reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Vanessa witaj , ja też mam.termin na 5 maja :)

Byłam dziś na wizycie , wszystko w jak najlepszym porządku , ale mnie i tak przeraza moja szyjka bo ma te 3cm i nie jest ani twarda ani miekka taka pośrednia. Ginekolog mówi żebym się nie stresowala ale spotkałam dziś dwie koleżanki i jedna ma 4 cm a druga 5 cm szyjke i wes o tym nie myśl :/ eh..
Magnez Potas wapń morfologia mocz , progesteron wszystkie badania super wyszły :) Na kolejnej wizycie czeka mnie glukoza aaa.... :D Czy Wy też musicie tak jak ja ? oczywiście na czczo np. o 8 oddaje krew następnie pije glukozę po godzinie oddaje krew i od oddania krwi znowu za godzinę oddaje krew :O
Z innych informacji to takie , że na 10 lulega będę miała.skierowanie na podanie sterydek na płucka - jak ja nie lubię szpitali i to jeszcze będę tam 3 dni... Ale cieszy mnie fakt ze idę tam dla dobra synka.

reklama
Plucik do mnie po porodzie jak przyszła położna to zbadał mi dziecko, mnie obejrzała a przede wszystkim zdjęła mi szwy, bo byłam lekko nacięta przy porodzie.

Ewa90 wszystkie tak mamy z glukozą. Musisz być na czczo.

Ewka mi sie wydaje, ze troche niepotrzebnie Ciebie tak duzo stresuja.
Owszem nie mialas latwego startu, ale skoro juz wszystko sie tak ladnie u Ciebie unormowalo czy aby napewno te sterydy sa potrzebne i to juz na tym etapie?
No, ale lekarze wiedza co robic i napewno jestes w dobrych rekach :)

U mnie polozna nic nie zrobila oprocz wywiadu..czekam na meza bedzie po 22 a tak to ogladam ojca Mateusza a pozniej barwy szczescia i m jak milosc :p maly dzis chyba ma gorszy dzien bo zadko sie odzywa a wczoraj szalal :p

Ewka mi sie wydaje, ze troche niepotrzebnie Ciebie tak duzo stresuja.
Owszem nie mialas latwego startu, ale skoro juz wszystko sie tak ladnie u Ciebie unormowalo czy aby napewno te sterydy sa potrzebne i to juz na tym etapie?
No, ale lekarze wiedza co robic i napewno jestes w dobrych rekach :)
jeśli lekarz tak zaleca to wI do cz nie w moim przypadku tak musi być , ja jie będę negować jego zdania. :)

Ewka oczywiście, Ja też jestem posłuszna :) Nieraz lepiej dmuchać i huhać :-p
Oczywiście niech Dzidziuś siedzi u Ciebie w brzuszku jak najdłużej :)

My tez po wizycie. Niestety bez zaglądania do Niuni, ale juz a dwa tygodnie mam usg:-) :)
Szyję doktorek powiedział, że mam bardzo ładną miękką, zamkniętą, 29mm.
Chyba trafiam na lekarzy, którzy podchodzą z dystansem do tego, bo u niego czerwona lampka zapala się przy długości 15mm.

Byłam też u urologa no i niestety mam zastój prawej nerki:oo2: Poinstruował mnie jak mam się zachować jeśli miałabym napad kolki. W najgorszym wypadku cewnik :confused:
Ale cieszę się ,że będe teraz pod opieką specjalisty, bo do tej pory to tylko wspomianałam że mam bóle, a jakoś nikt nic z tym nie robił..

reklama
Ja zamarzałam dzisiaj w domu, zadzwoniłam po pana, że kaloryfery się zapowietrzyły. W końcu mam ciepło :) bo na prawdę mieliśmy 17 stopni w mieszkaniu!
Przez to, jakiś kaszel i katar się do mnie przypałętały :( herbatka z cytrynką i imbirem i oby przeszło.

Ja od dzisiaj zaczynam oglądać siatkarzy naszych. Za pół godzinki mecz.
Porobiłam zakupy dzisiaj w outlecie SMYKA <3 Cuda kupiłam, zaraz na wyprawkowym pokażę Wam co zakupiłam.

Do góry