reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2015

Ja również miałam tylko czystość pochwy robione a po pierwszej ciaży już wiem,że niestety mam tego paskudnego paciorkowca .
Strasznie mi dziś brzuch twardnieje a juz kilka dni było spokojniej .
A USG genetyczne miałam robione już 3 razy. Dokładnie tydzień temu w środę ostatnie -mały ważył niecałe 1500 i wszystkie pomiary wychodzą na 32 tydzień oprócz brzuszka,który jest na 28 .Mam sie nie martwić bo każde dziecko jest inne i wszystko jest ponoć ok mimo,że jest rozbierzność 4 tygodni.

reklama
Wiosna mam tak samo, okropny ucisk na pęcherz. I do tego uczucie wbijanych szpilek, tylko nie wiem w co...
Mnie lekarz zapowiedział że na następnej wizycie będzie mi pobierał na GBS. Będzie to skończony 33 tc więc wydaje mi się że trochę za wcześnie, no ale on się lepiej zna na tym...

Migotka - nie martw się. Zwróć uwagę jaką granicę błędu ma USG robione na tym etapie. Niedawno porównywałam, że wyniki z pierwszego USG miały granicę błędu +/- chyba tydzień, a w kolejnych tygodniach się to zwiększa...nie jestem pewna, ale na ostatnich zdjęciach z usg chyba pisze +/- 6 tygodni. Moja pierwsza córka też miała zawsze mniejszy żołądek, aż ginekolog pytał z jaką wagą ja się urodziłam...ale jest wszystko ok. To tylko pomiary szacunkowe, robione na podst długości.

Ja również miałam tylko czystość pochwy robione a po pierwszej ciaży już wiem,że niestety mam tego paskudnego paciorkowca .
Strasznie mi dziś brzuch twardnieje a juz kilka dni było spokojniej .
A USG genetyczne miałam robione już 3 razy. Dokładnie tydzień temu w środę ostatnie -mały ważył niecałe 1500 i wszystkie pomiary wychodzą na 32 tydzień oprócz brzuszka,który jest na 28 .Mam sie nie martwić bo każde dziecko jest inne i wszystko jest ponoć ok mimo,że jest rozbierzność 4 tygodni.

Paciorkowiec pojawia się i znika :) To ze w pierwszej ciąży go miałam nie znaczy ze masz go teraz. Wiec badanie zrób bo po co.się szprycowac i dzidzie antybiotykiem na dzień dobry.

Gbs czyli paciorkowca robi się przedewszytkim z pochwy bo jego obecność tam jest groźna dla dziecka przy porodzie naturalnym. ale jako ze od pochwy do odbytu nie daleko to czasem lekarza zalecają pobranie z dwuch dziurek żeby nie było tak ze właśnie na badaniach nie wyszło a tydzień później się zakazilo właśnie z odbytu. Moj gin zaleca tylko z pochwy ale późno bo ja będę miała dopiero kolo 36-37 tyg.

Dzień dobry majóweczki!:)

Wiosna u mnie z tym uciskiem na pęcherz też tak to wygląda - najgorzej i tak jest jak chwilkę pochodzę - a już wychodząc z domu gdzieś do sklepu to jadę tam, gdzie jest łazienka w miarę blisko:p :D

Migotka tak jak dziewczyny piszą - te pomiary są szacunkowe, nie martw się tym...

Ja po wczorajszej wizycie jestem uspokojona;) Szyjka zamknięta, długa, nic złego się tam nie dzieje na szczęście - te bóle to najpewniej mięśniowe i mam się nimi nie przejmować - najwyżej poleżeć więcej i tyle... Malutki ma 2100, ułożony miednicowo z małą szansą, że jeszcze się obróci - mam się na cc nastawiać;) Dobrze, bo tak też chciałam rodzić:) Teraz wizyty będę miała już co 2 tyg z ktg...

reklama
Verna to dobre wiesci, choc ja tak sie nastawiam na porod sn ze mysl o cc chyba doprowadzila by mnie do placzu. Mam nadzieje ze maly wisi glowka w dol jak nietoperz :D i nie zechce mu sie juz wiercic na tyle zeby sie odwrocic choc moje dziecko pelne niespodzianek to kto go tam wie.

Jessu zjadlam sniadanie i od razu wzielam sie za zamiatanie myslalam ze wszystko z zoladka wyladuje na panelach, bleee

Do góry