reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majóweczki 2008

Wiktoria
Raczej dlatego na USG wychodzi 11 tydzień, bo liczysz według ostatniej miesiączki, ja liczę 13 tydzień i 5 dzień według stanu faktycznego czyli z USG a termin mam na 19 maja, czyli zgadzało by się że jesteś w 11-12 tygodniu.:-)

reklama
U mnie według OM wychodzi jakiś 15 tydzień, ale to bezsensu jest tak liczyć skoro znam wiek i sprawdza się co do dnia na każdej wizycie.

Magda no tak rozumiem z tym tygodniem zgadzam sie lepiej mowic o tym co faktycznie, ale termin porodu sie nie zmienia ?? bo jak ja zaczelam czytac o tych mc i tygodniach zakrecilam sie bo liczy sie ksiezycowe :-)tyle tego. tak wogole to moj pierwszy dzidzius:-)

Ja też byłam zakręcona z tymi tygodniami, dopiero od jakiegoś czasu gdy tylko przychodzę z wizyty widzę że wiek dzidzi na USG zawsze się zgadza. Ale termin jest terminem i pozostaje taki sam.:-)

Madzia 13 tydzien ciazy to jest 11 tydzien po zaplodnieniu wiec mi sie zgadza, lekarze licza z Usg czy z miesiaczki ? bo ja teraz bylam u lekarza we wtorek i mowil ze wielkosc glowki na 11 tydzien.

Jak założysz sobie taki suwaczek jak ja mam, ren pierwszy i będziesz sobie liczyła czas ciąży według USG to zobaczysz łatwo który to tak naprawdę m-c, u mnie jest czwarte okienko czyli jest czwarty miesiąc, takie to proste.;-)

Jestem
3 godzinki przed meczem troche sie pobawilem aparatem i chcialem sie pochwalic ze u nas juz swiateczny nastroj panuje :)

reklama
ja bylam dzis u ginka ;-) i na 60% bedzie dziewuszka, nie daje 100% bo dziewczynki czesto w chlopcow sie zmieniaja, na nastepnej wizycie bedzie wiadomo na 100% ;-):happy2: wg uzg to poczatek 17tyg ?!

Do góry