reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Hej :)

U mnie waga na minus 2,5kg ale ja jestem w plecy za Wami i pewnie mdlosci mnie jeszcze troche pomecza a potem nadrobie ;)
Za mna chodzi od jakiegos czasu "szejk" ale nie mam odwagi zeby spelnic ta zachcianke :p chociaz z drugiej strony... dobrze by wracal :D

reklama
U mnie to już 4 dobry dzień. Jestem w szoku, dzisiaj porobiłam porządki jesienne w ogrodzie, jestem z siebie taaaaaka dumna :-) Mdłości brak, sił jakby więcej, apetyt powoli wraca, jeszcze tylko żebym znowu gotować zaczęła normalnie to życie wróci do normy :) A jak na razie dam zarobić pani gotującej polskie dania i dzisiaj wepchnę w siebie pyszne gołąbeczki :tak:Oby tylko jeszcze w przyszłym tygodniu na badaniach dzidziuś był zdrowy to już będę happy :)

A w ogóle mam ostatnio mega wielką ochotę na placki ziemniaczane ze śmietaną i z cukrem na obiad. Tylko po pierwsze brak energii, żeby je zrobić, po drugie, trochę się obawiam, ze przy moich mdłościach śmietana nie jest wskazana:/

Powitać :)

Super wiesci!

Ja mam -2 kg od poczatku ciazy

U mnie to samo :) lekarz kazał mi w miare możliwości do końca I trymestru nie przytyć i póki co - udaje mi się tego dotrzymać :D ale pewnie nie na długo.. i jak hulnie później to się przestrasze swojego widoku w lusterku.

Kachaa też muszę włosy ufarbować, bo odrosty już mega i kolor wypłowiały, zwłaszcza u czubka głowy. Jaką farbe kupiłaś? Jakąś specjalną, bez amoniaku czy coś?

Niesia też mam w poniedziałek genetyczne :)

Apropo, dziewczyny orientujecie się czy na badania prenatalne (test PAPPA) trzeba być na czczo? Bo dowiadywałam się, że nie, ale wolałabym się upewnić.. mam badania na 16 i wątpie abym nic nie zjadła od rana, ale może ileś godzin przerwy czy coś. Nie orientuje sie :)

Ja mam dużą zachciewajke na... lody! Mogłabym codziennie jeść :D

Raczej nie trzeba być na czczo. Ja robiłam o godzinie 17, bo mi lekarz z zaskoczenia zrobił USG genetyczne i kazał od razu tego samego dnia zrobić Pappa. W laboratorium nikt nic nie wspominał, że to trzeba na czczo, a zakładam, że raczej nikt rozsądny nie oczekuje, że o 17 człowiek jest na głodniaka:)

Wyvtubo zachciewajkach a ja o suchych bułkach, boję się jeść żeby nie wymiotować.

Do pracy dojechałam na 13 dopiero. I siedzę i robie grafik.

Ja juz sie dowiadywalam i nie trzeba byc na czczo na papp-a. Musze jeszcze zadzwonic do lekarza bo usg mam o 17 a krew pobieraja do 16 wiec musi albo przelozycnmi termin na wczesniejsza godzine albo pozwoli mi zrobic krew przed usg

U mnie -2 kg a już myślałam, ze nadrobiłam..
Śmietanę jem w ilościach hurtowych... jeden wielki kubek dziennie, z chlebem i z cukrem, w mizerii, ze śledziami -ze wszystkim...
.
kaylla ja też choruję własnie na takie placki!!!

reklama
To może się zdecyduję, ale to już po weekendzie. Dzisiaj już za późno, jutro obiad u przyszłej teściowej, w niedzielę też musi być coś szybkiego. A placki jednak do najszybszych dań nie należą.

Do góry