak mnie naparza to aż boli pępęk, może skóra wokół jest b. cienka...:dry:

Elajar u ciebie to w ogóle może być nieźle- jedno się urodzi a drugie za tydzień:-) albo jedno główkowo a drugie poprzecznie jak u Kaji:-) albo się dogadają: ty wychodzimy już czy czekamy? robimy matką w konia czy nie? a może potańczymy i spróbujemy wymienić się pępowinami??:-D

Kartagina- z tym odstepem tygodniowym to mnie przerazilas ;-) moze az tak zle nie bedzie

aaa...nie wiem czy widzialyscie ze juz 1 kwietniowka sie rozpakowala i to pod koniec lutego...32 czy 33 tydz

Ostatnia edycja:
Przecież może się obrócić nawet pod sam koniec ciąży, spotkałam się z taką opinią wielokrotnie.

niby tak, ja nawet słyszałam że podczas porodu położna/lekarz może pomóc się dzidziusiowi przekręcić, tylko że bezpieczniej chyba jak bobas sam się ułoży kilka tygodni wcześniej, tylko już tak ok 32-36tc to ma chyba mało miejsca na manewry.. sama nie wiem:-(

reklama
niby tak, ja nawet słyszałam że podczas porodu położna/lekarz może pomóc się dzidziusiowi przekręcić, tylko że bezpieczniej chyba jak bobas sam się ułoży kilka tygodni wcześniej, tylko już tak ok 32-36tc to ma chyba mało miejsca na manewry.. sama nie wiem:-(

wydaje mi sie ze nawet w ostatniej chwili dzidzia moze sie odwrocic choc to napewno bedzie trudniejsze niz te kilka tygodni wczesniej

Do góry