reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Ewa90 ja łykam chela mag b6 olimpu. Dobry jest też magne b6 - tylko tu trzeba wiecej tabletek łykać.

Plucik siedzę w domu. Ewentualnie pojadę na chwilę do rodziców.

Mi się zrobiło zimno w kąciku ust. zwiększyłam dawkę wit b2, chciałam tribiotic kupic a tu w hurtowniach nie ma.
Jeszcze dziąsła zaczęły mi krwawic. Muszę kupic sobie szczoteczkę soft i łagodniejszą pastę. W poprzedniej ciązy tez tak miałam.

Na krwawienie dziąseł polecam Meridol. U mnie znaczna poprawa, nawet dentystka mnie pochwaliła po 2 tygodniach stosowania. A też mam z tym ogromny problem, nawet i bez ciąży.

Ja sylwestra spędzam w domu z rodzicami przed tv, mama teściów zaprosiła także w rodzinnym gronie posiedzimy, pośmiejemy się, zjemy i spaćku.

reklama
Ja tez w sylwestra siedze w domku :) jak narazie sami z mezem ale siostra mieszka obok to moze wpadnie ;) przed chwila spalam troche a teraz ide troche na tv :p

Cześć dziewczyny, dzisiaj oglądaliśmy z mężem wózki… trudno się zdecydować, podobne kolory i wzory… tylko cena czasem potrafi naprawdę zaskoczyć. Nie zdecydowaliśmy się na żaden model, ale za to kupiliśmy kilka nowych ubranek dla małej. Nie mogłam się oprzeć :)
Co do macierzyńskiego to ja pracuję głównie online więc myślę, że po porodzie zrobię sobie miesiąc przerwy, a potem muszę zadbać o własną firmę. Fajne jest to, że mój mąż może również pracować w domu więc jestem optymistką jeśli chodzi o opiekę nad małą w tym czasie.
A w Sylwestra to pewnie pójdziemy na kolację lub do pubu na godzinę lub dwie… by przed północą być w domku. Jakoś w tym roku nie mam ochoty na zabawę, a raczej na film i łóżeczko :)

Hej Plucik nie załapałam co oceniłaś ostatnio jako "niezbyt mądre" w mojej wypowiedzi? Nie podoba Ci się imię mojej córki czy chodziło o coś innego?

Plucik jak pewnie większość z nas w domu, my akuratnie z polsatem. Przychodzą znajomi także jeszcze sałatka przede mną i zakupy jutro, ale to już na szczęście z pomocą męża :)

My wybieramy sie do znajomych, właśnie staram sie wymlodzic jakaś sałatkę :D nie wiem jak długo wytrzymam, ale zdecydowałam się bo nie będę jedyna brzuchatką i mamy zaadaptowany "cichy pokój" :D
Chciałam dzis upiec pasztet, bo została mi pierś pieczona z gąski, ale w czterech sklepach nie znalazłam wątróbki.... Wiec lipa :D

Zaopatrzylam sie w aptece i testuje saszetki Prenatalen. Mam nadzieje, ze choc troche zlagodza, bo jest coraz gorzej.
Dobrze, ze ten grudzien sie konczy, bo na apteke stracilam w tym miesiacy juz przeszlo 300zl:szok::angry:
Widze, ze wiekszosc Brzuchatek sylwka spedzi w domku:biggrin2: My mielismy opcje wyjscia na sale, znajomi zorganizowali, ale stwierdzilismy, ze tragadia sie nie stanie jak zostaniemy w domku. Jeszcze nawinelo sie to moje przeziebienie to tylko bym sie meczyla.
Kupimy Mlodemu zimne ognie, jakies fajewerki zeby mial frajde, wlaczymy sobie tv i najwazniejsze, ze z najwazniejszymi przywitamy ten Nowy Rok:-) :)

Ja tez Sylwestra spędzę w domku z mężem i moja mama ma wpaść. W tym roku zdecydowaliśmy, że nie warto wydawać kasy na jakieś imprezy czy bale bo pewnie i tak padne około 12 spać :).
Co do macierzyńskiego to wybieram się na rok, a na zwolnienie planuje pójść od 1 marca (tak przynajmniej uzgodnilam z moim szefem).

Co do wózka, my mamy juz jednego faworyta i najprawdopodobniej na niego się zdecydujemy. Jednak dopiero pod koniec marca :)

Co do wózka, my mamy juz jednego faworyta i najprawdopodobniej na niego się zdecydujemy. Jednak dopiero pod koniec marca :)[/QUOTE]

Malka pokaz jaki:sorry:

reklama
Chcemy kupić wózek Maxi Cosi Mura 4. Dla nas na nasze leśne tereny jest idealny :). Moja przyjaciółka ma go już od 2 lat i jest mega zadowolona. My oglądaliśmy jeszcze inne wózki jednak maxi cosi według mnie będzie dla nas najlepszy :)

Do góry