reklama

Majowe mamy 2017

Dziewczyny jak wam fajnie, że wiecie ile wasze maluszki ważą, tutaj tego nie sprawdzają. Jak zrobiła mi położna szybkie usg czy mała ma już główkę w kanale a ja zapytałam o wagę to popatrzyła się na mnie jak na dziwoląga i powiedziała, że ona takiego usg to robić nie umie, że to tylko ginekolodzy w szpitalu ( którzy przyjmują w nagłych, awaryjnych wypadkach). Ciekawość mnie zjada od środka, jakoś mam wrażenie, że będzie spora, chyba sugeruje się kilogramami których nabrałam. Moja mała też jest strasznie ruchliwa, a dziś w nocy czułam jak z całych sił wwiercała mi się w miednicę.
Najgorsza jest ta niepewność, że nie znasz daty ani godziny ...
Pozdrawiam i życzę udanej środy :)

reklama
Warrari oddaj swoje objawy jako nie chcesz jeszcze rodzić bo ją z chęcią :) łono boli strasznie mam wrażenie że Klaudia jest już na samym wylocie tak mnie tam gniecie a tu zero objawów porodu. Ani czopa na oczy nie widziałam ani skurczy żadnych.
Dzisiaj zrobiłam gołąbki na obiad i tak się zmeczylam że szok kręgosłup daje popalić... A krocze tak boli piecze jakby, dziwny ten ból...
Może dzisiaj 10 coś się zacznie bo już się niecierpliwie żeby poczuć ten mocny skurcz :) ale do terminu jeszcze 12 dni także pewnie mogę sobie pomarzyć :)

Mój ancymonek waży 3kg. Nie wygląda na to żeby jeszcze chciał się rodzić....
2 cm rozwarcia, szyjka taka sobie ( to cytat) - generalnie dawno jej niby nie ma.
Mam zezwolenie na robienie wszystkiego ( może tylko nie iść w wysokie góry bo jak zacznę rodzić to ciężko będzie zejść:-)) i odstawienie magnezu i nospy.
Mam jeszcze zrobić HBS i morfologię - jak zdążę :-)

Za to plecy..... po 4 godzinach na chodzie, na wysokich obrotach ledwo zipie. Te tygodnie polegiwania rozleniwiły mięśnie wokół krzyża na całego.

O, @Karlik, u mnie tak samo. ;P
Wczoraj 37+1, 3kg, odstawić magnez i Nospę i żyć normalnie (choć nie przemeblowywać mieszkania ;P).

Ale nie odstawiłam jeszcze, bo mam lęki. ;P

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Rozmawiałam z położną. Przy dodatnim GBS można szybciej wybrać się do szpitala (2h po odejściu czystych wód). W przypadku skurczów powiedziała, że będziemy decydować przez telefon, więc tu nie mam nic mądrego do napisania ;)

Jejku ale mam ochotę na kluski leniwe...

reklama
Wczoraj jak byłam zawieźć l4do pracy to rozmawiałam z koleżanką bo jej córka też ma termin na 16maja więc jej mowie, że może się spotkamy w szpitalu,a dzisiaj się dowiedziałam, że jej córka w nocy w domu urodziła i do szpitala pogotowiem już z dzieckiem jechała... To jest dopiero ekstremalne [emoji21]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry