Witam
Ostatnio sie nie udzialalam bo mega len mnie dopadl i nawet nie chcialo mi sie nic pisac.
Ania niedawno poznala swoja kuzynke starsza o 4 miesiace.Kuzynka jest mniejsza i lzejsza od Ani

Dzis Ania poznawala psa :-).Delikatnie po dotknela kilka razy po grzebiecie a pozniej nagle chwycila za wlosy i pociagnela az zapiszczal.
Kathy wiem,ze pisalas ze Nelcia nie chce pic z butli ale moze jednak warto sprobowac z jakims mlekiem dla dzieci z kolkami np nutramigenem czy bebilonem pepti.Ania nigdy nie miala kolki wiec tylko z opisow wiem jak to wyglada i musi to byc straszne i dla dziecka i dla rodzicow :-(
Co do sterylizacji butelek to ja od poczatku tylko przelewalam wrzatkiem.Ani razu nie wygotowywalam i Ani nic nie bylo.Zadnych kolek, plesniawek itp.Od niedawna mamy sterylizator aventu elektryczny i wieczorem w nim sterylizuje wszystkie butelki ale to tylko z wygody niz z dbania o sterylnosc.Ostatnio przez przypadek Ania dostala mleko w butelce, ktora byla tylko wymyta i nic sie nie dzialo.
Raz tez przez moja skleroze Ania dostala mleko na zywcu nieprzegotowanym i wszystko ok bylo,zadnego bolu brzuszka czy brzydkiej kupki.
Kathy, Jade buziaki dla maluchow.
Kathy te krople na kolki niby wszystkie maja to samo ale bardzo czesto sie zdarza,ze lek ma ta sama substancje czynna ale jeden dziala lepiej niz drugi albo jest lepiej tolerowany przez organizm.Ja w pracy wielokrotnie sie z tym spotkalam i sama po sobie wiem, ze tak jest.Np po rutinoscorbinie nie krwawia mi dziasla a cerutin czy rutinacea tak nie dzialaja u mnie a maja ten sam glowny skladnik
Hannah ja mam podgrzewacz aventu ale moim zdaniem jest do dupy.Wolno grzeje i nie ma termostatu i mozna w nim przegrzac jedzonko

wiec podgrzewam wode i sloiczki w mikrofali.