reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2015

Asiula no właśnie ja też latam sprawdzać co chwilę od rana czy tam jakiegoś śluzu/czopa nie ma:/ Staram się nie wariować za bardzo, bo dziś wieczorem mam na szczęście planową wizytę to się dowiem co i jak tam wygląda, a póki co z kanapy nie schodzę... Skurcze mnie łapią jak więcej pochodzę póki co... chciałabym dotrzymać choć do końca kwietnia/początku maja;)

reklama
Ja pewnie też nie dotrwam do końca. Na ostatniej wizycie lekarz poinformował mnie, że szyjka skróciła się i jest rozwarcie "na opuszek palca". Chociaż życie czasem płata nam figle i mam nadzieję, że dotrwam chociaż do 38 tygodnia. W ciąży drugą córcią leżałam od 19-stego tygodnia, a urodziłam ją w 40-stym.
Pozdrawiam wszystkie lężące dziewczyny.

A leżałas do tego 40 tygodnia czy wstałaś jakoś wcześniej? Ja z Martynka leżałam do skończ 37, potem wstałam, poszłam do fryzjera, odstawiłam leki i trzy dni później urodziłam. Teraz też chciałabym tak wytrzymaC ale mam wrażenie że jest dużo ciężej.

Mitaginka ja uwielbiam Alles ;-)

Masa solna niestety odpada, bo to ma być ilustracja.

Etsa witamy!

Verna mnie od kilku dni boli okropnie. I dołem niestety dość twardy. A wczoraj miałam delikatne plamienie. Dziś rano też. I wydzielina jakby trochę większa...

Lisica a moze obrazek wyklejany kolkami z bibuly? Pamietam ze jak bylam w przedszkolu to uwielbialam to robic :)

Verna lez grzecznie i odpoczywaj :) musisz jeszcze wytrzymac pare tygodni :-)

Beatko pewnie zrobimy wielki misz-masz :-D zobaczymy co nam z tego wyjdzie. Póki co idę przygotować masę papierową, by była gotowa na jutro no i naszkicować krasnala...

Też leżałam do 37 tygodnia. Odstawiłam fenoterol i normalnie zaczęłam funkcjonować (o ile w 9-tym miesiącu po 4 miesiącach leżenia można nazwać normalnie) i urodziłam dzień przed terminem.

Ja jestem na zwolnieniu wlasnie przez twardnoejacy i bolacy brzuch..chociaz pare dni jest duzo lepiej.za 3tygodnie mam odstawic luteine takze zostanie mi duphadton.magnez i clexana .na szczescie poki co u mnie szyjka wysoko i ponoc ok wiec mam polegiwac jedynie;-) torby nie mam spakowanej i w zasadzoe to mam duze braki jeszcze. Wlasnie sie przymoerzam do zrobienia zamowienia w aptece. Lisica a moze krasnala głowę z kulki styropianowej a tułów z jaja styropianowego i to ladnoe pzdoboc a nogi mozna zrobic takie wiszące tylko jakos go ppdeprzec zeby mogl siedzieć. Albo pdciac dol w jajku-tulowiu....przepraszam za bledy ale pisze z komorki

Ja w poprzedniej ciąży też leżałam pod tokolizą, później fenoterol - końskie dawki i była cesarka w 39 tygodniu z zupełnie innych powodów. Teraz odpukać nie mam problemów ze skurczami.

reklama
Do góry