reklama

Majowe mamy 2023

Hej czy macie problem z bolacymi zaczerwienionymi podpuchnietymi dziaslami? Jakie macie sposoby? Wizytę mam w tym tyg ale moze cos poradzicie??

reklama
mam to samo, niestety ale rozpulchnione dziąsła to u wielu kobiet w ciąży częste zjawisko, możesz zmienić szczoteczkę na miękką i myć delikatnie w tych miejscach, nie omijaj ich bo jeszcze się dorobisz stanu zapalnego, a to dopiero będzie 🫣
rumianek działa przeciwzapalnie więc też możesz płukać.
ja mam do tego podrażniona śluzówkę nosa i ciągle mi gdzieś tam odrobina krwi się pojawia jak wycieram. często to idzie w parze niestety 🫠

Hej do dziewczyn ktore robily krzywa cukrowa? Jak interpretowac wynik?? Wizyte mam za kilka dni czy jest sie czym martwic jezeli spadki cukru po godz i 2 godz mieszcza sie ale niewiele im do normyw rozpoznaniu cukrzycy ciazowej???? Moze ktoras z Was miala podobnie albo zmaga sie z cukrzyca ciazowa????

Hej do dziewczyn ktore robily krzywa cukrowa? Jak interpretowac wynik?? Wizyte mam za kilka dni czy jest sie czym martwic jezeli spadki cukru po godz i 2 godz mieszcza sie ale niewiele im do normyw rozpoznaniu cukrzycy ciazowej???? Moze ktoras z Was miala podobnie albo zmaga sie z cukrzyca ciazowa????
Jak mieszczą się w normie to jest ok.

Jeśli mieszczą się w normie, to cukrzycy nie ma. Ale może warto zwrócić uwagę np na dietę.
To tylko moje przemyślenia, moze ktoś inny odpowie, a najlepiej - lekarz : )

Jeśli mieszczą się w normie, to cukrzycy nie ma. Ale może warto zwrócić uwagę np na dietę.
To tylko moje przemyślenia, moze ktoś inny odpowie, a najlepiej - lekarz : )
Tak wiem tylko za parę dni mam wizyte ale chciałam podpytac co myślicie. Przy pierwszej krzywej na początku ciazy miałam wieksze spadki

reklama
dziewczyny, miałyście doczynienia z mlekiem modyfikowanym tym w małych buteleczkach? po 70 albo 90 ml? np. HiPP combiotik1, jak się je przygotowuje i ile czasu może stać po otwarciu w temperaturze pokojowej (w szpitalu). dziecko na początku wypija mniejsze ilości i zastanawiam się czy muszę resztę wylać -dobrą połowę czy mogę trzymać do następnego karmienia.
Będę miała CC i wiem, że nawał będzie w 2-4 doby, a nie chce się prosić położnych żeby mi dziecko dokarmiły🥴

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry