reklama

Majowe Mamy 2016

No to kupię Rennie. Nigdy nie miewałam zgagi a teraz musiało mnie dopasć :(

Ja już się nie mogę doczekać jak lepiej się poczuję i zacznę zakupy dla mnie i malucha. Ostatnio odebraliśmy z mężem darmową paczkę produktów dla dzieci i tam wszystko jest takie malutkie i śliczne że oczy same się śmieją do tego :P Też muszę zainwestować w rogala bo coraz ciężej mi spać, szczególnie że zawsze spałam na brzuchu.

reklama
Ja jeszcze wstrzymuje sie z zakupami dziecięcymi , poczekam do 2 trymestru :) ale o tym rogalu słyszałam duzo pozytywów i chyba sie na niego skuszę. Z tego co widziałam mozna jenotem do karmienia wykorzystać.

A tak swoją droga macie zamiar karmić piersią ?

Mój ginek ma raczej dobry sprzet( widziałam już pare przedpotopowcow:-p)a wczoraj robil mi dowcipnie:tak:znajoma mowila, ze na genetycznym miała dowcipne dlatego się zastanawiam jak u mnie bd:eek:

EEEejjjjj naprawdę się wstydzicie usg dopochwowego przed mężem???
A niby jak to dziecko się tam znalazło:eek::eek::eek::eek::-D:-D:-D:-D:-D

Zresztą można zabrać kocyk czy chustę i się okryć przecież -lekarzowi to nie będzie przeszkadzało raczej w badaniu

Marcelina z tą płcią to trochę skomplikowane bo na początku każdy jest trochę dziewczynką, w odpowiednim momencie jeśli ma być chłopieć zaczynają działać hormony i rośnie siusiak albo zostaje jak było -u dziewczynek troszkę później się to zmienia, ale jednak tez zmienia. Wiec chyba jednak szybciej można stwierdzić chłopca bo wiadomo, że jest zmiana. To chyba tak 12-13 tc się kształtuje wszystko. Ja się nastawiam na połówkowe bo z córką w 17 tc usłyszałam, ze chłopak więc podchodzę do tego z hmmm dystansem:-D
happymamusia ja myślę jednak że będzie dopochwowe bo jest mimo wszystko dokładniejsze a to jeszcze maleństwo takie 6 cm. Chociaż to zależy od lekarza i jego umiejętności no i sprzętu pewnie...
Wioleta mi pozwolili rennie

ImageUploadedByForum BabyBoom1445337298.689383.jpg
To jest rogal? Bardzo przydatne coś nawet w tak wczesnej fazie. Ja wogole odkąd poznałam to śpię z nią zawsze:P z jednej strony mam chłopaka a z drugiej poduchę i zawsze mam się do "kogo" przytulić:D

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1445337298.689383.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1445337298.689383.jpg
    21,3 KB · Wyświetleń: 55
Ze mna M wchodzi na kazde badanie usg i czasem mam wrazenie ze to jemu lekarz wszystko pokazuje a ja sobie leże jak inkubator i ba koniec w nagrode dostaje zdjecie.
U mojego gin jak ktos sie krepuje to sa takie jednorazowe sukieneczki zielone i kapciuszki, ale my tyle ze soba przeszlismy ze mi to nie przeszkadza choc zawsze mu mowie ze ma patrzec na ekran tylko.

13x13 ja z tych wstydliwych, naprawdę - nawet bys nie uwierzyla jak bardzo:-Djakos tak mi dziwnie, żeby maz widział, ze cos mi tam obcy facet wsadza:zawstydzona/y:
Z corka dowiedziałam się około 24 tc o plci:tak:

Ja przy Usg brzuchowym nie pilam nic wczesniej bo sadzilam ze bedzie dowcipne sama bylam zdziwiona. Az zadzwoniłam do kolezanki ktora jest ginekologiem jak to jest z tym usg i ona powiedziala ze przez brzuch robia wtedy kiedy juz podbrzusze jest mocno widoczne takie wiecie przypuchniete, ale kazdy lekarz ma swoje widzimisię i niektórzy nie zaleznie od sytuacji do okreslonego tygodnia robia dowcipne. No i czasem jest tez tak ze przy genetycznym dziecko np spi i nie da rady go obudzic i zmierzyc dokladnie bo np spi tylkiem do ekranu i wtedy mozna sie poratowac dowcipna wersja.A w ogole teraz jest (nie wiem czy w kazdym) rossmanie promocja i jak wczoraj kupilam sobie na rozstepny balsam z karta rossne to dostalam probki balsamow z palmersa i to dosc duza ilosc :-). Ja juz nie moge wytrzymac z zakupami i jak juz bede w smyku po rogala to jakis slodki i pienieznie pewnie nieoplacalny spioszek czy bodziak kupię ale wyprawke bede kompletowac pewnie od grudnia i to nie wszystko na raz tylko po troche po kilka rzeczy bo mam nadzieje ze po chrzesniku meza dostane ciuszki :-)

Ze mna M wchodzi na kazde badanie usg i czasem mam wrazenie ze to jemu lekarz wszystko pokazuje a ja sobie leże jak inkubator i ba koniec w nagrode dostaje zdjecie.
U mojego gin jak ktos sie krepuje to sa takie jednorazowe sukieneczki zielone i kapciuszki, ale my tyle ze soba przeszlismy ze mi to nie przeszkadza choc zawsze mu mowie ze ma patrzec na ekran tylko.

U mnie jest identycznie , mój L podchodzi jeszcze do monitora i pyta lekarza co jest co , na dodatek rozmawiają sobie o moich hormonach [emoji85]

reklama
Sory ze post pod postem ale pisze z tel i cos sie przyblokowalo i nie chu chu sie nie chce edytowac.
Kameleonleon z tym inkubatorem tez tak mam ze u lekarza gin z mezem sobie gadaja pokazuja a ja tam zbedna jestem. Moglabym na czas usg oddac mojemu brzuch zeby sobie popatrzyl a ja zaczekam w domu :-). Moj tam jest ze mna niezaleznie od metody usg. Z reszta nawet jak mam przez brzuch to i tak mam badanie na fotelu.ale nam to nie przeszkadza.tez niejedno ze soba przeszlismy. Sam fakt in vitro juz odziera z intymnosci i magii wiec teraz nic nas nie zdziwi :-).

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry