reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Dziewczyny w wątku przydatne linki przeczytałam że można wybrać się do Starego Browaru na warsztaty przyszłych mam.
Wpadłam na pomysł spotkania dla mam mieszkających w Poznaniu w dniu 29stycznia właśnie w Starym Browarze mogłybysmy posłuchać potem jakas herbatka soczek.
Serdecznie Zapraszam może któraś chętna na pogaduchy.
Szczerze nie mam teraz wielu spotkań z przyszłymi mamusiami i chętnie bym porozmawiała;)

reklama
U mnie ubranka juz przebrane po córce. Trzeba będzie coś dokupić na początek, bo jednak tych najmniejszych to nie za wiele, ale jest jeszcze czas. Póki co dostałam od koleżanki leżaczek i karuzele do łóżeczka. Wczoraj kupiliśmy wózek od koleżanki, bo chciała się pozbyć z racji, że jej miejsce zajmował tak więc u mnie problem wózka z głowy. Miałam już nie kupować używanego, bo przy córce to był niewypał, ale ten jest w ogóle nie zniszczony :)
Co do wagi to u mnie +8 ale zrzucimy po porodzie :) tez się już ledwo dopinam w kurtki i zaopatrzylam się w płaszczyk ciazowy :)
Dziewczyny zastanawia mnie jedna rzecz :D sprawdza się u Was "przesąd", że okrągły brzuszek na dziewczynkę a w szpic to chłopak? :D

Ja mam odstający i jest chłopiec a z córką miałam odstający ale też rozchodzi się na boki. Coś chyba w tym jest :)

Evelina89 lekarz mi nie powiedział o wadze, ja sie nie pytalam. To zreszta i tak jest orientacyjne, wiec za bardzo mnie nie interesowało :) mi wystarczy słowo lekarza, ze ładnie rośnie i wszystko ok :)

Madzia tak jak dziewczyny piszą, lepiej zostać w domu z takim maleństwem, nie wiadomo też kiedy urodzisz, lepiej nie ryzykować, ponoć przez pierwszy miesiąc lepiej unikać przepełnionych ludźmi miejsc.
Ja będę mieć wesele w lipcu i też się zastanawiam już teraz czy się wybrać, ale myślę że jak wszystko z małą będzie w porządku to chociaż na trochę pójdziemy.

Co po prania to jeszcze się nie zastanawiałam, ale chyba lovela.

Kameleonleon - ważne że się polepsza. Czasami lepiej być w szpitalu tyle ile potrzeba, tam się dobrze Tobą zajmują i mają szanse pomóc gdyby coś się działo.

Madzia0903 będziesz w połogu, nie wiadomo kiedy urodzisz, bo możesz przenosić parę dni, wiec nawet dla Ciebie to będzie dyskomfort. Dodatkowo Ty i dziecko będziecie się siebie uczyć, wiec też nie wiadomo jak to będzie.

W płatkach mydlanych ja prałam kilka razy, jak moje dziecko było mega wysypane, ma atopowe zapalenie skóry. Z tymi płatkami to jest robota, bo to trzeba rozpuścić najpierw, żeby pralki nie zapchać. Ja prałam w dzidziusiu długo, potem w jelpie, czasem w loveli. Rzeczy Kuby do tej pory muszę prać osobno ze względu na jego azs. Jest jeszcze biały jeleń.

Evelina89 to jutro muszę pojechać po tę lovelę.

Kameleonleon - dobrze, że lepiej już u Was.

reklama
Do góry