reklama

Majowe Mamy 2016

Kasik90 położną się wybiera tam gdzie jesteś zapisana do lekarza pierwszego kontaktu. Tam się możesz dowiedzieć.

Do mnie położna przed porodem nie przychodziła tylko po porodzie. Co było bardzo fajne, bo mi nawet szwy w domu ściągała, nie musiałam nigdzie jeździć.

Maui brzuch fajowy. Mój też jest już spory.

Lili20 a z jakiej części Kanady jesteś jeśli mogę się spytać?

Na telefonie nie widzę suwaczku a na kompie tak.

reklama
Kasik90 położną się wybiera tam gdzie jesteś zapisana do lekarza pierwszego kontaktu. Tam się możesz dowiedzieć.

Do mnie położna przed porodem nie przychodziła tylko po porodzie. Co było bardzo fajne, bo mi nawet szwy w domu ściągała, nie musiałam nigdzie jeździć.

Maui brzuch fajowy. Mój też jest już spory.

Lili20 a z jakiej części Kanady jesteś jeśli mogę się spytać?

Na telefonie nie widzę suwaczku a na kompie tak.

znalazłam was juhu

No i właśnie- brzuchol wstawiałam w brzuszki a wszedł w główny watek, ale nie ważne. W każdym razie na "dokumentacji fotograficznej" widać, że nogi mi nie przytyły, ani ręce, ani twarz, ani tyłek nie specjalnie, choć biodra oczywiście przez rozsunięcie się miednicy -szersze. No i mam 8 kg więcej, ale poważnie - w brzuchu. Niby niemożliwe, dziecko waży 400 gr , no to ja nie wiem, może całą wodę tam gromadzę? Może przy trzecim skóra już jest bardziej "elastyczna" i brzuch szybciej wyleciał, ale mam mieszane uczucia- między czerpaniem korzyści z widocznej ciąży (staję w kolejce jako uprzywilejowana) a martwieniem się czy nie za dużo. Nie wiem dlaczego tak. Wyglądam na 7 miesiąc jak powiedział mój mąż. Bliźniaków nie noszę.

Dzień dobry:) brzuch fajowy:) ja w Niemczech korzystam z położnej od początku, ale tu przychodzi tylko raz w miesiącu i są to takie spotkania bardziej przy kawie z przepływem informacji:D przyszła paczka z polskim jedzeniem, i pół kilo krówek "mordoklejek" :D musza starczyć do rozwiązania:)
Wczoraj przyjechała do mnie ciężarówka z kwietnia i usłyszałam, że wogole przy niej nie widać ze jestem w ciazy:) wiec jedni widza aż za inni wogole:D dzisiaj mój A wymyślił przystrajania balkonu lampkami, zobaczymy jak wyjdzie. Ja chce zajrzeć do kartonów z ciuszkami i poprzebierac. Czy któraś z mam powie mi ile wzrostu bedą miały nasze dzieci w listopadzie '16 :D?

Hey :)

Maui ale masz brzucholek juz fajny :))))

Co tam dziewczyny ? jak Wasze samopoczucie? ja od dwóch dni się czuje do bani (pod koniec dnia ) męczą mnie niestrawności , odbija mi się strasznie i z chęcią bym to wszystko zwróciła w kibelku :/ czego nie zjem to mi niedobrze (od około godziny 16-17) .
Wczoraj to już w ogóle dosłownie co 1-1,5h ssało mnie i byłam glodna :/ tez tak może macie ?

Hej :)

Ja to mam znowu tak że jem małe porcje, bo już czuję się taka pełna minie godzina i już znowu głodna :)

Dobrze że mi mdłości już przeszły całkowicie już zaraz dwa miesiące będzie jak nie wiszę nad kibelkiem :)

A co do brzucha to u mnie nadal nie ma :P dopiero co chyba zaczyna wychodzić bo ostatnio zrobił sie taki twardszy :)

Maui bardzo mnie pocieszyłaś tym zdjęciem, myślałam że tylko ja mam brzuch jak w zaawansowanej ciąży. Żartuję do męża że niedługo to będę wyglądać jak orka na mieliźnie :-P musimy szybko jechać na te wakacje bo kto wie jak urosnę za kilka miesięcy.

Od trzech dni moja malutka daje czadu w brzuchu. Mama wstaje- dzidzia fika, mama sprząta- dzidzia fika, kładziemy się spać - to samo:-D mam wrażenie że ona w ogóle nie śpi

Ja małe niby tez jem z racji ,ze leżę i wolno mi się wszystko trawi. Ale mnie łapie taki wilczy głód wieczorami :/
A dziś jakoś głowa mnie od rana boli :/
Najwspanialsze jest to ze synek od rana jest aktywny i od razu gębą się cieszy :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry