reklama

Majowe mamy 2017

ja też mam lux med - z męża firmy ale nie szczepiłam tam dzieci tylko w państwowej przychodni - i tak szczepienia płatne sa płatne wszędzie :-) A po przeprowadzce na wieś mam z lux medem tylko kłopot - brak placówek współpracujących, ciągle branie faktur za wizyty i czekanie na ich zwrot. zawracanie d... Obliczyłam, ze nie opłaca sie dopłacać za rodzinny pakiet i rezygnuję z niego po porodzie.
olo-to też zależy czy masz daleko placówkę medicoveru, czy tam trafisz na pediatrę który Ci będzie odpowiadał i mu zaufasz ( ja mam z Wrocławia doświadczenie że w medico i Lux med sa lekarze " z przypadku" nie sa to specjalisci najwyższych lotów - jedną cudowną mam tam pediatrę w lux ale wizyty trzeba umawiać z wyprzedzeniem 4 tygodni - pomyśl jak to się ma do chorowania dzieci....
marta:-) ale jak boli w nocy? Może przygniatasz wielkoludkę już i tak się dzieje?
Placówki mam względnie blisko, ale przychodnię NFZ naprzeciwko domu. Tylko niestety i położna i lekarze pediatrzy są w niej mocno przeciętni, ale koleżanka poleciła przychodnię też względnie niedaleko z dobrymi lekarzami i pewnie się wokół niej zakręcę. A z terminami do dobrych lekarzy niestety tak jest. Co w przypadku leczenia dziecka jest słabe, bo jednak dobrze by było, żeby prowadził je jeden lekarz, a nie za każdym razem inny, bo akurat jest dostępny. Ja miałam w Lux Medzie fajnego ginekologa, ale na wizyty z 3miesięcznym wyprzedzeniem się musiałam zapisywać :D

reklama
Lala, z tą biegunką i wymiotami to lepiej uważaj- na tym etapie organizm może się już powoli oczyszczać i przygotowywać do porodu ;)
Karlik- Częstochowa moja rodzinna, teraz mieszkam w okolicach Wawy.
U mnie niestety GBS dodatni, trzeba będzie przyjąć antybiotyk na klatę na IP (no chyba, że nie zdążą podać ;) )
Dzisiaj pojechałam do Makro na zakupy i potem całe popołudnie spałam, już nie mam siły.
Ta waga małej, hmmm, gin twierdzi, że za te 4-5 tygodni powinna ważyć koło 3,5 kg. Z tą wagą plus/minus 0,5 kg to jest jakieś nieporozumienie... Wyczytałam ostatnio, że w 35-38 tygodniach dziecko przybiera około 200gram na tydzień, a w ostatnich dwóch już niewiele. Ale ile w tym prawdy? Nie będę się zamartwiać na zapas.
Olo, fajnie że tak szybko te meble udało się załatwić. A ogólnie zadowolona jesteś z wykonania i usług pana gawędziarza? Pokaż zdjęcia kuchni- właśnie jestem na etapie projektowania i poszukiwania stolarza.
Klaudia- nadal nic nie wiadomo? Smutne Święta czekają Ciebie i rodzinę ojca Nikosia...

Lala, z tą biegunką i wymiotami to lepiej uważaj- na tym etapie organizm może się już powoli oczyszczać i przygotowywać do porodu ;)
U mnie niestety GBS dodatni, trzeba będzie przyjąć antybiotyk na klatę na IP (no chyba, że nie zdążą podać ;) )
Dzisiaj pojechałam do Makro na zakupy i potem całe popołudnie spałam, już nie mam siły.
Ta waga małej, hmmm, gin twierdzi, że za te 4-5 tygodni powinna ważyć koło 3,5 kg. Z tą wagą plus/minus 0,5 kg to jest jakieś nieporozumienie... Wyczytałam ostatnio, że w 35-38 tygodniach dziecko przybiera około 200gram na tydzień, a w ostatnich dwóch już niewiele. Ale ile w tym prawdy? Nie będę się zamartwiać na zapas.
Olo, fajnie że tak szybko te meble udało się załatwić. A ogólnie zadowolona jesteś z wykonania i usług pana gawędziarza? Pokaż zdjęcia kuchni- właśnie jestem na etapie projektowania i poszukiwania stolarza.
Klaudia- nadal nic nie wiadomo? Smutne Święta czekają Ciebie i rodzinę ojca Nikosia...
Zadowoleni jestesmy z niego, bo przyjezdza, mierzy, doradza, podpowiada i robi dobra robote. Kuchnia malutka i zagracona.
1492104850-aaaaaa.jpeg
1492105367-aaaaaa.jpeg

Po lewej stronie sa jeszcze male szafki na podlodze + wiszace

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Nic... Ja już mam przesyt złych informacji albo ich brak co też w takim przypadku nie wróży nic dobrego.. :( mam tego już dość, dodatkowo lęk przed porodem. Dramat.
Co do wagi to już poprzednio pisałam, pytałam się jak to jest położnej i gin. Ja też myślałam że na koniec mało przybierają bo mało miejsca itd. Ale jednak każde dziecko rośnie swoim trybem i jeżeli łożysko jest wydolne to może przybierać więcej niż 200 - 300 gr tygodniowo. Pytałam bo mój tydzień temu 3400 ważył...

szybkie pytanie.:
Jak jest z wymazem na GBS przy wkładaniu luteiny?
Ja własnie sobie zaaplikowałam i zastanawiam się czy lekarka jutro nie chciała mi wziąć wymazu....
Choć to dopiero 33 tygodni.....

reklama
Ach jej,myślałam, że może coś podpowiesz
Wiem tylko, że w Medi jest ten "pakiet maluszka" w którym są wszystkie obowiązkowe szczepienia i jakieś zniżki na te dodatkowe. Preferują też raczej szczepionki skojarzone niż pojedyncze. Poza tym to nie mam pojęcia jak to się cenowo układa. Jakościowo - jak się trafi. Ginekologa na prowadzenie ciąży poleciła mi koleżanka z pracy i jestem zadowolona (dr Pietraszek). Wcześniej jak chodziłam do Medi z różnymi przypadłościami to nie powiem, żebym miała dobre zdanie na temat ich opieki medycznej.

A propo kuchni - Twoja lodówka wygląda zupełnie jak moja :D

@Karlik - znam te przepychanki. Miałam podobnie z ubezpieczeniem Allianz i też się poddałam w którymś momencie. Szkoda mi było czasu i nerwów na tę całą papierologię.

@Klaudia_i_nikodem - nie martw się, z położną na pewno dacie radę! Najważniejsze, żeby z młodym było wszystko ok i żeby poród się udał. Wierzę, że tata się odnajdzie za jakiś czas. Przecież ludzie tak nie znikają z dnia na dzień, bez śladu, bez powodu. Pojawi się w najmniej spodziewanym momencie. A Ty teraz myśl o swoim i Nikosia zdrówku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry