reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2015

Ja torbę mam w pawlaczu :p Ale jest :) Wszytko do torby tez jest tylko muszę smoka wygotowac i kapturki na wszelki wypadek. No i ciuszki poprane tylko nie poprasowane. Stabikow nie pralam w dzieciiwym wiec wrzuce je z pieluszkami jeszcze albo z ostatnim praniem dzidziusowych rzeczy które mi przyjdą niedługo. W sumie jakby mnie przycislo to spakuje się w pol godzinki. Bez prasowania tez przeżyje. Dla córki prasowałm raz rzeczy przed jej urodzeniem. Teraz tez tak zrobię.

reklama
A ja prawie nic jeszcze nie mam :rofl2: nie no, może przesadziłam, mam sporą wyprawkę od siostry, część otrzymałam już w weekend a reszta może w ten... Dopiero zaczynam się rozglądać za brakującymi rzeczami, sprawdzam gdzie co i jak :) o torbie do szpitala jeszcze nawet nie pomyślałam.. ;-) jakoś tak cały czas zakładam, że to jeszcze sporo czasu :p
Czy robiłyście trzecie USG genetyczne ? mój prywatny lekarz mówi, że nie ma potrzeby a babka z NFZ każe mi zrobić....
Mój maluch ma ok 1700 g, malutko chyba w porównaniu z Wami, przytyłam jak na razie niecałe 10 kg.

mi brakuje troche do torby podkłady, podpaski, i kurde zawsze zapominam kupić tamtu rosa- .

Mi też twardnieje brzuch, boli mnie czasami szyjka. palmień już od 3 tygodni na szczeście nie mam.

W pierwszej ciąży rano odszedł mi czop o 16 byłam u gina a rano 6.55 Kacper już był.

Witam nowych :)

Dla dziecka ubranek cześc mam, ale nic nie prałam i nie prasowałam jeszcze ;p ja staników do karmienia nie lubiłąm one licho trzymają mój biust a jak ktoś ma 75I to byle czego nie może nosić. Ja wagowo nadal stoje w miejscu.
A maly teraz kilka razy dziennie miewa czkawkę, co odczuwam jak takie pykanie w dole ;)

Ostatnia edycja:
Corrine a w którym tyg jesteś? Moja mała w porównaniu do pierwszej to chyba będzie kluska. W 31 tyg miała 1800 a w poniedziałek czyli 34 tydz już 2500. A starsza córcia 2300 miała dopiero w 36 tyg :) A co do tycia to 3 tyg temu miałam 6 kg na plusie a teraz 5. Jakim cudem to nie wiem :)

Ja jestem zmuszona mieć wszystko gotowe bo młoda próbuje na siłę się wydostać z brzucha. Już 6 razy byłam w szpitalu a w 29 tyg już typowo na podtrzymaniu bo rozwarcie mi się robiło. Teraz też lekarz chciał mnie wysłać ale ublagalam co ze poleze w domu bo w szpitalu i tak zbytnio nie beda nic robić by poród powstrzymać. Sterty dostałam wszelkie wymazy mam pobrane, wyprawka gotowa wiec można rodzić w razie co :) ale wolę w kwietniu niż w marcu :D
Ja żadnego usg genetycznego nie robiłam. Na każdej wizycie mam usg i lekarz mała mierzy od stóp do głowy :)

Asiula, jestem teraz w 33 tygodniu.
Ja na szczęście nie mam większych problemów. Bolą mnie tylko niemiłosiernie plecy jak za długo postoję lub coś robię. Spanie mnie już wkurza, bo brzuch ciąży i budzę się. Twardnieje mi często brzuch, ale jem sporo magnezu i raz jest lepiej, raz gorzej. Mały kopie właściwie co chwilkę, czasem uda mi się z nim pobawić :-D pukam do niego, a on odpowiada :-) bardzo często wciska mi nogi pod żebra, co przyjemne zbytnio nie jest :) pracuję jeszcze, ale myślę, że po świętach sobie już odpuszczę. Będę miała czas na odpoczynek i zorganizowanie wszystkich zaległości.

No ja mogę tylko na bokach leżeć bo jak leżę ma plecach to mam ogromny problem z przestawieniem sie czy wogole jakimś ruchem uf kiedy to sie skończy [emoji6]

Miyaganka jeszcze chyba nie miałam bakterii ale teraz dostałam sprzed do pobrania wymazu wiec zobaczymy co tam wiedzie

reklama
Ja na szczęście od dłuższego czasu nie mam z tym problemu, natomiast mam ciągle podwyższone leukocyty czy coś tam, robiłam CRP, na szczęście w normie, ale jednak coś nie jest w porządku.

Do góry