reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Majowe Mamy 2016

Witajcie przyszłe mamusie!!!
Codziennie czytam Wasze posty ale brak mi sił na pisanie. Niestety pracuje w nocy a wg prawa do 12 tygodnia nie jestem niczym chroniona a poza tym od 3 dni meczy mnie ogromnie ząb i wczoraj się dowiedziałam ze jest nie do uratowania i dziś idę go wyrywać :-( nigdy nie miałam wyrywnego zęba a do tego w ciąży...
Wysypki nigdy nie miałam a urodziłam w poprzedniej ciąży 3 tyg przed terminem.
Wszystkim dziewczynom po wizytach gratuluje a tym przed życzę powodzenia. Mnie zostały jeszcze 3 tygodnie - baaardzo długie tygodnie.

reklama
Cześć dziewczyny. Piszecie o smarowidłach, a czy już się smarujecie? Właśnie się zastanawiam czy już zacząć czymś innym niż zwykły balsam, ale to dopiero 8 tydzień i nie wiem czy nie za wcześnie.

Hej :)
Moge sie przylaczyc? Prawdopodobnie tez zostane majowa mama :) termin na koncowke miesiaca. Na wizyte jeszcze za wczesnie, jutro ide sie umawiac.

Nie nadrobie wszystkich postow ale postaram sie byc juz na biezaco :)

Chillwood uwazam ze na smarowanie nigdy nie jest za wczesnie i lepiej zaczac od razu. Ja tak robilam w pierwszej ciazy i rozstepow nie mam. Aczkolwiek nie dam glowy uciac ze to dlatego :p

Co do pierwszego porodu to urodzilam 3dni przed czasem ;)

Pytam bo ja każde rodziłam przed terminem1 tydzień 2 2 tygodnie 3 córkę 3 tygodnie przed terminem i syn 4 tygodnie i tak się zastanawiam jak to będzie teraz

Cześć dziewczyny. Piszecie o smarowidłach, a czy już się smarujecie? Właśnie się zastanawiam czy już zacząć czymś innym niż zwykły balsam, ale to dopiero 8 tydzień i nie wiem czy nie za wcześnie.

Ja juz smaruje - Ziaja, bo jest tania, ale po niej mam zamiar przerzucić sie na kosmetyki Palmersa

JAgoda dzięki za kciuki, nadal trzymam za Ciebie /Was :)
13x13 trzymaj się jakoś, ja też do zbyt energicznych ludzi teraz nie należę :-D
Ewaa-dam - współczuje z tym zębem.

Siasia s witaj,

Justyna - nieźle u Ciebie się to poukładało :-) obyś teraz nie rodziła 5 tyg przed terminem, chociaż weź taka opcję pod uwagę...

A u mnie po wizycie ogólnie ok, z tym, że dałam ciała z obliczeniami i za szybko poszłam do lekarza, bo wg usg jestem w 5tyg i 1 d :-Dale wszystko jest na miejscu, serduszko widzieliśmy, ale jeszcze nie słyszeliśmy, bo jest za słabe na doppler-a. Wstępny termin porodu z usg : 09.05. Za 2 tyg mam wizytę (1.10) tak na szybko, tylko na słuchanie serduszka. Wtedy dostanę też listę badań do zrobienia. Mam brać narazie tylko kwas foliowy (no i wit d) i zwracać uwagę na dietę.

Dr Asiu super wiesci:tak:ja tez nie slyszalam serduszka ale widziałam, ze bije:tak:ja biore pregne plus:tak:
Ewaa- dam jak bylam na wiosne na szkoleniu z pr facet mowil, ze zmienily się przepisy i kobieta w ciąży jest chroniona przed zwolnieniem od początku a nie jak kiedyś było po 3 miesiacu:tak:jak dasz zaświadczenie to nie mogą zwolnic i powinnas być pod ochronna:tak:

DrAsia - gratuluję !! Cieszę się, że jak na razie u wszystkich wizyty OK
Ewa-dam - ja ogólnie nigdy z zębami problemu nie miałam, i nagle dziś mnie strasznie zaczął boleć :no:
Za 2,5 h wizyta :szok::szok::szok::szok::szok::szok:

mamciaLena - tak, rodziło tam pare moich kolezanek i były bardzo zadowolone, szybko profesjonalna obsługa itd. Ja też będę chciała tam rodzić jak się uda ;)

a u mnie tak z innej beczki żeby wam (tym co się źle czują) humor poprawić a mianowicie mój mąż dostał dziś syndromu wicia gniazda
od roku go prosiłam żeby remont zrobił- ściany pomalował itp a tu nagle dziś nagle patrze cekol rozrabia dziurki smaruje i będzie malował a i jeszcze w czasie roboty zaczął dopytywać o imię i że to mu się nie podoba a może takie
no szał a mieliśmy jechać dziś na zakupy bo w niedziele goście itp i się pytam kiedy ma zamiar to zrobić to że jeszcze dziś bo na dziś tylko korytarz zaplanował
szok:szok::szok:

reklama
Kachaa87 a skąd piszesz? Tzn to prawo w Polsce się zmieniło? Bo ja niestety nie w Polsce mieszkam tylko w Holandii i tu właśnie takie maja dziwne i nijakie podejście do ciąży do 12 tygodnia. Np miedzy innymi nie ratują i nie podtrzymuja w razie zagrożenia tylko mówią ze trzeba czekać - moja koleżanka tak miała. Ze szpitala z krwawieniem została odesłana z kwitkiem w 9 tygodniu. Głupi kraj [emoji15]
Jagoda1331 ponoć właśnie w ciąży często zeby zaczynaja się psuć [emoji17] ja już po wyrwaniu. Beznadziejne doświadczenie. Leżę i cierpię a na pózniej mam paracetamol ...

Do góry