reklama

Majóweczki 2008

kangurka śliczne masz te psiaczki!!!:-)dobrze,że pojechłaś,zawsze to jakaś odmiana od codzinności:-) iwonka dużo,dużo zdrówka życzę tobie i dzieciaczkom!!!:tak: my w końcu wyszliśmy dzisiaj z domku mimo,że znawu padał śnieg ale mały ciepło ubrany,pod folijką także nic mu nie było:-) mój A też ostatnio zaglądał co ja tu piszę i ylko się uśmiechnął-ah te baby:-D:-D:-D

reklama
A ja mam dziś dzień lenia, nie chce mi się nic (a twardo miałam się uczyć:dry:). Nawet kolacji mi się nie chce robić, taka jestem rozmemłana. To chyba ta pogoda:oo2: Byliśmy dziś u rodziców na obiedzie. Iga jechała w nowym foteliku, przodem do kierunku jazdy, ale była tak zmęczona, że od razu zasnęła i chyba nie miała okazji zorientować się, że coś jest inaczej niż zwykle. Niech no mnie ktoś kopnie w tyłasa, żebym się ruszyła :oo:

Kangurka, piękne pieseczki :-p Gratuluje sukcesów na wystawie :-)

Kurcze Iwonka, ładnie się załatwiłaś :baffled: Musi być ciężko opiekować się chorymi dziewczynkami w takim stanie. Może Tobie by się przydał antybiotyk?

Dziewczyny, może jakbyście kupowały jakieś ciuchy dla siebie na allegro, to wrzucałybyście linki? Ja jestem straszne bezguście, jeśli chodzi o ubrania, więc może pomogłoby mi to kupić sobie cokolwiek... PS. Od porodu nie kupiłam sobie jeszcze NIC!

Ostatnia edycja:
Moja mała ma temperaturę 39 stopni. !!!!! :szok::-(:-(:-(Rosła jej do tej p[ory. Teraz śpi zaraz spróbuję jej znowu zmierzyć temp bo boję się strasznie o nia. Kurcze myślałam że tę zimę ładnie przejdziemy bez choróbska a tu i nas wzięło:-( Ale wiecie co chciałam wam napisac przygodę na izbie przyjęć. Normalnie masakra. W zwiazku z ta tmperaturą pojechaliśmy od razu z mała na izbe przyjęć. Tam odesłali nas do przychodni przyszpitalnej bo na izbie przyjmują ze skierowaniem:szok: No ok poszlismy tam a tam 10 os czekało do jednego lekarza rodzinnego. Musieliśmy błagać ludzi żeby nas wpuscili przed siebie bo przecież z gorączkującym dzieckiem nie będziemy czekać 2 godzin. Wchodzimy do tego gabinetu a tam siksa taka siedzi od razu po studiach chyba. Słuchajcie ona nic nie wiedziała. Osłuchała ją, no i niby nic nie wysłuchała ale ja tam jej nie wierzę. Chciała małej od razu dać antybiotyk:szok: Jak jej powiedziałam że może najpierw spróbować coś innego np Nurofe to ta powiedziała no że może być. A antybiotyk jakby nurofen nie zadziałał. No to ja się pytam jaką dawkę tego nurofenu to ta wyjęła księgę z lekami i czytała przy nas jakie daawki dać. Potem szukała ile to dawek tego antybiotyku :szok::wściekła/y:Jak wyszliśmy od niej do bylismy wstrząśnięci. Mój mąż śmiał się że to jak z tych kawałów "no to co Panu przepisać lub ile dni Pan tego zwolnienia chce". Przecież taki żółtodziób to powinien przy boku jakiegoś specjalisty siedzieć a nie samemu. Ludzie z różnymi przypadkami tam siedzieli a ona miała stwierdzić czy dany pacjent jest na tyle chory że da radęsama czy nie to wtedy dawała skierowanie na izbę przyjęć:wściekła/y: To jest jakaś paranoja.

