reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2015

Hej dziewczyny...

Ja mam takie pytanie zupełnie z innej beczki i nie wiem, czy wypada bym o to pytała, bo to dla każdej nas bardzo osobiste pytanie ;))
Jak sobie radzicie, albo radziłyście jak byłyście w bardziej zaawansowanej ciąży z... goleniem miejsc intymnych? <zawstydzony>, bo... dziś stwierdziłam, że już teraz mi brzusio przeszkadza, a co dopiero później? ;) hihihi ;))

Czuję się ogółem dobrze, tylko że bardzo śpiąco ;P
Śnieg z deszczem dziś popadał nawet ;))

Buziaczki ;***

reklama
Hej dziewczyny...

Ja mam takie pytanie zupełnie z innej beczki i nie wiem, czy wypada bym o to pytała, bo to dla każdej nas bardzo osobiste pytanie ;))
Jak sobie radzicie, albo radziłyście jak byłyście w bardziej zaawansowanej ciąży z... goleniem miejsc intymnych? <zawstydzony>, bo... dziś stwierdziłam, że już teraz mi brzusio przeszkadza, a co dopiero później? ;) hihihi ;))

Czuję się ogółem dobrze, tylko że bardzo śpiąco ;P
Śnieg z deszczem dziś popadał nawet ;))

Buziaczki ;***

Mnie golil mąż :p

Domi powodzenia, zycze zeby nie bylo zadnych niespodzianek po odstawieniu lekow

Verna gratuluje udanej wizyta, lada chwila i bedziesz czula swojego pilkarza w brzuszku :)

Mitaginka a co sie dzieje? Zaczela sie skracac szyjka? Gratuluje dziewczynki :)

Bella gratuluje synka

Niesmiala ja wykorzystywalam meza :)

Katagorka co sie dzieje?

Ja też już mam problem z "lustrzycą" :-D dziś również zauważyłam, że nie mogę się już w całości przytulić do męża :-)

Za to dziś znów poczułam ruchy małego :) od dawna już nie czułam i zaczęłam się zastanawiać czy tam wszystko w porządku... Ale sposobu nie polecam... Założyłam ponownie stare dżinsy, trochę za duże (kiedyś). Jednak brzuch mi chyba znowu urósł i dziś mnie już mocno gniotło. Dzidziusiowi chyba było za ciasno i czułam go prawie cały dzień :p Od dziś zakładam już tylko ciążowe spodnie. Mam nadzieję, że pomimo tego niedługo znów poczuję małego :) byle do 17.12 :)

Bella, gratuluję :)
mitaginka, również gratuluję :) jednak okazało się, że skraca Ci się szyjka ? mnie również brzuch twardnieje jak się sporo ruszam i często mnie coś pobolewa... :(

Dziewczyny, ćwiczycie coś ? oczywiście pytam te, które nie mają żadnych przeciwskazań. Ja ćwiczyłam całe życie, zawsze byłam w ruchu. W sierpniu przedłużyłam karnet na fitness na 3 miesiące i byłam chyba ze 3 razy :D zaraz zaczęłam czuć się fatalnie i od tej pory zasiadłam na tyłku. Teraz, kiedy właściwie czuję się dobrze, zaczynam myśleć o jakimś wzmocnieniu, żeby po pierwsze łatwiej było rodzić, a później wrócić do poprzedniej wagi. Poczekam jednak do wizyty, żeby upewnić się, że wszystko ok.

katagorka, co się stało ?

Ja przed ciążą biegałam ;-)

Nie wiem czy zaczęła się skracać, bo badał ja tylko ręcznie. Mówił ze jest ok. Ale w tamtej ciąży przez takie cos właśnie się skracala. Na następnej wizycie ma ja zmierzyć.

reklama
Nieśmiała Corrine - dziewczyny normalnie jakąś mam wspólnotę myślową z Wami, bo myslałam dzis najpierw o tym goleniu a potem o ćwiczeniach.
Ja podobnie jak ty Corrine chodziłam na fitness a od sierpnia zero ruchu :( chciałabym coś pocwiczyc sama w domu, szukam czegos w necie ale nic mi się nie spodobało

Co do golenia to ja własnie też nie wiem jak to będzie:zawstydzona/y:

Mitaginka gratuluje dziewczynki :)

Bella gratuluje synka :)

Co się stało Katagorka ...?

Do góry