reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

@niezapominajka876 wpisz mnie na testowanie 19.05 chociaż już w piątek pewnie zrobię pierwszy test. Szanse minimalne w tym cyklu z tego co mówił lekarz ale jakoś tak czuję się inaczej - urlop dwa tygodnie, kto wie może zaskoczy.

Ale czytam też o drożności - bo mam w kolejnym cyklu zrobić badania przed tym i pewnie w czerwcu ta drożności. Miała któraś z Was? Jaką metodą? Jakie odczucia? Jestem trochę panikarą 😓 i jak czytam, to mówią że boli jak cholera

reklama
@niezapominajka876 wpisz mnie na testowanie 19.05 chociaż już w piątek pewnie zrobię pierwszy test. Szanse minimalne w tym cyklu z tego co mówił lekarz ale jakoś tak czuję się inaczej - urlop dwa tygodnie, kto wie może zaskoczy.

Ale czytam też o drożności - bo mam w kolejnym cyklu zrobić badania przed tym i pewnie w czerwcu ta drożności. Miała któraś z Was? Jaką metodą? Jakie odczucia? Jestem trochę panikarą 😓 i jak czytam, to mówią że boli jak cholera
Ja miałam sono hsg i bolało jak na lekki okres. Miałam drożne jajowody.
Ale wiem, że zwykłe hsg może boleć jak cholera. Niektórzy lekarze mówią, jest w jakiś sposób skuteczniejsze - różne opinie słyszałam.
Jednak nawet jak to boli to tylko chwilę, dasz radę wytrzymać :) nie stresuj się na zapas.

Ja mam zawsze dzień po piku owulację, więc jak dzień po piku będą seksy to się załapiesz😅

Nie no, dzień po piku nie były, były 2 dni po. 😀
Nie wiem co tam moje genialne jajniki wymyśliły w tym miesiącu, ale no cóż pozostaje - pożyjemy, zobaczymy..
Aby tylko małpa nie zrobiła fikołka i nie spóźniała się dla zasady bo to już będzie serio wredne. 😂

Nie no, dzień po piku nie były, były 2 dni po. 😀
Nie wiem co tam moje genialne jajniki wymyśliły w tym miesiącu, ale no cóż pozostaje - pożyjemy, zobaczymy..
Aby tylko małpa nie zrobiła fikołka i nie spóźniała się dla zasady bo to już będzie serio wredne. 😂
A były chociaż też w dzień piku lub dzień przed pikiem ? 😁

raz już widziałam podobną kreskę, ponad pół roku temu - wtedy później poroniłam. powiedzcie mi czy ja widzę tylko ten drugi cień? czy ktoś inny też to widzi? :-)

Załączniki

• IMG_5087.jpeg
    IMG_5087.jpeg
    684,5 KB · Wyświetleń: 100
  • IMG_5088.jpeg
    IMG_5088.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 101
Dziewczyny ile wczesniej przed okresem robicie testy? Ja robilam w piatek czyli kilka dni przed okresem i bylo bialo a moj mozg od rana ze trzeba kupic test i sprawdzic jeszcze raz bo wtedy bylo to nie o poranku i za wczesnie... ale nie chce robic bo wtedy sie straci nadzieje
Ja zaczynam testy tak 10dpo. W marcu pierwszy cień 12dpo a w kwietniu dopiero w dniu miesiączki czyli 14dpo pierwszy cień pozytywny test ( oba biochemy).

Ja miałam sono hsg i bolało jak na lekki okres. Miałam drożne jajowody.
Ale wiem, że zwykłe hsg może boleć jak cholera. Niektórzy lekarze mówią, jest w jakiś sposób skuteczniejsze - różne opinie słyszałam.
Jednak nawet jak to boli to tylko chwilę, dasz radę wytrzymać :) nie stresuj się na zapas.
Dziękuję. Z tego co widziałam to u mojej lekarki wykonują badanie drożności jajowód metodą HyFoSy. Co prawda koszt 1650 😱

reklama
A były chociaż też w dzień piku lub dzień przed pikiem ? 😁

Coś tam było przed, dzień lub 2, ale to wtedy taki biedny trochę odczyt był i myślę, że z tego to uj d**a i kamieni kupa by była... na premomie w granicach 0.37-0.4 😅 więc tego przypadku to chyba nie biorę pod uwagę. 🙈
Dopiero potem miałam mocny wyrzut, ale wtedy to ja się nie nadawałam na robotę. 😒

Do góry