reklama

Majóweczki 2008

Witaj Aurelko, czyli zaczniesz zaglądać częściej? :tak::-)

Ola, dokładnie tak samo myślimy :tak:

Czekam, aż Ami się obudzi i idę na bazarek po coś na obiad, może dziś jakaś rybka, hmmmm...zobaczymy, napewno muszę kupić mięsko na tatar, bo dziś na kolacje sobie wymyśliłam :tak:

reklama
kwiateczek tak wlasnie chcialam zrobic tu przerwac a u babki dokonczyc jeszcze 3 miesiace a tu :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tragedia durne przepisy!!!!

no nic teraz sie zbieram do pracy zaraz babcia przyjdzie... a ja dalej zakatarzona...

witaj Beata
gratulacje dla ciebie i Szymonka:)

kwiateczek ja narazie sprobowalabym tej masci rumiankowej spytaj was w aptece powinna byc i jest bez recepty a mnie nic nie szkodzi zapytac lekarki skoro mam zdjecia...

ja jestem po urzedzie pracy i nerwowo nie wytrzymam:wściekła/y::wściekła/y: musialam jechac osobiscie oddac liste obecnosci w dodatku trzeba teraz pisac wnioski o dni wolne skoro 2 dni w miesiacu przypadaja to po co:confused::angry: potem sie pytam czy moge przerwac staz i od wrzesnia gdzie indziej go zrobic bo jest taka potrzeba dzieki temu bede miala prace okazuje sie ze nie bo inaczej jest to zerwanie stazu i wyrejestrowanie na 4 miesiace i nie moge podjac pracy przez 4 miesiace PARANOJA:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jestem w kropce bo babka nie bedzie specjalnie na mnie czekac do listopada jak chce do pracy kogos od wrzesnia:angry::angry::angry::angry:
" w okresie odbywania staż♀u przysługuje stypendium w wysokosci 120% zasilku dla bezrobotnych (oktorym mowa w art72 ust. 1 ) wyplacanego przez staroste za posrednictwem powiatowego urzedu pracy jednak osoba ktora z własnej winy nie ukonczyla stazu jest obowiazana do zwrotu kosztow stazu chyba ze powodem jest nieukonczenia bylo podjecie zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej"
niech Cie babeczka wezmie na umowe zlecenie jak chce cie sprawdzic przez pierwsze mc

O to faktycznie wyglądałoby na to, że można by coś podziałać z tym stażem, Kamilko? Może paniom w urzędzie niespecjalnie chce się zgłębiać przepisy...?

kamilka co do urlopu to urzad pracy placi CI za mc ktory juz przepracowalas wiec jesli urlop bierzesz w sierpniu to na poczatku wrzesnia zanosisz liste obecnosci( co ejst obowiazkowe co mc) i tam gdzie wybralas dni wolne wpisujesz urlop do tej listy dolaczasz wniosek urlopowy (kazdy zaklad powinien taki miec prosty jak drut kto ile kiedy) ktory musi byc podpisany przez pracodawce (pieczatka podpis) to cala filozofia tylko do listy obecnosci dolaczasz wniosek z zakladu nie musisz do urzadu pracy pisac wnioskow itp
Mam nadzieje ze pomoglam
Ola dokladnie bo nie ktorzy chyba maja satysfakcje z utrudniania innym zycia

Witam !!!:tak:
Od rana wzięłam się za robote :-p
Nie miałm z kim zostawic Zuzi:no: a chciałam do Taty jechac i posiedziec u niego troche. Zuza śpi. Wąteczek się tak rozwinął że myslałam że nie nadrobię:-D
Mamita, sorry, że tak bezpośrednio pytam, ale z czego wynika to, że twój A nie zajmuje się Zuzanką? boi się czegoś, czy po prostu nie czuje takiej potrzeby?
Bawi się z nią i wychodzi na spacery czasem. On pracuje od 6,30 do 17 i więc ciągle jest zmęczony. Boi sie ją wykąpać, a "potrzeby takiej nie ma bo zawsze ja jestem w domu"-jego słowa.
jak mówię że chciałabym się na jeden dzień z nim zamienić to twierdzi że mam nie po kolei w głowie.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:On nie rozumie tego że człowiek musi sie oderwac troche od codzienności. Mam sie odrywac ale z dzieckiem:wściekła/y::wściekła/y:

Ola ale on juz kiedys probowal i nic nie bylo:no:zjadl tylko jednen kawaleczek:baffled:z drugiej strony to powinno zginac chyba nie???jadl wczoraj okolo poludnia :baffled:a to wyglada coraz gorzej:no:jak pokrzywka,bardzo czerwone

A nie mieliście ostatnio jakiegoś antybiotyku? Mój A. jak był przeziębiony to dostał antyb. z penicyliną i okazało się że jest uczulony -odstawił go ale nikt nie powiedział że musi stosować potem jeszcze przez 2 tyg dietę aspirynową. Najadł się żurku i omal nie dostał wstrząsu anafilaktycznego. bo pokrzywka wróciła -strasznie go swędziło

:szok::szok::szok:

Beata, drugie gratulacje tym razem za ukończoną roboczą wersję pracy mgr ;-):-):-), ale dziś nazbierasz tych gratulacji :-D:-D:-D

mamita, żebyś była z nami jak z brzuszkami chodziłyśmy, wtedy dopiero trudno było nas nadrobić...siedziałyśmy od rana do nocy w przeciągu godziny potrafiłyśmy zapisać kilka stron :tak:;-):-)

reklama
Kamilka to chyba dziewczyny pomogly.ktos rzeczywiscie nie ma pojecia o przepisach a chyba powinni bo za to kase biore a tylko utrudniaja czlowiekowi zycie:no:
Mamita Kondzio mial antybiotyk i skonczyl go tydz temu.potem mial wysypke:tak:teraz ma znowu ale inna,taka pokrzywka.na poczatku byly kropki a teraz sa plamy na raczkach a nanbozkach troche mniejsze:sorry:nawet ma na stopach:baffle:dzis na szczescie troche bledsze wiec moze to cholerstwo zginie tylko co dalej....tak nagle wszystko:no:
co do mezusia to wspolczuje.u nas G chyba czesciej kapie malego niz ja:sorry:jak sie urodzil,taki tyci to powiedzial ze go dotknie jak bedzie duzy a ja zapytalam tzn kiedy???a on na to ze jak zacznie chodzic:-D:-D:-D Jak przyjechalismy do domu i przyszlo do kapieli to on pierwszy:tak:ja sie potem balam:baffled:ale razem jakos nam poszlo:tak:

lece obiad robic bo sie nie wyrobie:baffled:na 5 ta do pracy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry