Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
HejHej mam pytanie, ale dot. mojej dwulatki. Pytanie do bardziej doświadczonych mam. Młoda skonczy jutro dwa latka. Rozumie wszystko co sie jej powie, lapie wszystko w mig. Sama wnet by zmywarke uruchomila na programie ktory najczęściej uzywam, wie co gdzoe jest, jesli jej cos powiem przyniesc itp to wie o co chodzi, uwielbia ksiazki zeby jej mowic pokaz kota/slonia/jablko itd pokazuje bezblednie ale nie mówi...tzn mówi : nie, am, mama, tata, i na pytanie jak robi kotek piesek odpowie. Ale więcej nic. Mowie powiedz mama/tata to.nie powtorzy ale mowie powiedz mama to powie tata. Zaczela chodzić na 15 miesiecy ale to bylo tak ze wstala i zrobila 6 kroków i zaczela z proby na próbę coraz wiecej. Pytalam pediatry ostatnio a ona ze narazie jest ok wszystko. A wy co poradzicie?
Daje bebiko kolo 6 rano, 20 i 3 rano po 180mm na gesto z kleikiem. Starsza też na nim mialamDziewczynki jakie mm podajecie swoim pociechom i czym się sugerowałyście w wyborze?
Co ile podajcie mm i w jakich ilościach?
U nas Bebilon 2, na sniadanie i na kolacje robie na 150ml mm kaszke. Samo mleko wypija tylko przez sen miedzy 1 a 4 w nocy ok. 60 mlDziewczynki jakie mm podajecie swoim pociechom i czym się sugerowałyście w wyborze?
Co ile podajcie mm i w jakich ilościach?
Dziękuję trochę mnie uspokoiło[emoji846]ale nie dlugo i tak bilans wiec dla spokoju i tak podpytam pediatre[emoji6] bo po prostu chyba nie mozemy sie doczekać az zacznie mówićHejodnosnie mowy to mogę się podzielić moim przykładem. Nie pamiętam dokładnie kiedy zaczęła mówić mama i tata, ale właściwie tylko te słowa mówiła do okolo 2 lat i 3 miesięcy. W tym wieku zaczęla mówić po 2 słowa np. Mama chodź, daj i dopiero jak miała 2 i 5 miesięcy zaczęła mówić więcej i dosłownie teraz czyli 3 tygodnie później mówi prawie całymi zdaniami. Potrafi złożyć 5 słów. Z dnia na dzień coraz więcej powtarza. Także czekaj cierpliwie
Bardzo szybko to idzie.