reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majowe mamy 2018

A co do tego, że ciąża rozluźnia mózg to się zgadzam [emoji23][emoji23] mi zaczyna słów brakować, mowie mowie i nagle pustka. Ciemność i nie wiem co powiedzieć haha :D

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Fabimama mnie nie spotkał taki dramat (i oby nie spotkał żadnej z nas) ale potrafię sobie wyobrazić z czym trzeba się zmagać oprócz własnego bólu, dlatego też milczymy. Do badań prenatalnych. Potem fizycznie ciężko byłoby ukryć brzuszek, który o dziwo już gdzieś się zaczyna powoli zaznaczać. Ok, gdyby nie sadło na brzuchu to może by mi tak bandzioch nie wystawał ale moje zamiłowanie do słodkości musiało gdzieś dać o sobie znać :crazy:
Chyba pierwsza masz mdłości? Mi się gdzieś tam od kilku dni pojawiają ale tak lekkie, że je ignoruję. Dziś mam 5 tydzień i 6 dzień. Jak na mnie to jeszcze za wcześnie na prawdziwe mdłości, dopiero koło 7-8 tygodnia się pojawiają. A jak u reszty?

@Fabimama mnie nie spotkał taki dramat (i oby nie spotkał żadnej z nas) ale potrafię sobie wyobrazić z czym trzeba się zmagać oprócz własnego bólu, dlatego też milczymy. Do badań prenatalnych. Potem fizycznie ciężko byłoby ukryć brzuszek, który o dziwo już gdzieś się zaczyna powoli zaznaczać. Ok, gdyby nie sadło na brzuchu to może by mi tak bandzioch nie wystawał ale moje zamiłowanie do słodkości musiało gdzieś dać o sobie znać :crazy:
Chyba pierwsza masz mdłości? Mi się gdzieś tam od kilku dni pojawiają ale tak lekkie, że je ignoruję. Dziś mam 5 tydzień i 6 dzień. Jak na mnie to jeszcze za wcześnie na prawdziwe mdłości, dopiero koło 7-8 tygodnia się pojawiają. A jak u reszty?
U mnie 6t5dc, mdłości się pijawiają szczególnie po przebudzeniu, ale na szczęście bez wymiotów. Jak coś zjem to przechodzi, czyli już wiem jak bedr wygladac za 2 miesiące- 8kilo na plusie haha :D

Jak dobrze wiedzieć że nie tylko ja uwielbiam słodkości:cool2:
U mnie też póki co brak mdłości. W drugiej ciąży miałam też ok 7 tyg. Ale szybko ustąpiły.:)

Ja w pierwszej ciąży mdłości i wymioty miałam od początku do połowy a druga bez objawowa praktycznie . Więc z chęcią liczyłam bym na powtórkę z drugiej [emoji16]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w całej pierwszej ciąży wymiotowałam może z 5 razy ;p tylko śpiąca ciagle bylam i teraz tez to sie zaczyna.
Do słodkości to i ja mam słabość, dlatego jestem mamą xxl ;p w pierwszej ciąży przytylam 11 kg z czego 7,5 kg poszło przy porodzie. Teraz startuje z taka waga jak w pierwszej ciąży ;)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w całej pierwszej ciąży wymiotowałam może z 5 razy ;p tylko śpiąca ciagle bylam i teraz tez to sie zaczyna.
Do słodkości to i ja mam słabość, dlatego jestem mamą xxl ;p w pierwszej ciąży przytylam 11 kg z czego 7,5 kg poszło przy porodzie. Teraz startuje z taka waga jak w pierwszej ciąży ;)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w pierwszej 18 kg na plusie :D ale po pol roku tego nie było. Teraz rok bylam na diecie, bo miałam lekka nadwage, wiec mozna powiedziec, ze startuje z prawidlowa waga, ale nie chcialabym sie doprowadzic do takiego stanu jak w pierwszej ciąży. Niestety uwielbiam jesc, kocham słodycze i juz zaczyna ssać mnie na słodkie, także czarno to widze :D

Ale ja nigdzie nie napisałam, że teraz jem słodkie :-p otóż jeśli można to nazwać odrzuceniem to mnie, największego łasucha łakociowego na świecie, odrzuciło właśnie od słodyczy :laugh2::nerd: nic, zero, patrzę na półki pełne kremów, ciastek, czekolady, bitej śmietany, lodów i NIC, moja ręka po to nie sięga a oczy nie patrzą pazernie :eek: nie wiem kto tam w środku zamieszkał, ale kulinarnie się nie dogadamy :laugh2:

Ale ja nigdzie nie napisałam, że teraz jem słodkie :-p otóż jeśli można to nazwać odrzuceniem to mnie, największego łasucha łakociowego na świecie, odrzuciło właśnie od słodyczy :laugh2::nerd: nic, zero, patrzę na półki pełne kremów, ciastek, czekolady, bitej śmietany, lodów i NIC, moja ręka po to nie sięga a oczy nie patrzą pazernie :eek: nie wiem kto tam w środku zamieszkał, ale kulinarnie się nie dogadamy :laugh2:
Ale ci zazdroszcze [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Do góry