Iwonka - zdrówka jeszcze raz. Nie rozkłdaj nam się:tak:

Dziubek, a te blokady nie niszczą mebli?? To sie przykleja czy jak??
nie wiem czy zostaną slady. One są przyklejane. Njawyżej spróbuje się je jakoś na ciepło odkleić.
Gratulacje z wygranej. No własnie masz jakieś profity z tych wystaw?

Kangurka ,juz sie rozlozylam......A ty masz jakas kase za to jak wygrywaja twoje psiaki?

no wlasnie chyba cos dostajecie zeby bylo na karme:sorry2::sorry2::sorry2:

psiny piekne:tak::-):-)

Gratulacje z wygranej. No własnie masz jakieś profity z tych wystaw?

:-D:-D:-D:-D
Przepraszam, ale nie mogę się powstrzymac od salwy śmiechu :sorry2:

Nie dosyc ze nic nie dostajemy za wygrane (oprócz medali czy pucharu), to jeszcze słono za nie płacimy :-D
Za każdego psa płaci się ok 100-150zł za występ na jednej wystawie :dry:
Rzeszów to ode mnie niezbyt daleko, ale jak trzeba jechac do Poznania, czy za granice z 1000km, to do kosztów zgłoszenia psa (na zagranicznych wystawach za psa płaci sie nawet 300zł) dochodzą niezłe koszty paliwa i noclegu :baffled:

No więc hodowanie dogów to raczej hobby kosztowne, a juz na pewno nie jest zajęciem zarobkowym (jak niektórzy myślą analizując moją cenę szczenięcia :happy:).

Bardzo dziękuję jeszcze raz za gratulacje!!! Jestem bardzo szczesliwa :-)

Iwonko - zdrowiej czym prędzej!!!!
Dziubek - oby maleństwo szybko doszło do zdrowia, żebys nie miała powodow do zmartwień!

PS. Iwonko - przepiękne zdjecie dziewczynek!!!

Ostatnia edycja:
Dziubek moze to poprostu trzydniowka ,oby tak a nie zadne inne chorobsko! Nurofen podawaj co 8 godzin a lek z paracetamolemnp panadol czy zwykle czopki paracetamol co 4 godziny i mozesz tak na zmiane.Pod uwage bierze sie wage dziecka co do dawki leku.Zdrowka zycze :-)

Ja siedze jeszcze bo upiekszam fotki,kasuje czerwone oczy itd.Przydaloby sie w koncu wywolac te zdjecia bo mam starszne zaleglosci.Chyba zbankrutuje.Wzielam teraz leki ale jakos sie zle poczulam,nie wiem czy ich nie zwroce do kibelka.

Dobranoc dziewczyny :-)

Ostatnia edycja:
iwonka śliczniutkie masz dziewczynki!!!:-) dziubek zdrówka dla Zuzi:tak: a co do służby zdrowia to jeszcze trochę a przyjmować będą młodzi studenci:dry:

Dziekuje w imieniu moich dwoch skarbeczkow :-)

Kangurka no ale satysfakcja jest jak pieski dostaja medal! Chociarz ze sprzedazy szczeniakow choc troche zarobisz chyba...kurcze wykarmic,leczyc w razie choroby,sprzatac,wychodzic na spacery....podziwiam .

reklama
Kangurka no ale satysfakcja jest jak pieski dostaja medal! Chociarz ze sprzedazy szczeniakow choc troche zarobisz chyba...kurcze wykarmic,leczyc w razie choroby,sprzatac,wychodzic na spacery....podziwiam .

Satysfakcja - ogromna!!!!! :-)
Ale z tym zarabianiem jest tak, ze ze sprzedazy szczeniaczków pokrywam wczesniejsze wydatki na wystawy, krycia zagranicznymi reproduktorami itd...
Samo krycie, wykarmienie ciezarnej suki oraz potem szczeniat, szczepienia, papiery to kilka tysiecy!

A pracy jest na prawde mnostwo :nerd:
Gdy nie było Nikolki jeszcze - cały czas poświęcałam niemalże wyłącznie psom! Bo tyle wymagają... Teraz są niestety zaniedbane trochę , ale dziecko bezapelacyjnie jest najważniejsze!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry