reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Bo ja sie zastanawialam czy moge go sobie sama zastosowac. Bo mi glownie chodzi o wargi sromowe.
myślę, że możesz to działa tylko miejscowo. Niektóre dziewczyny profilaktycznie się smarują np. po wizycie na basenie. Wiadomo nie można przesadzać i trzeba powiedzieć potem lekarzowi, że coś się działo ale wydaje mi sie, że do czasu wizyty bez obaw możesz zastosować:)

No i po wizycie. Pielęgniarka nie miała mojego numeru i nie mogła zadzwonić i odwołać wizyty. Jedno dobre z tego wyszło, że pokazała małemu jak się daje znieczulenie bez igły, wybrał bajkę na następna wizytę i już się tak bardzo nie boi

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

myślę, że możesz to działa tylko miejscowo. Niektóre dziewczyny profilaktycznie się smarują np. po wizycie na basenie. Wiadomo nie można przesadzać i trzeba powiedzieć potem lekarzowi, że coś się działo ale wydaje mi sie, że do czasu wizyty bez obaw możesz zastosować:)
Uff to mnie troche uspokoilas.. :)

Witamy

Ja też miałam taką wydzielinę, ale nic mnie nie swędziało ani nic. Dziś byłam u gina, to grzyb...Powiedziała, że "wredne" grzyby nie koniecznie swędzą i nawet nie konieczna jest duża wydzielina, zamieszkał na szyjce i siedział. Gdyby nie wizyta nie domyśliła bym się. Dostałam globulki na 6 dni.

Ja też mam taką żółtą wydzielinę i też mnie nic nie swędzi. Nic nie dostałam na to na poprzedniej wizycie. Może tak ma być?

A na kolację zaserwowalam sobie zmiksowane maliny, gruszke, jogurt nat, i pokruszonego wafelka kokosowego hihi :)
Pycha :) Zrobię wieczorem :)

U mnie dzisiaj niedobrze. To znaczy mi nie dobrze jak nigdy dotąd.
I do tego mam jakąś kluchę w gardle po jednej stronie - nie wiem czym to załatwić a nie chcę żeby się przeniosło na jakieś większe przeziębienie. Niby nie boli to gardło ale jakoś tak inaczej i tak nawet w uchu inaczej. I co zrobić? Jak żyć? :) Jak poszłabym z tym do rodzinnego lekarza to tylko się w głowę popuka, rozłoży ręce i powie żeby miód z cytryną i czosnkiem wpierniczać :)

Trochę mi już się dłuży od poprzedniej wizyty u gina. Byłam 3 tygodnie temu, mam za tydzień i 3 dni i jakoś wolałabym szybciej. Mam taką myśl, że może by się tak przepisać na wcześniej?

Hej dziewczyny:) Witam nowe mamy bardzo nam miło:)

Ja dzisiaj w domu pomału ogarniam bo jutro robimy 7 urodziny młodej takie dla rodziny a że moi rodzice i siostry jadą 100 km to o kawie i herbacie ich nie przyjmę eh multum roboty:p

Ja na razie nie rozmyślam nad wydatkami na razie mieszczę się we wszystko kurtkę na zimę i tak muszę kupić ale na pewno nie ciążową mam starą taka rozwleczona się zrobiła mam nadzieje, że jakby co to się zmieszczę:p A jak wiadomo nadzieja matką głupich ale jak każda matka kocha swoje dzieci buhaha najgorzej będzie ze spodnimi ale to nie wiem w tamtej ciąży tylko guzika nie dopinałam najwyżej przerzucę się na sukienki:)
Ja dzisiaj badania robiłam 165 zł a w następną środę wizyta mam nadzieje że nadal będzie wszstko w porządku:)

A ja dzis czuje sie jak cien cienia, nie mam w ogole energii. Chcialam dzis ogarnac chalupe bo jutro ide na zajecia ale tylek nie chce mi sie odkleic od kanapy. Zrobilam sobie kawke bo musze niedlugo po Zuze skoczyc a poki co to ledwo do kuchni ide. Maaasakra. Madzia pobudka!!!!

Napisane na G620S-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Piszecie o clotrimazolu.. Bo mnie troszke od czasu do czasu zaswedzi i tez chcialam sie clotrimazolem posmarowac bo mam w domu ale tam pisze ze najlepiej unikac masci w 1trym ciazy.. I juz całkowicie zgłupiałam i nie posmarowalam sie. Czekam na wizyte to sie zapytam co i jak..
Mi lekarz gin zalecil najpierw masc ale niestety dostalam globulki z clotrimazolu.Mysle ze sa bezpjeczne skoro przepisal.
Zapytaj nswojego.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Wpadłam na pomysł żebyśmy zrobiły taką listę nick+płeć jaką byśmy chciały lub jaka przeczuwamy
upload_2016-10-7_14-36-50.gif
Każda która będzie się dopisywać niech kopiuje z poprzedniego postu listę i dopisuje siebie a później będziemy sprawdzać nasze przeczucia albo będziemy dopisywać nick+płeć przypuszczalna+płeć z usg+płeć po urodzeniu co wy na to?

Załączniki

• upload_2016-10-7_14-36-50.gif
    upload_2016-10-7_14-36-50.gif
    1,7 KB · Wyświetleń: 506
reklama
Wpadłam na pomysł żebyśmy zrobiły taką listę nick+płeć jaką byśmy chciały lub jaka przeczuwamy Zobacz załącznik 776990 Każda która będzie się dopisywać niech kopiuje z poprzedniego postu listę i dopisuje siebie a później będziemy sprawdzać nasze przeczucia albo będziemy dopisywać nick+płeć przypuszczalna+płeć z usg+płeć po urodzeniu co wy na to?
Fajny pomysl. Ale przydal by sie osobny temat. Ciekawy eksperyment z tego moze wyjść. Zobaczymy czy nasza intuicja ma racje[emoji4]

Do góry