reklama

Majowe Mamy 2016

Kamelonleon my jesteśmy już trochę razem bo 12 lat, przejścia tez mamy za soba i był przy porodzie ale (teraz nie bardzo chce być)jakos czuje się skrepowana:no:ja z tych co pod kolderka i po bozemu:-D:-p:zawstydzona/y:mnie gin nie bada na każdej wizycie, w zasadzie na 1 badal i na poprzedniej jak robil cytologie i posiew.
Wyprawki na razie nie robie bo musze zabudowac pzrejscie w mieszkaniu i zrobić miejsce na wszystkie rzeczy:tak:na wyprzedażach na pewno cos kupie:tak:

reklama
Mój Mężuś potym jak przy porodzie zajrzał mi między nogi i prawie odjechał to też już nie jest mu nic obce:-D
Nie wiem czy teraz odważy się uczestniczyć w porodzie, jeszcze odnośnie tego nie rozmawialiśmy :)

Ja do tej pory byłam badana dopochwowo, pewnie ze względu na mały płód i jakość sprzętu.
Stwierdziłam, że w pierwszych tygodniach usg nie wychodzi zabardzo czytelnie i, że mężuś i tak tam nic nie dojrzy, więc chodziłam sama.

Cześć dziewczyny :-) ja dzisiaj idę na wizytę do lekarza a jutro mam genetyczne i mam mega stresa :no: , biedny mój mąż bo jemu się z tego powdu najbardziej obrywa , trzymajcie kciuki bo ja chyba z nerwow zejde na zawał

Tak czytam o tych waszych badaniach i się zastanawiam, czy w Polsce są to badania, które przechodzi każda ciężarna? Bo ja w Niemczech przychodzę do mojego gin i przez ostatnie dwie wizyty miałam tylko dowcipne usg i badania krwi i moczu. Natomiast lekarz nic nie mówił o genetycznych, etc... Nie wiem czy przemilczał czy ich noe planuje.... Muszę zapytać w czwartek cffaniaczka:D

mili801 trzymaj się kochana, znam ten bół też zawsze się denerwuję, a przed genetycznym szczególnie. Będzie super! 

Zadzwoniłam do położnej powiedziała żebym przyszła po wkładkę sprawdzającą czy to nie wody płodowe się sączą i teraz chodzę i sprawdzam. Chociaż jak na złość jak włożyłam to śluz jakby gęstszy.

Poczytałam trochę.

Kciuki za wizyty i usg dzisiaj.

Mój P. był na usg dopiero na połówkowym. Teraz idę sama bo mam na 11.30 I na skierowaniu nie mam zaznaczonego transvaginalnego czyli pewnie będzie przez brzuch. To zależy chyba od lekarza widzimisię i sprzętu. W enelmedzie mają dobry, ale jak nie będę zadowolona jak lekarz je zrobi to jeszcze pójdę prywatnie 30.10 lub tydzień później.

Basia89 a tak z ciekawości się spytam a w Niemczech to kontrolują ciśnienie i robią obciążenie glukozy? Niby to takie logiczne, ale nie znam zaleceń w ciąży w Niemczech, co kraj to obyczaj.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry