• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majóweczki 2008

Sylwia, niedziela pasuje jak najbardziej :tak:

My właśnie wróciłyśmy z parku - 2 bite godziny spędziłyśmy w piachu. Myślałam, że sobie siądę i będę obserwować jak moje dziecko się bawi grzecznie, może nogi poopalam, ale ta nie usadzi tyłka na miejscu tylko hula po tej piaskownicy, a co krok to jakiś dół wykopany, więc ja za nią :-) Jestem wykończona. Jeszcze jakaś szalona babcia zabierała wszystkim dzieciom resorówki jej wnuka. Jak Iga nosiła sobie jedną z nich to widziałam, że jej z oka nie spuszcza :happy2: A potem latała i wyrywała wszystkim dzieciom zabawki i co chwilę chowała :shocked2: Starsze dzieci też nie mają wyrozumiałości dla takich maluchów i ciągle teksty typu "oddaj to moje" albo "idź sobie stąd" :eek: Zastanawiam się czy to kwestia wychowania, czy dzieci tak po prostu mają :confused:

reklama
My też byliśmy dziś w piachu, a z godzinę. Borys bawił się metalową łyżką :tak: ktoś zostawiła a my zapomnieliśmy swoich zabawek :-).
Potem dopiero przyszedł chłopiec z większą ilością zabawek na które Borys od razu się rzucił . Ale ja to chyba mam jakieś szczęście do ludzi bo Babcia chłopca od razu powiedziała ze jak chce to niech sie bawi :tak::tak::tak:Potem tylko jak wychodziliśmy to chłopiec się pytał czy na pewno mu nie wzięła żadnych zabawek :-D Czemu wszystkie dzieci myślą ze Borysek to dziewczynka
:dry::dry::dry:

Iwonka to masz ciekawie,ja nie daje Kondziowi jesc samemu bo by bylo wszystko na podlodze tym bardziej teraz jak wszystko trzeba wmuszac:no:dzis zmielilam mu bardzo obiad i nawet na sile zjadl ale nie wyrzygal wiec nawet nawet...

Dotkas wrzuc fote co Amelka narysowala:tak|::tak:Kondzio nawet nie umie trzymac:sorry:ostatnio wzial moj dlugopis i od razu do buzi ja mu pokazuje ale nie slucha,nie patrzy:no:bardzo ciezko jest mi go czegos nauczyc,nie slucha choc wiem ze rozumie:tak:ostatnio z tym tancowanie tyle pokazywalam ze w kocu sam pokazal a jak prosilam to udaje ze nie slyszy:baffled:

U nas tez co chwile pada.idac spotkalam moja nianie i powiedziala nmi ze ta dziewczynka co z nimi mieszkaja miala robaka w kupce.pisalam juz o niej,ta co jadla juz wszystko w wieku 6 mies a ogolnie caly czas jest na mleku(ma 10 mies)dopiero ona zaczela jej robic codziennie dziecinne obiadki:baffled:ostatnio miala tak odparzona dupcie i wogole ze jedna rana czerwona.ciagle cos jest nietak ale jak rodzice gowniarze nierozgarnienci:angry:najgorsze ze G jezdzi z tatusiem do pracki a on do czysciochow nie nalezy i pewnie z brudu to:no:ona zreszta tez.dopiero po ostatniej wyzycie o te odparzenia zaczeli ja kapac codziennie bo tak raz na tydz:angry:a tyle raz jej mowilam co robic a jak nie wie to niech iani pyta bo ma starsza corke lub niech dzwoni ale on normalnie:angry:Ci znowu zalamani bo razem wynajmoja mieszkanie a jutro sie przeprowadzaja wszyscy do domu nowego:no:moja niania chce przyprowadzic mala na czas przeprowadzki:baffled:boshhh jak jej odmowic.juz mowilam ze sie przenosi na wszystko i wszystkich:no:mam nadzieje ze nie przyjdzie:baffled:pytalam czy ida do lekarza z nia jutro a ta mowi ze nie pojda bo ona auta nie ma a do przechodni jest ok 1km moze 1.5 :angry::angry:co za ludzie i ona chce drugie:no:

ide bo kolezanka idzie do mnie:-)

Amelka daje czadu z tym malowaniem! :-D

U nas kredki zagosciły po urodzinkach, ale niunia średnio się interesuje :baffled:
Pokazałam jej o co chodzi, no to wzięła kredke, maznęła dwa razy (ostentacyjnie dajac mi do zrozumienia ze ona DOSKONALE wie od urodzenia co się robi z kredką) i poszła... :dry:
To żeśmy se porysowały :baffled:

Ja jak zwykle męczę się z usypianiem mojej córci, jest chętna do robienia wszystkiego tylko nie spania, a raczej nie zasypiania, zupełnie jakby się tego bała, że za dużo czasu straci i nie chce go marnować :no:, a ja się wycwaniłam i siedzę z Wami mając obok córcię w łóżeczku, super się wyciszam u niej w pokoiku, siedzę na podłodze z laptopem i słucham muzyki poważnej i co raz to dziwnych odgłosów Amelci...a tak wogóle kazała Was pozdrowić ;-):-D:-D:-D

anusiasac [*] współczuję, to przykre, gdy ktoś dobry umiera, ale ktoś kiedyś powiedział, że odchodzą Ci, którzy już zrobili wszystko co dobre na tym świecie :tak:. Jeżeli chodzi o pogodę różna jest, podobno piątek i sobota ma padać, nie wiem jak jutro, ale nie nastawiam się na super pogodę, jeśli chodzi o temperaturę to dochodzi do 20 stopni, ja dziś byłam tylko w jeans'ach i bluzce z długim rękawem i było mi ok, ale jak słońce zaszło to musiałam bezrękawnik włożyć :tak:

panna migotka to i tak masz reelacyjnie, że po piaskownicy tylko lata, ja to siedzę jak Ami bawi się w piaskownicy wyrywając innym zabawki powiem tylko, że nie wolno, ale siedzę, jak się wywali to wstanie, z tym, że Ami nauczyła się wychodzić z piaskownicy i gania po całym placu zabaw a ja za nią, więc liczę na to, że zgubię kilka kilo, a przydałoby się

A pro po zrzucania kilogramów, poszłam dziś do piwnicy i wyciągnęłam swoje rolki, mam zamiar jeździć z Ami codziennie kilka okrążeń po parku, a potem dopiero na plac zabaw, ale po pierwsze wszystko zależy od pogody, po drugie czy mój zapał będzie na tyle silny, że dam radę i po trzecie, czy Ami się to spodoba i pozwoli mamusi popracować nad figurą :confused::sorry2:;-)

Mini u Ciebie wszystkie dzieci mylą Borysa z dziewczynką, a u nas wszyscy mylą Ami z chłopcem, no chyba, że ubiorę ją ewidentnie na różowo wtedy tylko niektórzy pytają, albo mówią "jaki śliczny chłopiec" :tak:
Co do wklejenia rysunku Ami, jutro zrobię zdjęcie i zrzucę wtedy wkleje "arcydzieło"- zresztą pierwsze mojej Córy :tak::-)

Kwiateczek powiedz jej, że chorujecie, albo nie otwieraj drzwi, albo gdzieś pojedź, do takich ludzi żadko coś dociera, wi ec trzeba albo ostro i zdecydowanie, albo sposobem, jeżeli nie chce się urazić :tak:

Ostatnia edycja:
Klaudia moja to spi juz od godziny.Teraz siedzialam z Vanesska i rozwiazywalismy zadania z gazetki ze swinka Peppa i moje dziecko pieknie napisalo cyferki od 1 do 10 bo takie bylo jedne z zadan:-):-):-)

Dotkass bo zapomnialam wczesniej Ci odpisac,a wiec nocka byla jak zwykle taka sama ,tzn ja spalam z Vanesska a moj R sam.:sorry2: A seksic sie nie mialam w koncu ochoty i po jednym numerku poszlam spac:-p

Anusiasac szczerze to ja juz nie wierze w te prognozy pogody,jak dla mnie jest ciagle zimno i chybas ma byc chlodniej,Napweno upalow ma nie byc:sorry2:Wspolczuje z powodu smierci cioci,dzis jest 1 rocznica smierci mojego taty......

Ostatnia edycja:
Witam.

Miku brany jest za dziewczynkę, nawet jak ma resorak w rączce to mówią o jaki ma dziewczynka samochodzik ładny. To chyba dlatego, ze często ma jakieś czerwone ciuchy, lub inaczej kolorowe, a nie tylko niebieski i nie wiem ... moro :dry:

Co do rysowania, to kredek nie lubi ale ale długopisy a i owszem. pozwalałam mu " rysować" w moim towarzystwie, ale jakoś tak szybko ostatnio zadziałał i dzidnął się bardzo mocno w brzuch. Nawet przez bluzkę i body się przebił.
Najbardziej lubi moje rapitografy, kiedyś ukradł jeden i nosił go przez pół dnia, nawet poszedł z nim spać ( a jak tylko przysnął musiałam mu zabrać, zeby sobie krzywdy nie zrobił). Tam sie odkręca skuwkę, więc za wiel nie popisał.

anusiasac współczuję.

aha niezły njus Nie wiedziała o ciąży. Urodziła na pogotowiu

Ostatnia edycja:
reklama
Ale sie usmialam teraz z mojej Vanesski:-D:-D:-D,bo przyszedl tatus z pracy i zawalony jest pytaniami od corci ktora sie za nim stesknila:sorry2: i Vanesska mowi do niego : Czy ty bedziesz dzisiaj spal z mama? a R mowi ze "Chcialbym..." a Vanesska "ale ci sie nie uda bo ty bedziesz spal na swoim zielonym a ja z mama tylko spie":-D:dry: W miedzy czasie leci reklama szamponu do wlosow kreconych i ona wola "O mamo musisz mi kupic taki szampon bo ja mam takie po krecone wlosy tez ":-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry