reklama

Majowe Mamy 2016

Basi bardzo Ci współczuję. Niestety, wiem przez co przeszłaś. Ja tym razem postanowiłam żyć z dnia na dzień i nie przejmować się na zapas. To, co zapisane w gwiazdach będzie moim udziałem i nie mam na to żadnego wpływu. Staram się nie zadręczać. Kiedyś przeczytałam legendę jednego z plemion afrykańskich bodajże… ludzie ci wierzą, że każda z nas zanim przyszła na świat mogła wybrać rodzinę, w której się urodzi a co za tym idzie poznała swoje przeznaczenie. Jeśli przyjąć to za pewnik to od razu zmienia się zdanie na temat swojej własnej wewnętrznej siły.
Damy radę :)

reklama
Kobiety, ostatnio tu straszna produkcja albo ja tak rzadko zaglądam....
Nie mam siły -przez jakiś czas miałam energię do działania i nawet syndrom wicia gniazda
a od kilku dni nie mogę zasnąć, ale jak już zasnę.... to śpię do południa...

Ewaa-dam do Ciebie najpierw napiszę i przesyłam Ci dobrą energię, tulę Cię mocno i trzymam kciuki. Nic mądrego nie napiszę, ani nic poza to co napisały Ci już dziewczyny -myślę jednak, że ważne że już wiesz i lekarze wiedzą i można podjąć wszystkie kroki, żeby było jak najbezpieczniej. Nawet nie wiem co przeżywasz -wiem tylko jaki to strach jak się czeka na nieznane. A co do imienia -może sprawdź co znaczą Wiktoria to zwycięstwo, a Gloria to chwała... może wtedy któreś do Ciebie przemówi. Poza tym to dziewczynka -laski są dzielne ;-) ;)
hajduczka, edziorka to się nazywa "wspólne tematy":-) :)
edziorka mnie boli jak szybko wstaję, to już czas żeby sie przetaczać na bok a nie zrywać -wiesz już się robimy duże:tak:
plucik nie martw się na zapas tymi ruchami. Mnie córka nauczyła cierpliwości -taka była złośliwa że potrafiła 3 dni się nie poruszyć... a pachwiny to macica rośnie, mnie teraz chwilowo przestały boleć -ale tydzień temu była masakra -wiem czemu, bo brzuch z 85 skoczył na 89 cm hehe
Gosia Lew czy Ty masz tak jak ja? masz jakieś rady na to zmęczenie? my w sumie tez remont planujemy ale chyba go jednak przełożymy jakoś na lato -ja z dziećmi na działeczkę a M do roboty:-D
Maui serio powiedzieli, że się nie odwróci? fajnie, że sama ogarnęłaś tą komodę bo 400 zł. m2 to kurcze WOW:szok:
madzia0903 no niestety może naciska na jakiś nerw. Też się dziwię bo mi się córa wierciła dosyć długo w brzuchu, ostatni raz się przekręciła w 32tc i myślałam że mnie na pół rozerwie
Zaneta90 nip pracy i nazwa, twoje dane i tyle
sjokolade mnie dziś też coś gardło drapie -a od początku ciąży nie byłam chora... ba -ja od 2 lat nie chorowałam... leczę się domowymi metodami i spaniem -powodzenia z gardłem -może płukaj póki co czymś
kaylla wypowiadali się o nawale, ze trzeba regularnie karmić??? i tyle??? ja miałam nawał -to był dramat, potłuczone, zamrożone liście kapusty, obkarmiłabyś 10 dzieci a nie jedno swoje, twoje już najedzone a ty masz ból w cycach bo prawie ci zaraz pękną... niech sobie w dupę te rady wsadzą
Wioleta93 my już powoli wchodzimy w ten bezpieczniejszy okres, co nie znaczy że bezstresowy. Nie martw się -jeśłi dziecko jest duże ma większe szanse bo masa urodzeniowa jest bardzo ważna, a teraz mają takie leki że mogą powstrzymać poród -ważne że wody nie odeszły
Basi89 -prześpisz, przetrwasz i będziesz szczęśliwie tulić swoje maleństwo:tak: kiedy człowieka dotknie już taka tragedia inaczej patrzy na świat, na to co "książkowe" i na to jaki potrafi być los...

hehehe lodziary:-D:-D:-D:-D ja nie przepadam -jak mnie najdzie to sorbet truskawkowy albo malinowy, ewentualnie czekolada ze śliwką ale to wyjątkowo

Ja jeszcze z depilacja nie mam problemów -chociaz ja jestem po laserze więc teraz to tylko niedobitki załatwiam bo nie ponowiłam zabiegu przed ciążą

Dzięki za info o urlopie bo w kadrach mi nie potrafili powiedzieć -a czy jeśli zadeklaruję od razu cały ale w połowie M będzie chciał jednak to można podmienić?

Dzień dobry:) dziewczyny w Polsce, pytanko! Czy polskie sklepy/marki dla dzieci organizują pakiety powitalne dla maleństw? Takie cuda, ze rejestrujesz sie na str i w sklepie odbierasz box z gratisami dla pociechy? Ja właśnie walczę z niemieckimi drogeriami :D a jest tego opór :) a, że uważam ze trzeba korzystać jesli jest okazja to myśle czy jest opcja rejestracji w polskich placówkach rossman, w pampers czy innych... :)

Ja się właśnie zastanawiam nad tymi bólami co mnie tak bolą:/ jak pojadę na pogotowie to będa kazać zgłosić się do lekarza prowadzącego ....
No o tej porze to na pewno do prowadzącego. To zadzwoń do swojego lekarza powiedz ze Cię coś niepokoi i się umów . Ewentualnie może Cię uspokoi przez telefon :)

reklama
Ewa juz nie pamietam dokladnie bo to przy corce w ciazy tak mi sie nudzilo i szukalam po roznych stronach ;) Na pewno sie trzeba zalogowac i pewnie tam bedzie info co dalej. Bobovita to chyba dopiero po urodzeniu wysyla fajny zeszycik na temat rozszerzania diety i sloiczek z pierwsza marchewka. A i chyba jeszcze jeden sloiczek dostalam z zupka z hippa, wiec tam tez sprobuj. A bebiko wiem ze maja jakies gratisy bo ostatnio gdzies reklame widzialam :)

Edit. Tylko potem trzeba sie liczyc ze spamem na skrzynce ;) W szpitalu przy wypisie tez dostalam dwie paczki z probkami roznymi, ale trzeba bylo wypelnic ankiete i wystkie "zgody" podpisac i do dzisia dzwonia rozne instytucje... (ubezpieczenia dla dzieci, drewniane klocki, niepowtarzalne ksiazeczki za jedyne..., itp).

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry