reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majóweczki 2008

Szwarou
To współczuję, u mojego lekarza nie ma czegoś takiego jak odmowa USG, jak chce to na własne życzenie robi. Chociaż jeszcze się z tym u niego nie spotkałam żeby na wizycie nie chciał robić USG. Za tydzień ide do niego i może juz coś powie :-):-)

reklama
to nie bylo tak ze odmowa
stwierdzil ze nie ma potrzeby robienia usg i ze nie ma sensu go tak czesto naswietlac

A my jakos specjalnie nie prosilismy choc liczylem ze po takim czasie jednak bedzie :)

dobra trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i po nowym roku bedziemy cos wiedziec

no nareszcie dotarłam do pracy - dzisiaj z poslizgiem bo byłam u pobrania krwi. W tych rejonowych przychodniach to taka sielanka panuje wśród personelu, spokój i poczucie wyższości nad pacjentem a na korytzarzach zamęt i spory o kolejność w kolejkach. W duchu to usmiechałam się do siebie jacy my Polacy dziwni jesteśmy :eek:

madamagda - ja bym chciała właśnie dziewczynkę. ostatnio nawet podświadomie wybieram różowy kolor, np mydła, gąbki do zmywania, itp. chociaż normalnie taki kolor mnie odrzucał :-p

Agusiaaa
to normalne że chcesz dziewczynke, parka była by OK. Ja narazie nie mam sprecyzowanych wymagań, jak będzie córónia to dobrze, a jak chłopiec to tez nieźle. Przy drugim dziecku będziemy pewnie celować hehe:-)

Szwarou, mój lekarz też ostatnio powiedział, że nie ma medycznej potrzeby robienia usg na wizycie, ale prosiłam go o nie, żeby jakoś bardziej "wczuć" się w tę ciążę, co nie jest łatwe zważywszy na ilość moich zajęć oraz zmiany, które mają obecnie miejce w naszym życiu rodzinnym. W pierwszej ciąży miałam "standardowe" trzy usg przez całe 9 miesięcy. Teraz też pewnie zrobię już tylko połówkowe i w 30 tygodniu.
Rozumiem, że tęsknicie za widokiem dzidzi :tak:

Witam w piekny sloneczny dzionek:-):-):-):-):cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
Ogladam Dzien dobry tvn dzis jest bardzom ciekawy i duzo o dzieciach ciazy a teraz porodzie rodzinnym beda mowic:tak:a takze o niejadkach choc mojego dzioecka to nie dotyczy i o szcze[ionce przeciwko HPV odpowiedzialnej za raka szyjki

Witajcie:-)
Madamagda a możesz mi napisać, gdzie przyjmuje Twój lekarz, jak ma na nazwisko i ile kosztuje wizyta? Będę wdzięczna, bo jestem na etapie zmieniania prowadzącego:tak:.

Iwonka, ach zazdroszczę - u mnie na tapecie stal w budownictwie hihi Tzn. samo zlecenie (b. duże) jest interesujące, tylko mnie dziś głowa boli i mi się nie chce.... termin realizacji odległy to motywacja bliska dna. Ale nie mam nic innego więc dla przyzwoitości coś tam dziubię.
Dziś jedziemy z Maksiem do koleżanki i jej synka - zresztą pierwszej najcudowniejszej niani Maksia. Oni wyjeżdżają do Irlandii, my do Zielonki (lub kto wie może na południe Polski)... szkoda, martwię się że możemy stracić kontakt :-(

reklama
Aurelia
To jest dr. Łątkowski, przyjmuje mnie w swojej prywatnej klinice ESKULAP ul. Bulwar Ikara 18, tel.: 71 781 00 30, klinika ma podpisana umowę z NFZ także mam bezpłane wizyty, jest tam ładnie, sprzęt super, opieka również także polecam gorąco. :-)
Z tego co wiem to był polecany na liście rekomendowanych wsórd cięzarnych.

Do góry